Thomas Erdbrink toch niet aan de slag bij Op1

Thomas Erdbrink gaat niet aan de slag bij de late talkshow Op1. Hij heeft er wel over gesproken, maar is te druk. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Rob Goossens, de tv-kenner van Boulevard en De Telegraaf, beweerde donderdag dat Erdbrink samen met Nadia Moussaid een nieuw Op1-duo gaat vormen namens de VPRO, maar dat is dus niet zo. Boulevard heeft een dag later alsnog wederhoor gepleegd bij de journalist en daaruit blijkt dat hij voorlopig niet te zien zal zijn in Op1.

Boulevard-host Luuk Ikink: “Thomas Erdbrink noemden we hier gisteren al als kanshebber om bij het programma Op1 te komen als presentator van één van de duo’s, vandaag hebben we de journalist even gesproken. Hij zegt: ‘Ik ben inderdaad wel in gesprek geweest met de leiding van het programma’, maar hij gaat het niet doen, want hij heeft er geen tijd voor.”

Wellicht gaat Erdbrink in de toekomst alsnog aan de slag voor Op1. “Hij vertelt ons wel dat hij het een mooi programma vindt en dat hij hoopt dat hij het alsnog een keertje mag gaan doen. Geen Thomas Erdbrink dus. Ze moeten verder gaan zoeken.”

Op1 gaat in de zomer terug naar vijf avonden per week. Als de VPRO wordt toegevoegd aan het programma, dan moet BNNVARA de vrijdagavond inleveren.

Lees ook: BNNVARA levert Op1-avond in, welk duo ligt eruit? (gisteren)

Update 29 mei, 10.03 uur: Rob Goossens vult aan dat de stelligheid over Erdbrink niet van hem kwam, maar van de Boulevard-redactie. In zijn eigen Telegraaf-artikel hield hij wel een slag om de arm.

Foto: VPRO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen