Sander Lantinga op bank met Angela de Jong is flop

Het programma van Sander Lantinga over de meest bekende en legendarische duo’s van Nederland is maandagavond heel erg slecht van start gegaan op NPO 3, ondanks dat AD-koningin Angela de Jong een prominente rol had in de première-aflevering. Er keken om negen uur slechts 174.000 kijkers (3 procent) naar het debuut van ‘Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo’s’ en dat is een heel beroerde score. Het belooft weinig goeds voor de resterende drie afleveringen.

Waar het normaal gesproken de taak is van Angela de Jong om kijkcijferflops de grond in te schrijven, is ze nu even zélf onderdeel van een kijkcijferflop. Ze zat in het programma op anderhalve meter afstand van Sander Lantinga te praten over tv-duo’s.

Haar favoriete duo is Barend & Van Dorp. “Wat ik bij hen altijd zo fijn vond, is dat je daar de hele rustige Henk van Dorp had die heel vaak het gesprek opende en daarna kwam dan het keffertje Frits Barend, die ging doorvragen en doorzeuren.”

Als flopduo noemde ze Wilfred Genee en Hélène Hendriks. “Omdat ze te ongelijkwaardig zijn qua ontwikkeling en niveau. Ik vind niet dat Hélène niks kan. Hélène moet gewoon lekker die interviews doen in de sport en niet proberen om ook nog in de slipstream van Wilfred hetzelfde te doen.”

Ook de Op1-duo’s kwamen aan bod. Toen het over Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana ging, lukte het Lantinga zelfs om een glimlach op Angela’s gezicht te toveren: “Daar hangt gewoon niks. Ik ken huiskamers in Lelystad die gezelliger zijn.”

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen