‘Talpa Network gaat Giel Beelen ontslaan per oktober’

Talpa Network gaat het contract van Giel Beelen, dat in oktober afloopt, niet verlengen. De oorzaak is zijn tegenvallende luistercijfers, de druppel is de coronacrisis. Dat zegt mediakenner Rob Goossens bij Privé TV. Talpa-baas John de Mol heeft vanwege de crisis ‘draconische maatregelen’ en ontslagen aangekondigd. “Er wordt in Hilversum gesproken over misschien wel een derde van de mensen die eruit moet. Laten we hopen voor alle mensen bij Talpa dat dat niet het geval is.

Toch zullen er veel mensen uit vliegen, verwacht Goossens. “Er zal in elk geval ook naar het presentatorenbestand gekeken worden. De eerste presentator waar ik dan aan moet denken is Giel Beelen.”

Beelen heeft een aflopend contract bij Radio Veronica, aldus Goossens. “In oktober loopt zijn contract af. Er was sowieso al wat twijfel over hem in de ochtend. Normaal gesproken zie je als je zo iemand binnenhaalt dat het marktaandeel toeneemt, maar dat is bij hem niet het geval geweest.”

Die twijfels waren er volgens hem al. “En als je nu geld wil besparen, dan kan ik me voorstellen dat een betrekkelijk dure kracht als Giel Beelen zich wel extra zorgen moet maken over het contract dat heel binnenkort gaat aflopen.

Radio Veronica-collega Wilfred Genee heeft er geen geheim van gemaakt dat hij zijn show graag zou verhuizen van de middagspits naar de ochtendspits. Daarmee zouden ook Edwin Evers‘ vroegere sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn weer terugkeren in de ochtenduren.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen