Wilfred Genee: ‘Ontslag Giel Beelen nog niet zeker’

Geplaatst op ma 25 mei 2020 om 8:25

Het is ook Wilfred Genee niet ontgaan dat er geruchten zijn over de toekomst van zijn Radio Veronica-collega Giel Beelen, maar er zijn volgens hem nog geen besluiten gevallen. Dat zegt hij in gesprek met weekblad Story. Het gerucht gaat dat de peperdure maar niet presterende Giel er aan het eind van het jaar uit ligt bij Talpa Radio, want aan het eind van het jaar verloopt zijn contract en er moet bezuinigd worden. De radiogroep zou Wilfred naar voren willen schuiven als ochtendjock.

Er is op dit moment nog geen sprake van een verhuizing van de middag naar de ochtend, aldus Wilfred. “Dat is een beetje voorbarig, want volgens mij is het nog helemaal niet duidelijk wat Giel gaat doen.”

Wilfred weet ook niet of hij de plek van Giel graag zou overnemen. Een ochtendspits-show is een behoorlijke aanslag op je privéleven, omdat je dan middenin de nacht op moet staan en naar je werk moet reizen.

De presentator: “Ik zou ook niet weten hoe ik een dagelijkse ochtendshow moet combineren met mijn andere werkzaamheden en met mijn gezin.”

Maar zou hij ja of nee zeggen? “Het is me niet concreet gevraagd, dus het is niet aan de orde.”

Lees ook:
Wilfred Genee over radiocollega Giel: ‘Gaat niet goed’ (oktober 2019)
‘Talpa Network gaat Giel Beelen ontslaan per oktober’ (11 april)
Wilfred Genee wil niet op plek ‘ontslagen’ Giel Beelen (4 mei)

Foto: SBS
20 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Ontslag Giel Beelen nog niet zeker’”


 1. Bertus V.

  Gielen Beelen geeft nog lang gecasht voor iemand die niks kan. Respect.

 2. MediaPrak

  Er staat op Spreekbuis.nl een uiterst informatieve blog van oud Veronica DJ Patrick Kicken. Gaat over de teloorgang van de Talpa radiozenders. Volgens Patrick wordt het kontract van Giel niet verlengd. Reclame inkomsten Talpa Radio (min 70%) zijn in elkaar gestort en Giel is gewoonweg te duur. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren het marktaandeel van Veronica niet wezenlijk verhoogd. Overigens zijn volgens Kicken de salarissen van Koen en Sander (538) helemaal over de top.

 3. Marianne Weeve

  Giel Beelen vind het voornsmelijk heel erg belangrijk dat hij op de radio te beluisteren is terwijl radio Veronica sinds hij in dienst is bij de zender de luisteraars keihard ziet wegrennen. De gunfactor is Giel Beelen al lang geleden kwijtgeraakt. Ik ben blij dat hij weggaat bij Veronica. Dat is positief nieuws voor deze zender en goed nieuws voor de fans van radio Veronica.

 4. Uzopi

  Je ziet bij bijna iedereen die voor het geld gaan en overstappen dat het slecht afloopt.

 5. Frits

  Niet doen Wilfred, de middagshow is leuk en ochtend is inderdaad veel te zwaar als je er nog van alles naast wilt doen.

 6. Leo

  Wilfred spreekt wel erg voor z’n beurt hier. Moet hij mee oppassen ook omdat z’n sidekick Niels van Baarlen nu stationdirecteur bij Radio Veronica is.

 7. Per Huismans

  Tuurlijk nog meer Genee. Bah.

 8. Sookie Stackhouse

  Jammer….oprotten met dat vieze ventje Beelen. Dat ene trucje dat ie kan kennen we nu ook wel.

 9. Cees

  Giel is veel te klein en te mager enne te Grote ego dat moeten wij niet

  .laat zakken dat jong

 10. critikast

  Eindelijk komen we er met zijn allen achter dat Giel Beelen jarenlang zwaar overschat is. De man valt niet op door goede luistercijfers, maar alleen als hij weer eens iets doms roept, worden we aan hem herinnerd. Een vieze man, die niet alleen zichzelf slecht verzorgt, maar ook nog eens zijn handjes niet kan thuis houden als er jonge kipjes in zijn buurt stage lopen !!

 11. John

  Sookie Stackhouse

  Als jij dat ook kunt ga je ’t toch mooi zelf doen met je grote mond!!

 12. @john

  Kom jij maar eens mijn lul pijpen met je grote mond!

 13. Pieterke

  Sinds dat manneke de ether kwam vervuilen via Veronica luisterde ik niet als hij achter de microfoon zat.

  Dat ie maar snel en definitief van de radio verdwijnt. Niemand mist hem getuige de luistercijfers.

 14. Ron

  Als Giel vertrekt valt de hele fundering van Veronica onderuit dan teert het enkel nog maar op VI elke middag. De hele naam kan inmiddels ook wel over boord, voegt niets meer toe.

 15. MERS Pardoel

  Luister naar de podcast “Van je af is harder”, de afleveringen met Erik de Zwart zijn echt goed en hij maakt het huidige Veronica ook met de grond gelijk.

 16. Bart

  @Ron Het zou met Veronica nog best lukken maar dan moet Talpa van Veronica het hoofdmerk maken op SBS6 en 538. Jong snel en wild maar breed voor de hele familie. Op de radio Ekdom in de ochtend en in de middag Edwin Evers.

  Radio 10 koppelen aan een van de andere zenders en daar een classic kanaal van maken. Zou dat op NET5 doen. Stoppen met dat vrouwenzender gedoe als dat toch nauwelijks ergens in terug te vinden is en ook stoppen met die Linda tough. Een classic/nostalgie kanaal kan hoe staan werken en is ook nog eens goedkoper te vullen. Op de huidige kanalen van Veronica een nieuw merk lanceren. Kan voor jongeren zijn (Juke verder uitbouwen naar Radio en televisie) maar als ze van de clausule af kunnen zou ik er eerder een nieuws en sport merk van maken op zowel radio en tv.

  Voor de radiozenders zou het tevens goed zijn als ze uit elkaar gaan en niet langer vanuit een gebouw opereren.

 17. Sjaak

  Veronica Inside is fenomenaal.

 18. Bart

  @Mers Pardoel Ja echt een aanrader! Hij heeft ook een goed plan. Radio 10 op Veronica plakken. 538 verbreden met Ekdom in de ochtend en de TOP40 terughalen. Het huidige kavel van Radio 10 een nieuwe jongerenzender lanceren die de strijd aan gaat met Q en Slam. Overigens maakt hij niet Veronica niet met de grond gelijk maar meer hoe de huidige eigenaar met het merk om gaat. Het gaat hem aan het hart.

 19. Jaap Stokvis

  Wat een loser die gozer, blij dat hij oprot van de radio, en hoop ook van de TV, vervelend mannetje, laat hem lekker weer naar het ballet gaan die zakkewasser, wat heb ik al jaren een schurft aan die gozer.

 20. Cars

  Gieltje zou al stoppen bij Veronica, door de crisis heeft Gieltje besloten nog even te blijven zitten. Maar de kerst haalt Gieltje niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.