Paul Haenen vindt Talpa onhandig tijdens coronacrisis

Paul Haenen, de presentator van Troost TV, vindt dat Talpa Network pr-technisch onhandig opereert tijdens de coronacrisis. Ze moeten positiviteit uitstralen en niet met massa-ontslagen in het nieuws komen. Dat heeft hij gezegd op Betty Asfalt TV. De coronacrisis was nog maar net van start of John de Mol begon al moord en brand te schreeuwen over ‘draconische maatregelen’. Bijna twee maanden later heeft de miljardair een reorganisatie aangekondigd om zijn diepe zakken te beschermen.

Haenen vindt het triest. “Daar gaan nu veel klappen vallen. Ze brengen geen troost in deze moeilijke tijd.

Talpa heeft van imago geen kaas gegeten, denkt hij. “Ze moeten uitstralen dat de zender nodig is op dit moment. Dat de televisie nodig is op dit moment voor alle mensen die thuis zitten. Dat ze zich verbonden voelen. Nu krijg je een beetje de tendens dat er weer zo veel ontslagen gaan vallen en draconische maatregelen…”

Hij had het niet verwacht van De Mol. “Toen ik voor het eerst in de krant las dat John de Mol draconische maatregelen gaat nemen, dacht ik: o, hij gaat de zender helemaal omgooien en allemaal rechtstreekse uitzendingen maken! Toen had ik niet het idee dat hij zo veel mensen zou ontslaan.”

Nu gaat Talpa de kijker maandenlang trakteren op herhalingen. “De emotie moet erin zitten en niet alleen maar herhalingen. Ze hadden ook de zender op een andere manier kunnen neerzetten. Je kunt het ook heel goedkoop doen. Wij maken dit programma haast voor niks en dan ben je toch aanwezig.

Foto: NPO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen