Sander Schimmelpenninck onthult zijn riante salaris

Sander Schimmelpenninck heeft een basisinkomen van zo’n 100.000 euro per jaar, namelijk het bedrag wat hij verdient als hoofdredacteur van Quote. Daar bovenop komen zijn andere verdiensten, bijvoorbeeld de presentatieklus Op1. Dat zegt de tv-persoonlijkheid in gesprek met Privé TV. De bijna 36-jarige Sander verwacht over vier jaar miljonair te zijn. “Ik ben geen miljonair, maar ik heb wel goede hoop dat het voor mijn 40ste levensjaar gaat lukken“, aldus de bladenmaker.

Sander hoopt tegen die tijd minstens een miljoen euro waard te zijn. “Ik ben wel in de goede richting aan het bewegen, zal ik maar zeggen. Maar zo rijk als die jongens en meisjes in die Quote-lijst, gaat niet lukken denk ik.”

Hoe komt hij aan al dat geld? “Nou, hard werken, hè? Ik doe natuurlijk wel heel veel dingen en ik verdien daar best wel geld mee. Als ik dat nog even volhoud, dan moet ik het wel redden.”

Zijn inkomen bestaat uit vele componenten. “Het zijn allemaal kleine dingen die bij elkaar wel goed optellen. Mijn basis is mijn salaris bij Quote. Dat is het belangrijkste deel van mijn inkomen.”

Wat verdient hij bij Quote? “Dat is niet veranderd sinds ik ben begonnen 3,5 jaar geleden en dat is ongeveer een ton.”

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen