Familiediner-Bert in schaduw Meilandjes: ‘Vind het niks’

Geplaatst op ma 25 mei 2020 om 12:30

Het Familiediner is twee weken geleden met succes begonnen aan het nieuwe seizoen: de afgelopen twee afleveringen trokken ruim 1,2 miljoen kijkers. Maar Chateau Meiland verslaan? Nee, dat is net iets te hoog gegrepen. Bert van Leeuwen wordt met zijn kibbelende polderkandidaten ingemaakt door ‘new kid on the blok’ Martien Meiland, die zo’n 1,5 miljoen kijkers weet te amuseren. EO-Bert had het wel aan zien komen. “Dat is enorm opgeklommen de laatste tijd, dus dat had ik wel verwacht.

Bert was heel benieuwd hoe hij zou scoren tegenover de kijkcijferhit van SBS 6, vertelt hij in gesprek met weekblad Weekend. “Ik kreeg ’s ochtends om precies 7.28 uur de kijkcijfers per sms. Ik was al wakker, want mijn biologische klok stelt zich daarop in. Ik was er heel tevreden mee.”

Het was toch wel erg spannend, vervolgt hij. “Je weet nooit hoe het in deze rare tijd gaat. Ik moest alleen Chateau Meiland voor laten gaan, maar dat weet ik intussen.”

Is hij zelf ook fan van Chateau Meiland? “Het is niet mijn programma. Ik heb weleens stukjes gezien en ooit heb ik vol verbazing die Ik Vertrek-aflevering bekeken. Verder zie ik het eigenlijk nooit, dus ik heb er niet een echt oordeel over.”

Ik vind het wel fascinerend dat er iets om zo’n programma heen ontstaat en dat iedereen dan gaat kijken. Ik gun de familie Meiland hun succes van harte.”

Vanavond zijn beide programma’s weer op zender: Het Familiediner om 21.20 uur op NPO 1, Chateau Meiland om 20.30 uur op SBS 6.

Foto: EO
33 Reacties op “Familiediner-Bert in schaduw Meilandjes: ‘Vind het niks’”


 1. Rastom

  Bitch fight in handtasjesland.

 2. Marianne Weeve

  Dit is de man die onderweg in de auto door zijn agenda bladert in plaats van op het verkeer te letten. Hij heeft blijkbaar een engeltje op zijn schouder of HIJ kijkt met hem mee. De rest keek in ieder geval naar die rare snoeshaan met zijn wrakke kasteel en dat is ieders goed recht.

 3. Titel Klopt Niet.

  Citaat:
  “Het is niet mijn programma. Ik heb weleens stukjes gezien en ooit heb ik vol verbazing die Ik Vertrek-aflevering bekeken. Verder zie ik het eigenlijk nooit, dus ik heb er niet een echt oordeel over.”

  Oordeel: Het is niet Bert zijn soort programma en hij heeft er geen oordeel over.

  Er staat nergens: Ik vind het niets.

  Dikke fail dus.

 4. Martijn

  Titel van artikel klopt idd niet

 5. Televisiefreaks

  Beide programma’s hebben slechts een overlap van 10 minuten. Bert staat dus niet recht tegenover Meiland, omdat de laatstgenoemde om half tien klaar is met uitzenden.

 6. Wim

  Mediacourant die weer reactie probeert uit te lokken door iemand woorden in de mond te leggen. Wat een verrassing. Nu, het werkt wel. :-)

 7. Jaap Aap

  Domme homo’s!

 8. Sender

  Onzin.
  Chateau Meiland is slechts een hype, van welgeteld 1, 2 seizoenen.(??) Maar kort in ieder geval. Beetje goedkoop scoren en allemaal geensceneerd. Schreeuwen en enkele populaire kreten voort brengen als: Wijnen-Wijnen of ‘Wat goedd’. Dat vindt de kijker dan leuk?
  Bij het Familiediner is er ook nog tijd voor een geprek achteraf met mediator of psycholoog en dat programma loopt al 10 jaar, dat moet ik de goedkope SBS formule nog zien doen.
  Mocht ik toch een stukje van ‘De Meilandjes’voorbij zie komen heb ik eigenlijk ook behoefte aan een psycholoog.Goed advies ook aan de overige kijkers. Zeg nou eens eerlijk………….

 9. teuntje

  Wel aardig

 10. Priscilla

  Bert heeft een supermodel als schoondochter. Dus een beetje respect. Je zou het maar bereiken, dat je zoon met zo iemand trouwt. Jullie moeten tegen jullie zeekoeien van schoondochters aankijken. Mijn zoon heeft gelukkig ook iets fatsoenlijks aan zijn arm.

 11. Nikolaas van Myra

  Is mijn bericht weggehaald omdat het niet met het onderwerp te maken had? Flauw

 12. Nikolaas van Myra

  Jullie willen toch ook niet elke keer weer dat gedoe over die glazen tafel? Daar zijn vast andere sites voor.

 13. DE PAUS

  GODVERDOMME

 14. Jezus Christus

  Bertje Pijp me

 15. Patty 💩

  Dan ben je mooi in je hemd gezet jij kleine schijnheiligert.
  Volgende keer dus binnen de lijntjes kleuren, en de kleur is bruin. Dat je het weet.

 16. @Priscilla

  Wat heb je zoon dan aan zijn arm? Een soort peesontsteking of wat? En die zoon heb een moeder met een hele dikke reedt en vier tieten in een te nauwsluitend nylon truitje van de Wibra? Jij doet als het Christen-Bertje zijn verdienste is dat zijn zoon een anorexia-babe aan de haak hebt geslagen, dat ga je toch niet serieus nemen alsof dat dan dus christen-bertje zijn verdienste is? En dat respect: omdat zelkeen wortels en selderij vreet moeten we ineens respect hebben? Ik kijk wel uit. Je bent een volslagen dwaas als je zo denkt. Beterschap met je zoon zijn arm.

 17. @Priscilla

  Wat heb je zoon dan aan zijn arm? Een soort peesontstekinkje of wat? En die zoon heb een moeder met een hele dikke reet en vier tieten in een te nauwsluitend nylon truitje van de Wibra? Jij doet alsof het Christen-Bertje zijn verdienste is dat zijn zoon een anorexia-babe aan de haak heb geslagen, dat ga je toch niet serieus menen alsof dat dan dus christen-bertje zijn verdienste is? En dat respect: omdat zij alleen wortels en selderij vreet moeten we ineens respect voor bertje hebben? Ik kijk wel uit. Je bent een volslagen dwaas als je zo denkt.
  Beterschap met je zoon zijn arm.

 18. Nikolaas van Myra

  @Patty, sterke reactie van een geesteszieke. Niets tegen in te brengen, ik ben inderdaad in mijn hemd gezet. Misschien doet MC er alsnog wat aan.

 19. Henri

  Allen wat Martien Meiland aanraakt verandert in goud. Hij moet haast wel de nieuwe Jezus op aarde zijn.

 20. Bejaarde

  @Patty💩, waarom heb je destijds Bert niet gevraagd voor het Familie diner. Dan hadden we van alle ‘smeuïge’ details van jouw relatie met Ron kunnen genieten.

 21. Fred O

  @Bejaarde, moedig die debiel nou niet aan.

 22. De enige echte Jaap Aap

  Niets mis met Bertje, kijk ik liever naar dan naar die valse nepnicht.

  @Priscilla, wat heeft je tokkiekind aan z’n arm dan, een hand?

 23. Ria van de Band

  Hehe, dat kutkind van Priscilla zal wel een zwerende tattoe van autolak onder z’n huid hebben die jeukt als de ziekte en krabben helpt niet want in die achterstandswijken heb je zo voor een paar honderd een plaatje met inferieure lak en die zetten ze in een garagebox of een schuurtje onder een ouwe schemerlamp. Vraag Peter maar. Of Casper. Die kunnen het bevestigen.

 24. Lies

  Heeft iemand het nummer van het algemene GGZ? Ik vermoed dat er behoefte aan is….

 25. De enige echte Jaap Aap

  Ik wil graag martien pijpen

 26. De enige echte Jaap Aap 2

  Bah, wat is De enige echte Jaap Aap een vies oud mannetje zeg.

  Eigenlijk de naam ‘De enige echte Jaap Aap’ niet waard! Een ip-ban voor deze neppe variant die door de mand valt!

 27. De enige echte Jaap Aap 3

  Je moet zelf een ipban krijgen, ouwe apenneuker!!

 28. De enige echte Jaap Aap

  Lies is er om een vinger bij in de k u t te steken en dan lekker te roeren

 29. De enige echte Jaap Aap 2

  Nee jullie, Jaap Nep-aap 1 en 3.

  The one and only ‘Jape Ape’ is nummertje 2!

 30. De enige echte Jaap Aap 4

  Nee stelletje na-apers, the one and only ‘🙈🙉🙊’ is nummertje 4!

 31. De enige echte Jaap Aap 2

  Er zijn maar 3 Jaap Apen, dus nummer 4 speelt vals.

  Oprotten van deze site en kom nooit meer terug!

 32. Uitbannen

  He Jaap zoek een forum voor debielen en ga daar lekker de boel volkladderen met Jaap 1 tot jaap 100.
  Opzouten hier!

 33. De enige echte Jaap Aap 4

  Valse Jaap Aap 2, rot zelf op van deze site. Ik ben de enige echte Jaap Aap de 4e.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.