Jort niet langer paria coronadebat: ‘Hij is minzaam’

Jort Kelder is niet langer de paria van het coronadebat. Hij is nu mild, minzaam en saamhorig. Dat heeft Beau van Erven Dorens vrijdagavond gezegd in zijn talkshow Beau. Zo’n beetje het hele land kwam over Jort heen toen hij het begin april over de economie durfde te hebben. Een paar weken later was ineens iedereen Jort. Nu de kwartaalcijfers van de Europese landen binnen zijn, blijkt wat de eerste economische schade is: Nederland zit door de halve lockdown in de middenmoot.

Landen met een strenge lockdown, zoals Italië, Spanje en Frankrijk, zien de economie veel verder instorten dan landen met een gematigde lockdown zoals ons land. Zweden, waar een heel lichte lockdown was, daalt heel lichtjes.

Kelder: “Zweden heeft het relatief het minst slecht gedaan. Zij zijn voor misschien de helft dicht gegaan, wij misschien voor 70 procent en de Fransen, Spanjaarden en Italianen vonden dat alles dicht moest. Dat zie je dan nu.”

Hij zag het al aankomen. “Ik word er toch een beetje cynisch van. Als je dit een maand of zes weken geleden zei, dan mocht je het er niet over hebben, want dan was het allemaal gevaarlijk en stemmingmakerij. Ik zag dit half maart al aankomen. Marieke (economiedeskundige aan tafel, red.) kijkt naar de cijfers, ik zie het om me heen. Ik zag dit gewoon aankomen.”

Aan het eind van het gesprek kreeg Kelder een compliment van Beau. “Ik vind Jort mild, minzaam en ik vind hem saamhorig. Jort, dankjewel. Dank je hartelijk.”

Kelder lachend: “Moet ik nog iets over bejaarden zeggen?

Beau: “Nee, dat hoeft absoluut niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen