Kees van der Spek verlaat ‘zinkend schip’ Twitter

Geplaatst op za 23 mei 2020 om 14:30

RTL 5-presentator Kees van der Spek stopt met twitteren. Hij meent dat Twitter tegenwoordig een zinkend schip is. “Beste mensen: ik ga dit zinkend schip verlaten en ben via Instagram te volgen als keesvanderspek“, laat hij weten in zijn laatste twitterbericht. De laatste dagen was Van der Spek aan het ruziën met een anoniem twitteraccount, waarop een profielfoto te zien was van Mark Rutte met een Hitler-snor. De presentator dacht er goed aan te doen om de discussie aan te gaan.

Waar een doorgewinterde twitteraar snapt dat je geen discussie aan moet gaan met anonieme accounts, ging Van der Spek helemaal los. “Ga heel snel en heel lang naar je kamer en een geschiedenisboek lezen. Weet je moeder dit wel? #volslagengek

Van der Spek ging helemaal door het lint. “Mag deze man aub in een dwangbuis worden afgevoerd? En please, rapporteer hem. Want of je nou links of rechts bent. Dit is toch wel de bodem van de strontput?

Het bleek de druppel te zijn geweest: de presentator stopt met twitteren. “Twitter wordt steeds meer een afvoerputje van een klein clubje enge complot-gekkies en steeds minder een forum dat serieus te nemen valt. Tabee!

De presentator stapt dus over naar Instagram. Naar verluidt zijn de eerste torsofoto’s al in aantocht.

Foto: SBS
35 Reacties op “Kees van der Spek verlaat ‘zinkend schip’ Twitter”


 1. Dartsfan

  De presentator stapt dus over naar Instagram. Naar verluidt zijn de eerste torsofoto’s al in aantocht.
  😂😂 typisch weer van deze site zo’n laatste zin

 2. Zytstav

  Alsof Insta beter is. Donder toch op met al die platforms, man!

 3. pepe

  instagram lekker de USA en FB sponsoren

 4. HUGO

  Opgeruimd staat netjes.

  Ik zal je niet missen want ik reageer nooit op domkoppen.

 5. Moemoe

  Keessie op tiktok moet je gaan.

 6. Patty Poeptaartjes

  Op insta zal het niet beter worden voor Spekkie.
  Kijk liever naar mij, ik trek me niks aan van de negatieve comments van het Nederlandse publiek en van mij mogen ze in een boom gaan hangen, zolang ik betaald krijg kom ik op tv en ik schijt op commando op elke tafel die ze maar willen. Fatsoen is ook maar een woord hé.

 7. Curryworst

  Hoe lang blijft RTL5 de afleveringen van Spekkie nog herhalen?
  Hij blijft op en neer reizen naar Nigeria.

 8. ZeerNetteDame

  Jullie zijn allemaal gek met jullie Social Media. Jullie verkopen je ziel voor een beetje aandacht. Niemand zit te wachten op wat er in jullie leven gebeurt. En als je iemand wil spreken, dan ga je langs of bel je op. Zoals alle andere mensen die deugen. Vunzig volk zijn jullie! En maar blijven voortplanten! Het is een schande!

 9. Nils Holgersson

  Na zinkend schip SBS nu ook weg bij zinkend schip Twitter

 10. Esmee

  Kees kom hier. Hier is het wel gezellig.

 11. HEINO

  Jeetje mina,heeft het leven nu nog wel zin na dit verschrikkeleke nieuws,ik was net weer een beetje opgeknapt krijg je dit, kan er geen tv actie gestart worden,KEES terug op twitter,echt dat dit soort 2e rangs,nee 3e rangs figuren nog aandacht krijgen,echt dit voelt als het begin van het einde AMEN.

 12. Televisieman

  Hij heeft wel gelijk over twitter, land van de boze anonieme tokkies.

 13. man pan

  Haha, laat je niet stangen door die gekkies Kees
  Als je denkt dat Twitter een serieus discussie platform is, dan ben je ver van huis. Het is meer een echo put.

 14. Jan

  Twitter is inderdaad een riool maar tevens een uitlaatklep voor extreem rechts en extreem links.
  Vooral veel Baudet en Wilders aanhangers….

 15. Naam

  Twitter en alle sociaal media is een grote beerput van kids on onfatsoen.

 16. Keesvdspuk

  sociale media is voor kleuters en aandachtshoeren.

 17. MC bezoeker 21

  Wel fijn dat hij zijn volgers nog even meldt waar ze hem kunnen vinden ;) Sorry hoor, maar dan neem je jezelf en Twitter wel erg serieus.

 18. Naam

  Kees van der Spek,Dit account bestaat niet.
  Probeer een andere zoekopdracht.

 19. Naam

  Kees van der Spek is Twitter spuugzat: ‘Afvoerputje voor complotgekkies’ AD.

 20. Leo knots

  Wat een maloot die Kees van der Spek. Heb je een andere mening ben je gelijk een racist, gek ect. Doet denken aan het oude Oost Duitsland. Klein orkest heeft daar ooit goed lied over geschreven. Met de tekst : Wanneer iemand die afwijkt voor gek wordt verklaard’

  Weg van Twitter prima maar elk podium is gevaarlijk met Kees van der Spek.

 21. Ron

  Ik vind op de eerste plaats Kees een uitstekende programmamaker, kijk al zijn programma’s. Maar hij slaat net als de vele andere Nederlanders met de ‘wijzende belerende vingertjes’ totaal door. Overigens zouden ze op Twitter een functie moeten maken waarbij je reacties uit kunt schakelen bij een Tweet. Enkel nog een like of retweet is dan mogelijk. Scheelt een hoop ergernis.

 22. Naam

  Door te blokken kun je reacties uitschakelen.

 23. Tsja

  8 jaar geleden mee gestopt. Was een mooie dag. Twitter is het digitale afvoerputje van de maatschappij. Een schreeuwerig, dystopisch riool.

 24. Ron

  @Naam: weet ik maar dan moet je dat stuk voor stuk doen. Je moet als schrijver van een Tweet vooraf dat kunnen bepalen of je reacties aan zet of niet. Dat zou bij elke social media variant moeten kunnen eigenlijk.

 25. Wyatt

  Twitter is sowieso afvoerputje van internet.

 26. Ronnie

  Misschien moet hij ook stoppen bij RTL (5). En weer terug naar SBS want daar was hij veel beter op zn plaats. RTL dat is pas een zinkend schip.

 27. teuntje

  Gave man KeesSpekkie

 28. ZeerNetteHeer

  Kees van de Spek
  Kreeg op Twitter een grote bek
  Hij houdt toch veel meer van tam
  Daarom verkast hij naar Instagram.

 29. Nick

  De mislukte kopie van Peter speurneus.

 30. Joop55

  Mogen er nog een hoop mensen met tijd te veel volgen, en dit Trumpiaanse medium is collapsed. Sneu mannetje overigens die Van der Spek.

 31. Sookie Stackhouse

  Ach wat fijn..,,de eerste torsofototjes zijn al onderweg? Wanneer krijgen we hier foto’s te zien van de randdebiel(en) die hier de stukjes schrijven? Ga eens leren schrijven want het blijft maar rammelen aan alle kanten!

 32. Dirk

  Hij is zelf een zinkend schip.

 33. Summerbreeze

  Wij noemen dit asociale media.
  Ik twitter niet, ik zit niet op instagram, ik tik tok niet, ik doe al jaren niets meer op facebook, behalve vrienden feliciteren, want daar krijg je nog steeds een berichtje voor, zelfs als ze zijn overleden enz enz enz..!

  Wij praten, bellen, praten, appen, praten, skypen en socializen (voorzichtig) met elkaar!

  Zou een ieder eens moeten proberen!

 34. StefanV

  Twitter is een geweldig medium. En net als elk ander populair medium trekt het ook idioten aan. Gelukkig kun je die eenvoudig negeren of blokkeren.

  Ik snap niet waarom die Van der Spek zich zo laat opfokken. Blokkeer de troll en als de inhoud echt grensoverschrijdend is (bijv. oproep tot geweld), rapporteer de tweet dan.

  Ik heb pas nog een serie tweets van iemand gerapporteerd die niks anders deed dan discrimineren, schelden, oproepen tot geweld/haat etc. Twitter kijkt daar echt wel naar. Eén of enkele dagen later is het profiel van die persoon door Twitter beëindigd.

  Als je de anonieme scheldkoppen laat winnen, dupeer je mensen die je wel graag volgen en die zich fatsoenlijk gedragen op Twitter. In het verleden maakte Diederik Samsom dezelfde fout.

 35. Anuseter

  Volgens mij is de enige die gekke dingen twitter kees zelf!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.