SBS 6 zet Merel Westrik op eenmalige coronatalkshow

Als Merel Westrik vorig jaar niet voor de diepe zakken van John de Mol was gevallen, had ze tijdens deze coronacrisis bij RTL Nieuws aan de frontlinie van de nieuwsverslaggeving gestaan. Eén mislukte Net5-talkshow later zit de presentatrice echter op de reservebank van Talpa en het dreigt een hele lange zit te worden. Aankomende dinsdag mag ze er wél even af, want dan komt ze samen met Hidde van Warmerdam met een eenmalige coronatalkshow, prime time op SBS 6.

‘De Toekomst van Nederland: ons leven na corona’ is een speciale samenwerking tussen Hart van Nederland en het AD, waarin de vraag centraal staat wat we leren van deze crisis en wat dat betekent voor ons leven daarna.

Presentatoren Merel en Hidde laten in de studio een breed gezelschap gasten uit het hele land aan het woord: allemaal Nederlanders die direct geraakt zijn door de crisis. “De blik is gericht op de toekomst. Wat is blijvend, ook als er een vaccin is?

De belangrijkste thema’s zijn gezondheidszorg, werk en samenleven. “Heeft straks iedereen nog recht op zorg, ook als je ongezond leeft? Wordt thuiswerken de norm? En houden we een anderhalve-metersamenleving?

Met representatief onderzoek via het Wat vindt Nederland-panel wordt gepeild hoe heel Nederland er tegenaan kijkt en tijdens de uitzending kunnen kijkers hun stem laten horen via de AD-app. “In de studio praten we met de ervaringsdeskundigen, experts geven hun input via een videoverbinding.”

De coronatalkshow zal op dinsdag 26 mei om 20.30 uur te zien zijn op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen