Twan Huys wil niet Op1 gaan presenteren

Geplaatst op do 07 mei 2020 om 18:27

Twan Huys wil niet een van de presentatoren van de late talkshow Op1 worden. Hij houdt het voorlopig graag bij de presentatie van Buitenhof. Dat zegt de presentator in de podcast 30 Minuten Rauw. Huys flirt niet met Op1. “Nee, ik heb geen plannen. Ik presenteer op dit moment Buitenhof en dat vind ik heel erg leuk. Het antwoord is nee. Of ik het zou willen? Nee, ik ben heel blij nu met wat ik aan het doen ben. Het verzoek om Buitenhof te presenteren kwam als een verrassing.”

Kijkt hij naar Op1? “Niet iedere avond. Ik vind het fantastisch dat het gelukt is. Dat nadat Eva en Jeroen stopten er een format bedacht wordt met duopresentatie en dat het de kijker heeft vastgehouden en het in coronatijden zelfs tot megacijfers leidt.”

Zelf houdt hij het dus bij Buitenhof. De presentatie daarvan is vrij onverwacht in beeld gekomen. “Ik was een boek aan het schrijven en wandelingen aan het maken en plotseling kwam er een telefoontje van de eindredacteur. Zij zei: ‘Zou jij over twee weken Buitenhof willen presenteren?’ Ik wist niet zeker of ik het wel moest doen.”

Wat was de twijfel? “Ik was redelijk afgekickt van mijn mislukte avontuur bij RTL. Ik dacht: is het wel een goed idee en is het niet te vroeg? Toen ik aan het aarzelen was aan de telefoon, zei ze: ‘We hebben in die uitzending Frans Timmermans te gast.’ Toen dacht ik: daar heb ik wel heel veel zin in, daar heb ik veel vragen aan te stellen. Toen was het te laat en heb ik meteen ja gezegd.

En zou hij Zomergasten willen doen? “Waarom niet? Ik zou er denk ik wel voor zorgen dat ik dan iemand aan tafel heb waar ik in geïnteresseerd ben. Ik ken de redactie van Zomergasten helemaal niet, maar ik denk dat de presentator Janine zeker iets over de gasten te zeggen heeft. Ik heb er nooit met haar over gesproken, maar ik kan me niet voorstellen dat je drie uur tegenover iemand zit waar je geen zin in hebt.

Foto: RTL
25 Reacties op “Twan Huys wil niet Op1 gaan presenteren”


 1. José

  Goed gedaan Twan.
  Bij RTL werd het niks, te veel tokkie en te veel reclame voor de eigen business, toen Patty Brard erbij kwam wisten we allemaal al dat dit het einde was. Net zoals zij de 6inside killer was en Ladies Night kwam ook tot stilstand met Patty erbij. Bestaat TLC nog eigenlijk of staat deze zender ook al op zwart na de geflopte talkshow met Brard als presentatrice?
  Laten we hopen dat het Eva beter vergaat.
  En Buitenhof is een uitstekende keuze. Schoenmaker hou je bij je leest. Twan Huys is veel te intelligent voor plat vermaak.

 2. Kwiebeltje

  Ze zijn bij ON nog op zoek Twan misschien kan je dat gaan doen

 3. Steert van de Henegouwe

  Twan is een domme vent met het iq van een aardappel en de stem van een muppet, stuur die gast toch met een kluitje het riet in joh, heb je nooit wat aan!!!

 4. Ganaarhuysdodo

  Door dat mislukte avontuur waar Twan Huys over blijft janken en waarvan iedereen met een brein het aan had zien komen, hoeft hij in principe nooit meer te werken. Want het geld was al binnen geharkt. Dus geen sympathie voor deze dodo.

 5. Lies

  @18.39 JE MOEDER!

 6. Lotte

  Groot gelijk Twan.

 7. Mieke

  Hij zou het goed doen bij #Op1 Van mij mag ie hoor er zijn er wel een paar die exit kunnen daar .

 8. pipo

  Het is goed toeven in Valthermond de gemeente Borger Odoorn zorgt goed voor haar inwoners.
  Een simpel voorbeeld een man van ongeveer 40 jaar die het vertikt om te gaan werken in de schuldsanering zit en regelmatig bezoek krijgt van een consulent en toch presteert om een nieuwe auto te kopen .
  Er zijn in deze gemeente een heleboel gezinnen die hiervan dromen.

 9. Lies is een dombo

  Lies ga eens afwassen muts

 10. Hot Lips

  @Jose H: Lieverd, doe gewoon even wat aan je mond, want je verliest straks misschien al je tanden door die ingezogen lippen.

  Vindt je het niet jammer dat het feestje van Patty in het Amstel Hotel niet is doorgegaan waar je gretig ja op zei? Je was heel blij en dankbaar met de uitnodiging zei je tegen Patty, die jou persoonlijk uitnodigde. Oh, hoe veranderlijk is de mens.
  Nog een fijne avond, geniet maar lekker van je wijntjes!

 11. teuntje

  Niet doen Twan dan krijg je een doos naast je zoals Giovanca die niks toevoegt

 12. fidan

  Twan is een zeer goede presentator en ik ben blij dat hij af en toe Buitenhof doet en ik hoop dat er nog meer inhoudelijke programma’s zullen volgen. de commentaren dat Twan Huijs jankt over zijn mislukte avontuur zijn niet juist, hij was en is te goed voor Patty Brard en andere “BN-ers” zoals Joling en Gordon.

 13. jan

  Graaiende Limburgers zijn de ergste.

 14. Grace

  👍👍👍

 15. Diny Griffioen

  Twan Huys is veel te goed om een presentatie met een ander te delen, ik was erg blij toen ik hem weer bij Buitenhof zag.

 16. Ome Cor

  Het spijt me maar zodra Twan begint te praten, haak ik af.
  Hij heeft zo’n vreselijke, nasale, monotone, met accent doorspekte stem, brrrrrr.
  Dat leidt mij heel erg af van de boodschap.

 17. Piet Pannelap

  Beau maakt een beter en prettigere show dan Eva Engnek. Die zal momenteel in een delirium verkeren. Lekker BIEREN 🍺 BIEREN 🍺 BIEREN. Eva Jelinek. Hysterische alcoholiste.

 18. Dr. Bibber

  Mensen en hun ‘ongezouten’ meningen… ga alsjeblieft gehaktballen draaien, stom klootjesvolk.

 19. Dr. Bibber

  … en zeker de wijsneuzen die het woord ‘graaier’ in de mond nemen. Terug in je hok in schubbekutterveen.

 20. 😷Paulus

  😷Twan👨‍💼past heel goed in zijn huidige programma. Hij is beslist geen entertainment man. Twan is top!

 21. joop

  Is het nooit genoeg met die talkshows.De hele avond op RTL en dan in de nacht nog 1 keer.
  Twan,Beau en WC pot kunnen er niets van.Boeien niet.Liever herhalingen,want dat boeit ook niet
  Waarom niet 50 min.3 x per week..

 22. Geamuseerde kijker

  Ome Cor toch, uw pseudo verraadt al dat u niet tot de ehhh, intelligentia behoort…. Uw infantiele opmerkingen over de uitstékende journalist Twan Huys zijn aandoenlijk maar natuurlijk niet serieus te nemen, sorry. Btw, als u de stem van de mooi en duídelijk Nederlands sprekende Huys al te ‘moeilijk’ vindt, zal het u zéker niet gelukt zijn een hele uitzending van de hysterisch krijsende, in moordend tempo rátelende Jinek uit te zitten!! Niet erg hoor, zo’n aanslag op mijn gehoor wens ik ook niet te ondergaan hahaha. Goddánk voor Beau, beschaafd, prettig om naar te luisteren én te kijken 🤗

 23. arie

  Ach Twannetje Huys. Overal mislukt.
  Hij wil niet op op npo 1, Nee, npo op1 wil HEM niet!

  Dat hij dat partijdige rubriekje “Buitenhof”mag presenteren komt doordat hij daarvoor door de linkse elite kartelkliek is voorgedragen. Ons kent ons nietwaar?
  Want wie kijkt er nou naar Buitenhof ?
  Daar zit ook vaak dat vrouwtje dat domme artikelen schrijft in de Volkskrant en geen enkele toegevoegde waarde heeft dan foute opmerkingen maken en domme vragen stellen.
  En wij maar betalen voor zie onzin.

 24. chris?

  @ARIE, wij betalen ?

 25. Arie

  @chris.

  Ja, Chris, “Buitenhof” ( waar heel weinig mensen naar kijken) valt onder
  de Nederlandse Publieke Omroep, de NPO, die van ons jaarlijks zo’n miljard euro aan subsidie krijgen die betaalt wordt uit onze belastingcentjes !!

  Dus Twannetje vult zijn zakjes weer !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.