Familiediner-Bert in schaduw Meilandjes: ‘Vind het niks’

Het Familiediner is twee weken geleden met succes begonnen aan het nieuwe seizoen: de afgelopen twee afleveringen trokken ruim 1,2 miljoen kijkers. Maar Chateau Meiland verslaan? Nee, dat is net iets te hoog gegrepen. Bert van Leeuwen wordt met zijn kibbelende polderkandidaten ingemaakt door ‘new kid on the blok’ Martien Meiland, die zo’n 1,5 miljoen kijkers weet te amuseren. EO-Bert had het wel aan zien komen. “Dat is enorm opgeklommen de laatste tijd, dus dat had ik wel verwacht.

Bert was heel benieuwd hoe hij zou scoren tegenover de kijkcijferhit van SBS 6, vertelt hij in gesprek met weekblad Weekend. “Ik kreeg ’s ochtends om precies 7.28 uur de kijkcijfers per sms. Ik was al wakker, want mijn biologische klok stelt zich daarop in. Ik was er heel tevreden mee.”

Het was toch wel erg spannend, vervolgt hij. “Je weet nooit hoe het in deze rare tijd gaat. Ik moest alleen Chateau Meiland voor laten gaan, maar dat weet ik intussen.”

Is hij zelf ook fan van Chateau Meiland? “Het is niet mijn programma. Ik heb weleens stukjes gezien en ooit heb ik vol verbazing die Ik Vertrek-aflevering bekeken. Verder zie ik het eigenlijk nooit, dus ik heb er niet een echt oordeel over.”

Ik vind het wel fascinerend dat er iets om zo’n programma heen ontstaat en dat iedereen dan gaat kijken. Ik gun de familie Meiland hun succes van harte.”

Vanavond zijn beide programma’s weer op zender: Het Familiediner om 21.20 uur op NPO 1, Chateau Meiland om 20.30 uur op SBS 6.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen