‘RTL betaalt Dries Roelvink niets voor tv-docu’

RTL betaalt Dries Roelvink he-le-maal niets voor zijn coronadocumentaire Stil in de stad, die vanavond te zien is op RTL Z. Dat zegt Jan Roos in de online rubriek RoddelPraat. Roelvink heeft een documentaire gedraaid in Amsterdam over de gevolgen van het coronavirus en sprak vorige maand de verwachting uit dat tv-zenders erom zouden vechten. Dat valt wel mee: de docu krijgt een plekje op het nauwelijks bekeken RTL Z. En hij krijgt er volgens Roos dus geen rooie cent voor.

Het is ook een kansloos project, denkt Roos. “Die gast kan dus helemaal niks. Hij had een documentaire gemaakt en dan roept hij dat iedereen het wil hebben. En wie heeft het ‘gekocht’? RTL Z.”

Bij ‘gekocht’ moet Roos echter een beetje gniffelen. “Alleen RTL Z koopt niks, dus hij heeft hem óf gratis gegeven óf hij heeft ervoor moeten betalen. Standaard bij RTL Z.”

In ‘Stil in de Stad’ neemt Dries Roelvink de kijker mee door Amsterdam, waar hij de stemming peilt. Ook spreekt hij met enkele lokale ondernemers hoe zij het hoofd boven water houden in deze bijzondere en onzekere tijd.

De uitzending is vanavond om 21.30 uur op RTL Z.

Foto: William Rutten, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen