Jort niet langer paria coronadebat: ‘Hij is minzaam’

Geplaatst op za 16 mei 2020 om 10:30

Jort Kelder is niet langer de paria van het coronadebat. Hij is nu mild, minzaam en saamhorig. Dat heeft Beau van Erven Dorens vrijdagavond gezegd in zijn talkshow Beau. Zo’n beetje het hele land kwam over Jort heen toen hij het begin april over de economie durfde te hebben. Een paar weken later was ineens iedereen Jort. Nu de kwartaalcijfers van de Europese landen binnen zijn, blijkt wat de eerste economische schade is: Nederland zit door de halve lockdown in de middenmoot.

Landen met een strenge lockdown, zoals Italië, Spanje en Frankrijk, zien de economie veel verder instorten dan landen met een gematigde lockdown zoals ons land. Zweden, waar een heel lichte lockdown was, daalt heel lichtjes.

Kelder: “Zweden heeft het relatief het minst slecht gedaan. Zij zijn voor misschien de helft dicht gegaan, wij misschien voor 70 procent en de Fransen, Spanjaarden en Italianen vonden dat alles dicht moest. Dat zie je dan nu.”

Hij zag het al aankomen. “Ik word er toch een beetje cynisch van. Als je dit een maand of zes weken geleden zei, dan mocht je het er niet over hebben, want dan was het allemaal gevaarlijk en stemmingmakerij. Ik zag dit half maart al aankomen. Marieke (economiedeskundige aan tafel, red.) kijkt naar de cijfers, ik zie het om me heen. Ik zag dit gewoon aankomen.”

Aan het eind van het gesprek kreeg Kelder een compliment van Beau. “Ik vind Jort mild, minzaam en ik vind hem saamhorig. Jort, dankjewel. Dank je hartelijk.”

Kelder lachend: “Moet ik nog iets over bejaarden zeggen?

Beau: “Nee, dat hoeft absoluut niet.”

Foto: RTL
30 Reacties op “Jort niet langer paria coronadebat: ‘Hij is minzaam’”


 1. Sloopkogel

  Saamhorig ben je nooit in je eentje

 2. Kuis

  Jort bleef, totdat hij echt niet meer om de feiten heen kon, ontkennen dat het virus wel eens tot problemen kon leiden.

 3. Denk Na

  Kortom: Jort is een slaaf geworden van het beleid en doet netjes wat vrindje Rutte zegt. Maar even later maakte hij nog een hele heldere en wakkere opmerking maar toen werd hij gelijk weer de mond gesnoerd door Beau en andere gasten aan tafel…zo vaart de MSM. Je mag geen tegen geluid geven. Duidelijk toch.

 4. Peter Selie

  Jort is pedant, deskundig in wat ? Hij was redacteur van een blaadje.

 5. HUGO

  Jort praat na wat zijn vrienden Rutte of Baudet hem vertellen.

  Niet te vertrouwen

 6. Klaas Flink

  Waarom zou Jort Kelder paria zijn? Omdat hij een mening heeft? Hij zegt wat hij denkt, in het algemeen. Hij heeft het niet over Derksen of van den Boom of wie dan ook; hij geen zijn mening op de situatie, wordt daarom uitgenodigd, komt en vertelt wat hij vindt. Vrije meningsuiting heet dat. Niets persoonlijks. Je kunt het toch niet alleen maar steeds hebben over geile boeren en boerinnen die niet willen.

 7. Bert Nooitgedacht (de echte BN-er)

  Jort Kelder had het al snel door: het is idioot om voor de bescherming van 80+ met ernstige onderliggende ziekten de hele samenleving in lockdown te gooien. Economie op zijn gat, financiële rampspoed wacht ons, een mega recessie ligt op de loer. Die oudjes overlijden toch, misschien wat later, maar ze gaan nu eenmaal een keer dood.

 8. RaymondVL

  Jort moet niet zeuren, en dat klagende volk ook niet trouwens. De beurzen prijken nog altijd in het groen. De economie gaat helemaal toppie!

 9. Umfufu

  Jort zag zijn talkshow inkomen dalen door de lockdown.

  En dacht toen: “snel, ik moet iets controversieels zeggen, anders vergeten ze mij !!!”

  En ook daarom is Jort nu op billboards te zien

 10. Echt Sjaak

  Ik voorspel een snel herstel van de economie, uitgezonderd de restaurants en clubs.

 11. Broer van

  Stilaan zie je dat mensen Kelder nu WEL begrijpen. Maar er is veel meer aan de hand. Kreeg zojust een filmpje van iemand waar Sara Cunial in het italiaanse parlement aan het woord was.
  Alle respect. Een dame die fier en niet bang voor haar verhaal uit komt.
  Het is al lang niet meer corona als het dat al ooit is geweest.
  Kijk goed naar het filmpje en neem het daarna ook goed in u op. Er heerst een stilte voor de storm.

  Ik mocht willen dat wij zulke politici hadden en niet alleen van die bedelende zoetwatervissen die vragen naar hulpmiddelen en anticiperen op een een groene toekomst als dit alles voorbij is. Dit gaat niet voorbij. Er zijn miljarden mensen teveel en daarvoor is een plan uitgerold.

  https://commonsensetv.nl/sana-cunial-zegt-hoe-het-zit-en-sloopt-bill-gates-who-en-de-deepstate/

  Sjaak, het moet toch fijn zijn om heel gelukkig en naief in je eigen bubbel te kunnen leven.

 12. Huismaker

  Waarom altijd dezelfde talking-heads ? Nodig eens Prof Van Wolferen, Mr Hulleman, Kees de Kort of Tom Zwitser eens uit. Alsof Kelder de enige is die iets van economie weet. Sterker nog. Organiseer eens EEN EERLIJK EN OPEN DEBAT. waarin zij deel nemen. Kom op media, niet zo bang voor de mening van ons volk.

 13. Huismaker

  Trouwens; die Beau is niet meer dan een roeptoeter van de staatsmedia. Blijft de kont van Rutten likken omdat het wellicht een leuk baantje oplevert voor de toekomst.

 14. Wijze van Zion

  Jort Kelder: a jack of alle trades, master in nothing…..

 15. piet

  Huismaker, +10

 16. Arie Schoenlepel

  Beau is verfrissend op de late avond! Zo ontzettend blij dat Eva🍺Engnek van de buis af is. Pfff…. wat een bloedirritant weiv.

 17. anoniem

  Leugens, het lijkt bij sommigen op een drang naar een nieuwe holocaust..

 18. anit jort

  jort is vreselijke geld wolf die bang is dat ie failliet gaat walgelijke vent

 19. anoniem

  Wat me de laatste dagen ook opvalt is dat alleen vriendelijke mensen voldoende afstand houden..

 20. 😷Paulus

  😷Geen paniek, het kleine mannetje Jort👨‍🦳is waarschijnlijk uit de quarantaine, voelt zich ook 🐔lekker, en de economie angst is ook verdwenen.De👴👵👴👵in het bejaardenhuis weer 😴😴

 21. Sanne

  Alleen kinderen, pubers en zwakbegaafden gebruiken overdreven veel emoticons.

 22. 😷Paulus

  😷Sanne, bemoei jij met je eigen, volgens mij heb je last van jeuk daar onder. Je stinkt! Dus kijk effe hoeveel bloed jij in je broekje heb hangen en ga je wassen vies mens. 😁

 23. Lies

  ZEG KENNEN JULLIE 😷PAULUS AL, PAULUS DE ROSKABOOUUUUTER. ZIJN P🖕K IS KORT, ZIJN ANUS BLAUW

 24. Stanislav

  Paulus die vrouwonvriendelijke homohatende racismeschreeuwer? Die ken ik wel helaas.. Duidelijk het verstandelijke vermogen van een pelpinda..

 25. Dir.

  Kword onpasselijk van die Beau.

 26. Geenmoed

  @anoniem
  za 16 mei 2020 om 16:35

  Klopt, die mensen schijnen toleranter en hebben meer begrip. Heel anders dan die tokkies die meteen agressief reageren als je hen vraagt de 1,5 m te respecteren. Toch zijn die mensen helaas in de meerderheid. Ze vullen menig straatbeeld en winkelcentra.

 27. Broer van..

  Geenmoed
  za 16 mei 2020 om 17:59,

  Toleranter is helaas niet het goede woord dat noem ik ( en een aantal mensen) GEINDOCTRINEERD.
  Ik heb vanmiddag een filmpje (link) geplaatst van een Italiaanse dame in het Parlement daar….kijk en luister daar eens naar.
  En dan ga je het misschien een beetje anders zien en begrijpen. Je bent nu nog een braaf kuddedier maar je ziet mensen links en rechts in verschillende Europese steden de straat op gaan om de Lockdown op te heffen en terug te keren naar het oude normaal.
  Eeen mens kan niet 1.5 meter van elkaar leven, dat is ruimtelijk niet mogelijk niet mogelijk in een land als dit en het is tegennatuurlijk, de mens is een sociaal dier en wil natuurlijk ook knuffelen.
  Een leven zonder is als een amputatie en zal noooit wennen, sterker nog het veroorzaakt weliswaar misschien minder corona slachtoffers maar des te meer psychisch zieken.
  Kijk het linkje bij Jort Kelder even terug en zet eens een andere bril op.

 28. Geenmoed

  Broer van, het filmpje is een lachwekkend populistisch produkt zonder wetenschappelijke onderbouwing.

 29. One and only

  Men riep ook in de reacties van verschillende nieuwswebsites (voornamelijk boomersite geenstijl) dat wij hier “Italiaanse toestanden” zouden krijgen.

  Nope…… Dit is Nederland, niet Italië!

 30. Bart

  @One and only Er is helemaal niets mis met de babyboomgeneratie. Die zijn altijd nog beter dan die gene van na 1995 tot nu. Wat een vreselijke generatie is dat. Denken dat ze de wereld en alles er op hebben uitgevonden. Terwijl alles al eens een keer is gedaan en beter!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.