‘Jort Kelder in de race voor DWDD-opvolger’

Er wordt achter de schermen bij de NPO druk gewerkt aan het programma dat vanaf september in de voetsporen gaat treden van De Wereld Draait Door. Eén van de potentiële presentatoren is Jort Kelder. Dat zegt Angela de Jong in de mediapodcast van het AD. Het zou volgens Angela geen gouden zet zijn. “Jort Kelder wordt genoemd voor het zevenuur-tijdslot, hoorde ik pas. Dat zie ik ook weer niet voor me, vijf dagen in de week Jort Kelder. Hij is te geprofileerd, denk ik.

Iemand als Jort wil je veel liever zien als een talkshowgast en niet als een gespreksleider, denkt Angela. “Ik vind hem wel fijn als talkshowgast, absoluut.”

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sander Schimmelpenninck, die momenteel Op1 presenteert, vindt Angela. “Ik heb het ook een beetje met Sander Schimmelpenninck. Die vind ik als talkshowgast heel fijn, maar als presentator vind ik dat het wringt ofzo op een of andere manier.”

Quote-Sander staat bekend om zijn uitgesproken mening, maar moet als talkshowhost natuurlijk boven de partijen blijven staan. “Dan vind ik hem niet op zijn best. Ik vind het fijner als hij ergens over van leer trekt.

Momenteel is Margriet van der Linden te zien op het zevenuurslot van NPO 1.

Foto: Ruud Baan, AvroTros

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen