Henk Schiffmacher wil niet in Het Perfecte Plaatje

Tattookoning Henk Schiffmacher wil niet meedoen aan Het Perfecte Plaatje, ondanks dat hij een groot fan is van fotograferen. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Als Schiffmacher gevraagd wordt voor het programma, dan legt hij het verzoek direct naast zich neer. “Ik mag dan wel een groot liefhebber zijn van fotografie, met Het perfecte plaatje doe je me echt geen plezier. Patty Brard met een camera? Schei toch uit. Daar kunnen ze wat mij betreft direct mee stoppen“, zegt hij.

Hij wil niet meedoen aan dat soort ‘onzin’. “Mij hoeven ze in ieder geval niet te bellen. En de makers van Expeditie Robinson ook niet. Daar ben ik veel te oud voor. Dan zou ik hooguit meegaan als kanonnenvoer en daar pas ik voor. En het is ook helemaal niet leuk.”

Wel deed Schiffmacher in 2010 mee aan De Pelgrimscode. “Daarmee kwam je tenminste nog op plekken waar je anders nooit zou komen. Maar ik ga toch niet balancerend op een steen mijn evenwicht bewaren? Wat een flauwekul.”

Hij wil een goed gevoel hebben bij alles waar hij ja tegen zegt. “Daarom had ik ook zo’n enorme spijt dat ik in 2006 ja had gezegd tegen De slimste mens, dat toen nog in België werd opgenomen.

Ik vond het vreselijk. Daarom deed ik ook net alsof ik niet wist uit welke ingrediënten pesto bestaat. Kon ik tenminste direct naar huis.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen