GTST wil opnames in juni hervatten

Het is de bedoeling om de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden in juni te hervatten. Er wordt nog gewerkt aan een coronaprotocol, zodat iedereen veilig kan werken. Dat laat een woordvoerster van producent Endemol weten. GTST gaat al op 28 mei met zomerstop, omdat de opnames stilliggen vanwege het coronavirus. Het is de bedoeling dat de soap na de zomer weer terugkeert, maar dan moet er wel snel begonnen worden met draaien. De cast zal de hele zomer aan de bak moeten.

EndemolShine hoopt dat de acteurs snel weer aan de slag kunnen. “We streven ernaar om in juni de opnames weer te hervatten, zodat GTST eind augustus weer terug is bij RTL 4 met een nieuw seizoen.

Het belangrijkst is nu het coronaprotocol. “Een nieuwe werkwijze waarin iedereen zich comfortabel en veilig moet voelen. We zijn hard bezig om dat voor elkaar te krijgen.”

RTL 4 besloot eerder om GTST definitief terug te schroeven van vijf naar vier afleveringen per week, waardoor The Voice op vrijdag permanent om 20.00 uur kan beginnen.

Het terugschroeven van het aantal afleveringen van GTST levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Tv-zenders moeten snoeien in de kosten nu de advertentiemarkt is ingestort.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen