‘Jort Kelder in de race voor DWDD-opvolger’

Geplaatst op ma 25 mei 2020 om 8:10

Er wordt achter de schermen bij de NPO druk gewerkt aan het programma dat vanaf september in de voetsporen gaat treden van De Wereld Draait Door. Eén van de potentiële presentatoren is Jort Kelder. Dat zegt Angela de Jong in de mediapodcast van het AD. Het zou volgens Angela geen gouden zet zijn. “Jort Kelder wordt genoemd voor het zevenuur-tijdslot, hoorde ik pas. Dat zie ik ook weer niet voor me, vijf dagen in de week Jort Kelder. Hij is te geprofileerd, denk ik.

Iemand als Jort wil je veel liever zien als een talkshowgast en niet als een gespreksleider, denkt Angela. “Ik vind hem wel fijn als talkshowgast, absoluut.”

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sander Schimmelpenninck, die momenteel Op1 presenteert, vindt Angela. “Ik heb het ook een beetje met Sander Schimmelpenninck. Die vind ik als talkshowgast heel fijn, maar als presentator vind ik dat het wringt ofzo op een of andere manier.”

Quote-Sander staat bekend om zijn uitgesproken mening, maar moet als talkshowhost natuurlijk boven de partijen blijven staan. “Dan vind ik hem niet op zijn best. Ik vind het fijner als hij ergens over van leer trekt.

Momenteel is Margriet van der Linden te zien op het zevenuurslot van NPO 1.

Foto: Ruud Baan, AvroTros
62 Reacties op “‘Jort Kelder in de race voor DWDD-opvolger’”


 1. Talitha Muusse for president

  Fidan Ekiz moet het gaan doen, Als onderdeel van een duo valt ze nu misschien tegen, maar solo is ze top.

 2. Mink Vaillant

  Alsjeblieft niet…

 3. Mink Vaillant

  ik zeg: Eus.

 4. HUGO

  BNNVARA geeft het slot echt niet aan AVROTROS

  Angela is net zo dom als Goossens. Ze horen een naam en de rest vullen ze zelf in.

 5. Talitha Muusse for president

  @Mink Valliant
  Fiden afgewisseld met Ozcan;: Turkije Draait Door!

 6. Bertus V.

  ik zeg Eus of Humberto Tan.

 7. Harry

  Ik vind dat Harry Mens die plek verdient.

 8. Rick

  Ik zeg Patty Brard en dan in plaats van Lucky tv een heerlijke drol op tafel.

 9. Bart

  @Hugo Angela heeft het in tegenstelling tot Rob Goossens wel bijna altijd goed.

 10. Pipo

  Bassie & Adriaan.

 11. Ikke

  Neeeeeeeeee. Niet weer een Amsterdamse grachtengordel talkshow. We kennen al diezelfde koppen en verhalen nu wel. Er gebeurt zoveel meer in de rest van Nederland. Andere stad, andere sfeer, andere gasten, andere muziek, andere verhalen.

 12. Zomaar

  @Hugo.
  Het is zelfs niet zeker of BNN-VARA dat slot zal houden.
  Mocht dat wel zo zijn zullen ze voor zeker geen Jort op de stoel zetten.

 13. Oja

  Nee hè. Geen jort. Zijn we echt zo dom om de grootste schreeuwerd hiervoor in een shortlist te zetten? Kom op NPO. Dat kan beter.

 14. Bart

  Slecht idee om Jort daar neer te zetten. Hij is inderdaad als tafelgast beter voor een tijdslot in de avond. Het is iets anders dan Buitenhof op de zondagavond.

  Ik vind dat het tijdslot naar AVROTROS mag gaan. Eventueel samen met KRO-NCRV maar dan moeten ze wel stoppen met Margriet van der Linden en M. Sowieso moet de NPO de stekker uit M halen. Het is gewoon een ontzettend slechte talkshow.
  Het moet een programma zijn met de zelfde sfeer en qua onderdelen als DWDD. Het geeft helemaal niet als het er op lijk. Presentatie Herman van der Zandt, Dione de Graaf en Carrie ten Apel bij toebeurt in duo vorm. Elke vrijdag een media uitzending.

  Het hele jaar op tv met uitzondering van de laatste 2 weken van het jaar. Dan op dat tijdstip Het Glazen huis Live (vernieuwd en naar Radio 2 verplaatste Serious Request) en De TOP 2000 a gogo. De eerste 2 weken van het jaar Het Gevoel van de Winter. Vanaf half juni en in juli en augustus Het gevoel van de Zomer. Dit laaate programma is een uitgebreidere versie van Het gevoel van de 4daagse met als hoofd thema winter en zomer. Gemaakt meerdere omroepen en met wisselde presentatoren.

 15. Joop

  Angela! Zeg dat dit niet moet gebeuren dan komt het er ….

 16. Ananiem

  Ik zou Patty Brard daar neer zetten met op vrijdags de bespreking over drol van de week, en af en toe een toiletpot fabrikant aan tafel. Het piepkuiken erbij voor simultaan schijten. Claudia voor het policor gerim.

 17. Sender

  Jort moet de discussie dus op scherp gaan stellen en het debat aanzwengelen van alles dat ook maar even met corona samen hangt?
  Ik begrijp de gedachtegang en heb zijn fel bekritiseerde uitspraken vaak nog begrepen ook.
  Of dat nu gelijk een reden moet zzijn om Kelder op dat tijdslot door ieders strot te duwen. Vergeet niet een groot deel van de bevolking herkent zich niet in Kelder en plakt een elitair etiket op hem.
  Maar ook Kelder zag zijn geld (vermogen) slinken en doet van alles om het hoofd boven water te houden, Podcastje, Tv programma enz want ook in huize kelder moet de schoorsteen gewoon roken.
  Natuurlijk is het een erudiet man en kan hij die kennis in een discussie aan tafel goed inzetten maar of ‘Jan met de pet’ zichzelf daar in zal herkennen waag ik te betwijfelen. De kijker zal afhaken op den duur.
  Ik denk nog altijd dat het beter is om Renze Klamer in het diepe te gooien. Geef de man een kans voor ‘het grote werk’. van Nieuwkerk als oud Parool journalist en hoofdredacteur was ook niet gelijk een tv persoonlijkheid.
  Of is BNNVARA bereid het tijdslot os te laten? Dan nog geldt, Kelder als gast aan de tafel kan de kijker aan maar enkele maanden als presentator.
  Nogal een overdosering.

 18. Huismaker

  Jort Kelder doet er alles aan om popi-jopi te spelen bij het media kartel.
  Bij mij is hij compleet door het ijs gezakt met zijn verhaaltje over Baudet:
  “O, heeft Forum een eigen journaal ? Iets met Twitter ?’
  Terwijl hij natuurlijk weet dat het FvD-journaal nagenoeg dagelijks op Youtube wordt uitgezonden. Op dat moment was het overduidelijk dat hij een vriendje van Rutte is. Naar de buitenwereld een soort van “kritisch” spelen.

 19. Hatsevlats

  Veel plezier in die staatsleugen fabriek

 20. Kneefel

  Omg…nee hé geen Jort en geen knuffel Turk Eus..

 21. Sender

  Damn Huismaker, daar had ik niet eens aan gedacht. Dat klopt.
  Zijn vriendschap met onze ( hopelijk nog maar voor even) MP. Zo kan men in het verlengde van Op1 nu nog meer ‘Staats tv’ produceren.
  Dan wordt de kijker van 19.00 ook al bereikt.Natuurlijk is Kelder op de hoogte van FvD journaal op Youtube. Daarom moet het iemand zijn die zowel beschikt over een goed verstand (eerlijk ook) maar tegelijkertijd zeer aanraakbaar is. Een verlengstuk van Rutte is nu net iets waar we ( lees: IK) niet op zit te wachten.
  Op deze manier krijgen we steeds meer Italiaanse ( vroeger: Berlusconi) of Russische toestanden (Poetin).

 22. Sookie Stackhouse

  Jort? Aub niet……en (kn)Eus ook niet na zijn achterlijke betoog over het vooal niet bewapenen van Boa’s Omhooggevallen crimineel

 23. HUGO

  AVROTROS heeft dagelijks al EenVandaag

  Het DWDD slot zal echt bij BNNVARA blijven.

  Afwisselend met M zal het 50/50 worden KRONCRV/BNNVARA

  Denk zelf dat een van de presentatoren van Op1 het slot DWDD gaan opvullen of Renze Klamer. Heeft ervaring vanaf 2010.

 24. Keta Minek

  Jort Kelder kan niet tegen kritiek dat gaat nooit goed, hij weet alles beter.

 25. snoezigkleinhertje

  Alles beter dan die lesbische oberstormfuhrer (M) zelfs testbeeld.

 26. Derksen J.

  Wordt dan een eng programma, zet iets neer wat het kijken waard is M is dat niet en de laatste jaren DWDD ook niet meer. Een goed journalistiek programma dat meer behelst dan de Amsterdamse grachtengordel, een vleugje weemoed erin. Onderwerpen die in heel Nederland spelen. En vooral anders zijn dan alle andere talkshows.

 27. Robbie

  Geef jong talent een kans.

 28. Grace

  Renze Klamer

 29. man pan

  Angela de Jong heeft het wel vaker mis. Ze verkondigde al meerdere malen dat volgens haar ‘bronnen’ Matthijs van Nieuwkerk zou overstappen naar RTL.
  Niet gebeurd.

 30. chris?

  Er is maar één Matthijs. Wie het programma zou kunnen presenteren is Jeroen Pauw

 31. Mieke

  Pauw of Tan ! Iemand anders niet geschikt !!!

 32. Ron

  Welnee, Jort gaat dit niet doen. Die past helemaal niet in de tone of voice van de vooravond met zijn bevooroordeelde meningen. Daar moet je iemand neer zetten van linkse signatuur, dat past nu eenmaal in de vooravond aangezien DWDD dat ook was en dat de succesformule is.

 33. Casper

  Sander Schimmelpik zou dit goed passen, hij kan nog jaren mee.

 34. Bart

  @Mieke Jeroen wil dit denk ik niet meer. Bij Humberto wordt het weer de grote kijk mij eens even Humberto show. Iemand noemt hier Renze Klamer maar ik zie het niet in hem.

  Ik ben voor Herman van der Zandt.
  Eventueel in duo met Dione de Graaff en/of Carrie ten Apel.
  Dione en Herman zijn gewoon een goed duo. Dit zag je al bij hun kleine momentje vorig jaar bij de uitreiking van de Televizierring. Zo moest het. Hoe Rik en Dionne Stax de hele show deden overduidelijk niet.

 35. Sjaak

  Jort samen met Pieter Storms.

 36. X

  Kan Ryanne van Dorst niet iets betekenen?
  Geheid spraakmakende televisie!

 37. Jooo

  Alsjeblieft niet, die vreselijke man, die leeft in zijn eigen bubbel en heeft niets met de gewone Nederlandse bevolking, dat is toch dat kereltje die zij onze economie gaat kapot door de opname in de IC, van 80 jarige te dikke rokende 80 jarige mannen, schaamteloze opmerking.

 38. X

  Of Jort met Ryanne!

 39. Jan

  Renze Klamer of Fidan Ekiz. Eventueel Sophie Hilbrand. Als Bnnvara het tijdslot mag houden…

 40. rafi

  AgelA de Jong van AD

  wat heb je gezegd dat wij niet wisten

  noem je dit nieuws

  waarom denk je angela dat de oplage van AD niet groeit

  denk

  denk

  denk

  kom je niet uit

  ik zal je het vertellen hoor toilet juf

  jij zorgt er voor dat de oplage van AD niet groeit

  Eigenaar van AD uit Belgie

  moet jullie nallemaal er uit gooien

  jullie hebben geen gevoel voor zijn bedrijf

  in plaats van dat jullie moeten werken

  zitten jullie de hele dag te kijk

  naar zijn vermogen van de eigenaar…………………….

  en daar ben jij ook 1 van ze angela de toilet juf………….

  kom met nieuws wat wij niet weten……

 41. Ron

  Renze Klamer absoluut niét..met zijn hoofd…Nee Humberto heeft nog steeds de beste ‘papieren’ voor het tijdslot. Heeft de juiste tone of voice. Een outsider zou Herman van de Zandt kunnen zijn, had ik niet eens aan gedacht maar die zie ik dit ook wel doen.

 42. Ger

  God bewaar me, geen Jort. Wat een blaaskaak Met z,n bretels. Iedereen mag komen, hij niet. Hij heeft een hekel aan 65 + er,s. Omhoog gevallen mietje, met zijn melkmuil.
  Oplossing; Twan H.
  Geef Jort een lolly en zet hem af in de speeltuin.

 43. teuntje

  Lachen als die Jort gaat presenteren als die zn mond opendoet komt er alleen maar poep uit whaaaaa

 44. John

  Poep.
  Daar zit wat in.
  Ik weet nog wel iemand die niet zoveel te doen heeft.

 45. henk

  nou……zielige jort……heb je straks weer werk maar geen kijkers…

 46. gallus

  Andere uiterste!
  Het is geen laffe jongen.
  Hij beziet echter alles vanuit het gezichtspunt van geld!
  Dat leidt tot onzin. Geld is een blinde kracht. Brengt iets geld op? Da kan het óók totaal onnuttig of schadelijk zijn! Dat heeft Jort onvoldoende door. Kijkt teveel op tegen geld! Bijzonder jammer!

 47. hoerzoektklant

  Arie Boomsma

 48. Geruchten Blijven

  Arie Boomsma.
  Die wil maar één ding en dat is naar de sauna met de boys.

 49. Sjaak echt

  De staatstelevisie wil een vriendje van de minister-president een talkshow laten doen. Uiteraard geen toeval, met de propaganda van Jort kan Rutte straks de verkiezingen winnen.

 50. Dirk

  Zit Nederland nou te wachten op zo’n ” corpsbal” en egotripper als die Kelder.

  Die l.l. vond dat mensen boven de 70 het tijdens de corona virus ziekte het maar moesten opgeven, niet meer behandeld moesten worden op IC’s en dus gewoon dood moesten gaan. Wat een gek,.

  Gelukkig leven mijn ouders nog van die leeftijd zijn fit en lachen die halve zool uit.

  Geen Kelder svp.

 51. Quillaume

  Ik vind J. Kelder vaak slecht te verstaan. Niet voldoende kijkers gericht. Daarom niet geschikt voor de presentatie van DWDD, volgens ons.

 52. Sandra

  Tim Hoffman vind ik geschikt.

 53. Goeie keus

  Jort Kelder zou dit zeker goed kunnen.

 54. De enige echte Jaap Aap

  De enige juiste persoon voor de job is natuurlijk Jaap Aap!

 55. Leo knots

  Ik ga voor Bart de Graaf

 56. anoniem

  Het lijkt erop of de “bad guys” deze crisis weer gaan winnen…

 57. anoniem

  Het lijkt erop of “bad guys” deze crisis weer gaan winnen…

 58. anoniem

  Oeps, dat was een dubbelpost… :-)

 59. 123

  AB-SO-LUUT NIET!!! Als er één iemand door de mand is gevallen als talkshowhost, dankzij Buitenhof, dan is het Jort Kelder wel.

  @ Talitha Muusse for president: Fidan is idd geweldig, lijkt mij fijn om elke dag te zien. Net als dat iemand hierboven ook Özcan Akyol aan heeft geraden. Die personen zouden écht meer zendtijd kunnen en mogen krijgen.

 60. darius

  Wierd Duk of Sven Kockelman maar die zijn waarschijnlijk te kritisch. Het zal wel weer een correct persoon worden. Arnon Grunberg of Ali B.

 61. Grote Grief

  Jort Kelder, niks aan. Wie wel, geschikt is, geen idee. Liever helemaal een onbekende, jonger iemand die met iets nieuws komt.

 62. Quillaume

  Voor mij Sven Kockelman. Is de meest doortastende ondervragen voor de kijkers die van scherpe interviews houden. Adembenemend boeiend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.