Kees van der Spek verlaat ‘zinkend schip’ Twitter

RTL 5-presentator Kees van der Spek stopt met twitteren. Hij meent dat Twitter tegenwoordig een zinkend schip is. “Beste mensen: ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek“, laat hij weten in zijn laatste twitterbericht. De laatste dagen was Van der Spek aan het ruziën met een anoniem twitteraccount, waarop een profielfoto te zien was van Mark Rutte met een Hitler-snor. De presentator dacht er goed aan te doen om de discussie aan te gaan.

Waar een doorgewinterde twitteraar snapt dat je geen discussie aan moet gaan met anonieme accounts, ging Van der Spek helemaal los. “Ga heel snel en heel lang naar je kamer en een geschiedenisboek lezen. Weet je moeder dit wel? #volslagengek

Van der Spek ging helemaal door het lint. “Mag deze man aub in een dwangbuis worden afgevoerd? En please, rapporteer hem. Want of je nou links of rechts bent. Dit is toch wel de bodem van de strontput?

Het bleek de druppel te zijn geweest: de presentator stopt met twitteren. “Twitter wordt steeds meer een afvoerputje van een klein clubje enge complot-gekkies en steeds minder een forum dat serieus te nemen valt. Tabee!

De presentator stapt dus over naar Instagram. Naar verluidt zijn de eerste torsofoto’s al in aantocht.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen