Fidan Ekiz vindt Jeroen Pauw net een alien

Jeroen Pauw is buitenaards goed als talkshowhost. “Het is bijna alien, zo goed“, zegt zijn collega Fidan Ekiz, die elke zondagavond naast hem zit in de late talkshow Op1, in de JAN. Ekiz is vereerd dat ze in coronatijd een wekelijks praatprogramma mag maken met Pauw. Voor de start van Op1 wilden ze haar bij de publieke omroep nog aan Tijs van den Brink koppelen, toch wel een mindere god. “Dat ik aan Jeroen ben gekoppeld, is natuurlijk het mooiste wat me kon gebeuren.”

Het legt de lat ook wel heel erg hoog: naast Pauw valt het al snel op als je niet zo goed bent. “Het is doodeng, ik sterf van de zenuwen, maar ik zit naast de allerbeste interviewer op de Nederlandse televisie. Slimme man, integer, onwijs grappig, behulpzaam, zeer collegiaal.”

Ekiz leert nu van de beste. “Wat hij doet, voor- en achter de schermen, is ongekend: hij bemoeit zich met het draaiboek, hij stelt de beste vragen en weet iedereen op z’n gemak te stellen.”

Eigenlijk wilde de NPO van Ekiz en Van den Brink een vast duo maken dat vijf dagen per week te zien zou zijn op de late avond van NPO 1, maar dat ging niet door. Van den Brink zit nu opgescheept met Giovanca Ostiana.

De presentatrice: “Ik heb natuurlijk ook het geluk gehad dat ik later mocht aanschuiven. Ik heb erg meegeleefd met de Op1-collega’s van het eerste uur; my God, zoals zij door reaguurders en recensenten werden beoordeeld: het leek wel een vleeskeuring!

Wat volgt er na Op1? “Een eigen talkshow zoals Sonja die ooit maakte, met mooie, menselijke verhalen? Ja, daar hoop ik natuurlijk het meest op.

Het Jan-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen