VI steunt strandgangers: ‘Buiten krijg je geen corona’

René van der Gijp sprak gisteren in Veronica Inside zijn steun uit voor al die mensen die op Hemelvaartsdag lekker naar het strand zijn gegaan. Het is begrijpelijk en het lijkt er bovendien op dat je buiten bijna geen corona kunt oplopen. Dat liet hij weten in de uitzending op Veronica. Sommige critici spreken er vanuit hun ivoren toren schande van dat de mensen lekker naar buiten zijn gegaan om te genieten van het mooie weer, maar Van der Gijp doet daar niet aan mee. “Ik begrijp het volkomen.”

Van der Gijp steunt de strandgangers. “Als je net als ik lekker aan het zwembad kan liggen thuis elke dag, dan heb je niet veel nodig, maar ik snap best dat mensen die op een flatje zitten met een klein kutbalkonnetje met drie kinderen bij zichzelf denken: weet je wat, we gaan eens lekker naar het strand vandaag.”

Veroordeelt hij ze niet? “Totaal niet, nee. De laatste tweeënhalve maand vind ik wel dat Nederland zich echt goed gehouden heeft, hoor. Volgens mij zijn ze er nu gewoon klaar mee.”

Het lijkt er bovendien op dat je buiten bijna helemaal geen corona kunt krijgen, zoals Maurice de Hond weken geleden al stelde. “Ik zat vandaag weer te lezen dat ze in China 7.000 coronapatiënten getest hebben en maar 1 had het buiten opgelopen.”

Presentator Wilfred Genee beaamde dat: “Die aerosolen die rondzweven zijn vooral in afgesloten ruimtes heel gevaarlijk, maar zodra je buitenkomt schijn je er minder last van te hebben.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen