Twan Huys wil niet Op1 gaan presenteren

Twan Huys wil niet een van de presentatoren van de late talkshow Op1 worden. Hij houdt het voorlopig graag bij de presentatie van Buitenhof. Dat zegt de presentator in de podcast 30 Minuten Rauw. Huys flirt niet met Op1. “Nee, ik heb geen plannen. Ik presenteer op dit moment Buitenhof en dat vind ik heel erg leuk. Het antwoord is nee. Of ik het zou willen? Nee, ik ben heel blij nu met wat ik aan het doen ben. Het verzoek om Buitenhof te presenteren kwam als een verrassing.”

Kijkt hij naar Op1? “Niet iedere avond. Ik vind het fantastisch dat het gelukt is. Dat nadat Eva en Jeroen stopten er een format bedacht wordt met duopresentatie en dat het de kijker heeft vastgehouden en het in coronatijden zelfs tot megacijfers leidt.”

Zelf houdt hij het dus bij Buitenhof. De presentatie daarvan is vrij onverwacht in beeld gekomen. “Ik was een boek aan het schrijven en wandelingen aan het maken en plotseling kwam er een telefoontje van de eindredacteur. Zij zei: ‘Zou jij over twee weken Buitenhof willen presenteren?’ Ik wist niet zeker of ik het wel moest doen.”

Wat was de twijfel? “Ik was redelijk afgekickt van mijn mislukte avontuur bij RTL. Ik dacht: is het wel een goed idee en is het niet te vroeg? Toen ik aan het aarzelen was aan de telefoon, zei ze: ‘We hebben in die uitzending Frans Timmermans te gast.’ Toen dacht ik: daar heb ik wel heel veel zin in, daar heb ik veel vragen aan te stellen. Toen was het te laat en heb ik meteen ja gezegd.

En zou hij Zomergasten willen doen? “Waarom niet? Ik zou er denk ik wel voor zorgen dat ik dan iemand aan tafel heb waar ik in geïnteresseerd ben. Ik ken de redactie van Zomergasten helemaal niet, maar ik denk dat de presentator Janine zeker iets over de gasten te zeggen heeft. Ik heb er nooit met haar over gesproken, maar ik kan me niet voorstellen dat je drie uur tegenover iemand zit waar je geen zin in hebt.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen