Sloopkogel door tv-kweekvijver: AT5 stopt met anchors

Jeroen Wollaars, Mariëlle Tweebeeke, Merel Westrik en Sacha de Boer: het is een greep uit de namen van tv-sterren die ooit begonnen bij AT5. De Amsterdamse stadszender AT5 is al lange tijd een kweekvijver van presentatietalent, maar daar komt nu het einde aan. Het nieuwsprogramma op televisie ondergaat een rigoureuze metamorfose en daarbij komt de presentatie te vervallen. Adjunct-hoofdredacteur Helene Pronk zegt zich te realiseren dat dit een heel forse stijlbreuk is.

De tijden veranderen nu eenmaal, klinkt het. “Voor het laatste nieuws van AT5 zetten de meeste mensen niet meer om 17.00 uur de tv aan. Het gros van ons publiek bereikt ons via site, app of social media. Vandaar dat we de vaste nieuwsuitzending in een ander jasje gaan steken.”

In plaats van een nieuwsbulletin ziet men vanaf 2 juni dagelijks ‘de beste verhalen uit de stad’ gebundeld in het programma Amsterdam Vandaag. En dat is een programma zonder presentator.

Pronk begrijpt dat dit voor veel mensen wennen is. “Dit was van oudsher een plek waar AT5-talent heel zichtbaar volwassen werd. Maar we leiden het gros van ons talent al jaren áchter de schermen op en daar gaan we uiteraard mee door. Ook creëren we ruimte voor meer onderzoek en omarmen we nieuwe, online vertelvormen waar we gezichten aan koppelen. Denk aan stories op social media, of explainers op onze site bijvoorbeeld.”

Met deze koerswijziging wil AT5 het Amsterdamse nieuws zo goed mogelijk bij zoveel mogelijk Amsterdammers terecht laten komen. “Of je ons nu volgt via Instagram, regelmatig de site bezoekt of de tv aanzet; AT5 wil je op de best denkbare manier op de hoogte houden van wat er speelt in de stad. En daarom moet je jezelf af en toe opnieuw uitvinden.

Foto: AT5

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen