Jeroen van der Boom prijst reorganisatie Talpa

Jeroen van der Boom vindt het heel erg goed dat John de Mol zijn bedrijf Talpa Network gaat reorganiseren. Het is een verstandige, zakelijke beslissing. Dat zegt de presentator tegen Privé TV. De Mol gaat een hoop mensen op straat zetten tijdens de coronacrisis om zijn miljardenvermogen te beschermen. Ook Van der Boom is als presentator van SBS 6 op de hoogte gebracht. “We worden van tevoren door middel van een persbericht op de hoogte gesteld van wat er gaat gebeuren.

Schrok hij niet van het bericht? “ Zulke persberichten worden altijd een beetje groot uitgelicht omdat het gaat om een groot plan erachter en een grote investering. Ik denk dat hoe zij het doen, een hele zakelijke goede beslissing is.”

Er gaan veel mensen uit bij Tapa. “Ik denk dat het een hele zakelijke beslissing is om je bedrijf goed neer te zetten zonder dat de problemen nog groter worden.”

Is het niet een beetje gemeen van De Mol om mensen middenin een crisis te ontslaan, terwijl hij miljarden op de bank heeft staan? “Ik weet één ding zeker: John de Mol is in dit leven niet neergezet om mensen te ontslaan. Het is de beste programmamaker van Nederland, hij heeft een team om zich heen en als zij beslissen dat dit het beste is, dan is dit ook het beste voor het bedrijf.”

Daar moeten we dan met elkaar onze schouders onder zetten. Dat is ook wat ik ervan weet. Ik denk dat heel veel mensen en mijn collega’s er net zo over denken.”

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen