Tooske lacht om YouTubers die toch graag op tv willen

Tooske Ragas vindt het heel geestig dat YouTubers vaak alsnog gewoon op de lineaire televisie willen komen. Het heeft te maken met de magie van het medium. Dat zegt de presentatrice in gesprek met het AD. Op de socials wordt vaak meewarig gesproken over televisie, maar dat is volgens Tooske hypocriet. “Wel grappig dat veel van die YouTube-sterren steeds vaker de overstap maken naar tv terwijl hun bereik via YouTube veel groter is. Tv blijft dus toch iets magisch houden“, zegt ze.

Toch begrijpt Tooske wel dat veel jongeren tegenwoordig weinig van de televisie willen weten. Ze ziet het aan haar eigen kinderen. “Zij kijken nooit tv. Die snappen het niet eens als je iets niet kunt terugkijken.

Juist daarom zal een lineaire muziekzender zoals TMF anno 2020 nooit meer werken, zegt ze. “Zo’n community is er nu niet meer. Nu kan iedereen zijn eigen community beginnen op YouTube of social media.”

TMF is nu in het nieuws, omdat de zender 25 jaar geleden begon. “Zonder TMF had ik niet kunnen of durven doen wat ik later mocht doen: Deutschland sucht den Superstar presenteren voor 20 miljoen mensen.

Het AD-interview met Tooske Ragas kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen