Thomas Erdbrink toch niet aan de slag bij Op1

Geplaatst op za 23 mei 2020 om 10:10

Thomas Erdbrink gaat niet aan de slag bij de late talkshow Op1. Hij heeft er wel over gesproken, maar is te druk. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Rob Goossens, de tv-kenner van Boulevard en De Telegraaf, beweerde donderdag dat Erdbrink samen met Nadia Moussaid een nieuw Op1-duo gaat vormen namens de VPRO, maar dat is dus niet zo. Boulevard heeft een dag later alsnog wederhoor gepleegd bij de journalist en daaruit blijkt dat hij voorlopig niet te zien zal zijn in Op1.

Boulevard-host Luuk Ikink: “Thomas Erdbrink noemden we hier gisteren al als kanshebber om bij het programma Op1 te komen als presentator van één van de duo’s, vandaag hebben we de journalist even gesproken. Hij zegt: ‘Ik ben inderdaad wel in gesprek geweest met de leiding van het programma’, maar hij gaat het niet doen, want hij heeft er geen tijd voor.”

Wellicht gaat Erdbrink in de toekomst alsnog aan de slag voor Op1. “Hij vertelt ons wel dat hij het een mooi programma vindt en dat hij hoopt dat hij het alsnog een keertje mag gaan doen. Geen Thomas Erdbrink dus. Ze moeten verder gaan zoeken.”

Op1 gaat in de zomer terug naar vijf avonden per week. Als de VPRO wordt toegevoegd aan het programma, dan moet BNNVARA de vrijdagavond inleveren.

Lees ook: BNNVARA levert Op1-avond in, welk duo ligt eruit? (gisteren)

Update 29 mei, 10.03 uur: Rob Goossens vult aan dat de stelligheid over Erdbrink niet van hem kwam, maar van de Boulevard-redactie. In zijn eigen Telegraaf-artikel hield hij wel een slag om de arm.

Foto: VPRO
21 Reacties op “Thomas Erdbrink toch niet aan de slag bij Op1”


 1. HUGO

  We hadden het kunnen weten

  Goossens zit er altijd naast.

 2. WEST*

  Gelijk heeft hij. Op1 is één en al coronaindoctrinatie om de mondkapjes en anderhalvemeterindustrie te supporten. Daar gaan we niet aan meedoen.

 3. mark2

  Rtl boulevard checkt toch altijd alles?

 4. WEST*

  Bom op de anderhalvemeter samenleving. Want dat is niks dus kan het beter eindigen

 5. Curryworst

  Je kunt ervan uit gaan dat alles wat Rob Goossens zegt niet klopt.
  Dus op die manier heb je toch iets aan zijn foutieve informatie.

 6. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat heeft die Goossens een ontzettend dom hoofd.

 7. Bernd

  WEST* – Anderhalvemeterindustrie? Is het tegenwoordig ook al een industrie? Weet je wat wat ‘industrie’ inhoudt?

 8. Sender

  Ik zei het eerder, ‘skip’ dat hele BLVD en alle presentatoren en deskundigen. Een aanfluiting.
  Maar Thomas, maak mooie reportages als ‘Onze man in Teheran’.
  Dat was van grote klasse en daar ligt je talent. Ik weet dat Iran er nu niet in zit als mogelijkheid maar blijf je talent trouw en maak samen met Ruben Terlou bij de VPRO ( of VARA..misschien) de mooie, oogstrelende tv als voorheen.
  Geen opgepoetste kitch, maar de werkelijkheid was je handelsmerk.

 9. Koen

  Rob heeft nog nooit iets goed gehad. Dus helaas.

 10. Ron

  Jammer! Hoop dat de VPRO iemand kan vinden die net als Nadia uitstraling, aantrekkingskracht en inhoud heeft. Geen grijze muis die bij haar in het niet valt. Werkt Wilfried de Jong (ooit zomergastenpresentator tenslotte) niet ook voor de VPRO? Of Eric Corton?

 11. Bas

  NPO heeft zoveel kwaliteit. Mooie van de Op1-formule is dat het programma niet alleen steunt op de presentatoren.. Komt vast weer een mooie line-up. Was veel kritiek en pessimisme, maar al na één maand stond het programma als een huis.

 12. Jan

  Wilfried de Jong lijkt me de aangewezen kandidaat voor de VPRO. Goeie gast. Maar Nadia moussaid kan het natuurlijk ook prima alleen af…

 13. Sandra

  @Ron
  ‘die net als Nadia uitstraling, aantrekkingskracht en inhoud heeft’

  Je bent dus nu echt doorgedraaid!

 14. Bart

  En weer zat Rob Goossens er naast!

 15. Sender

  Bas
  za 23 mei 2020 om 10:59 ,

  Maar na een maand stond het programma als een huis????
  Het programma is vooral tendentieus en scoort hoog omdat de kijker onze NPO ziet zoals men Rutte zag de afgelopen tijd, een leider, een veilige en vertrouwde haven in moeilijke dagen.
  In werkelijkheid ging en gaat de vergelijking bij beiden mank.
  Rutte leunde tegen Merkel aan en vertelde halve waarheden. Ik mag hopen op een parlementaire enquete als het achter de rug is.
  De NPO op zijn beurt ontwikkelde na het vrij plotselinge vertrek van Jinek en Pauw een nieuwe talkshow voor de late avond ( weliswaar vroeger) en dat was een grote gok.
  Er schoven meer omroepen aan, de zuilen met ieder zijn achterban maar in werkelijkheid was en is het vooral een pot nat.
  Zoals ik al vaker schreef van enige pluriformiteit is geen sprake. Helemaal niet dus.
  Dat maakt het een dertien in een dozijn show. En zo werd Op1 al snel Ab1 genoemd naar de gast die zo ongeveer aan de tafel bleef vast plakken, Osterhaus.
  Zagen we buiten de Hond andere mensen, die corona vanuit ander licht zagen? Hoorden we professoren zoals Huismaker wel schreef als van Wolferen met een andere kijk op zaken?? Nee dus.

  Met de komst van de VPRO heb ik weer een klein beetje hoop.
  Deze vrijzinnige omroep die vroeger veel tegen heilige huisjes schopte kan misschien iets van dat gevoel doen terugkeren en een knuppel in dat brave hoenderhok gooien bij Op1

 16. Milan

  Die Goossens zit er weer naast, Wat een flapdrol!

 17. Insider

  Lijkt mij ook Wilfried de Jong. Tim den Besten zie ik ook wel voor me. Zeker bij de VPRO. Lekker tegendraads en vrijzinnig.

 18. Bas

  @Sender: Ik denk dat wij in dit land niet zoveel te klagen hebben. En wie de NPO niet trekt kijkt toch lekker naar de CO. Maar dat zijn er steeds minder. Persoonlijk ben ik blij dat ik in Op1 vooral échte deskundigen laat horen.

 19. Joop55

  Natte wind Goossens heeft ook weer eens wat te kraaien.

 20. Martin

  *Bas … echte deskundigen???

  Ze weten het allemaal niet die ‘deskundigen’.

  Ik ben geen Maurice de Hond fan maar deze man heeft ook iets te vertellen. En hij heeft geen belangen … 😉

  We dienen meer Maurice aan tafel te krijgen. Een beetje tegengeluid kan geen kwaad.

 21. Peter

  Ja prima toch npo1 blijft het beste op de avond dus avond leider

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.