RTL 4 gaat door met HGT, Masked Singer en Voice

RTL 4 gaat het najaarsseizoen niet lamleggen. Grote shows die normaal gesproken met volle publiekstribunes worden opgenomen gaan gewoon door. Dat heeft RTL Boulevard dinsdagavond gemeld. Het gaat volgens de showrubriek om in elk geval Holland’s Got Talent, The Masked Singer en The Voice of Holland. Hoewel de advertentiemarkt is ingestort, kunnen tv-zenders het zich ook niet veroorloven om na de zomer een herhalingentsunami over de kijker uit te storten.

RTL moet de kijker warm houden tot de advertentiemarkt weer hersteld is en heeft de drie producties daarom groen licht gegeven. “Dan hebben we natuurlijk ook nog The Masked Singer. Ik denk dat dat programma doorgaat en dat we het waarschijnlijk zonder publiek doen“, zei Gerard Joling in een item.

De terugkeer van The Masked Singer, waarschijnlijk zonder publiek, werd bevestigd door RTL. Tv-kenner Rob Goossens: “Het is een groot studioprogramma waarin het publiek heel actief meedoet met wat er op het podium gebeurt. Ik denk toch dat dat anders gaat worden, maar RTL en de producent hebben nu wel gezegd dat ze het gewoon gaan doen. Op welke manier, moet nog worden bezien, maar ze gaan in elk geval een tweede seizoen maken.

Hetzelfde geldt dus voor Holland’s Got Talent en The Voice, aldus Boulevard. Andere programma’s, met name programma’s met een reiscomponent, hebben meer last.

Het gaat bijvoorbeeld om Joling en de Buitenlanders. Joling: “Ik denk dat het programma verzet wordt naar het najaar. Dat is mijn mening. Ik had nog twee landen moeten aandoen, maar dat is natuurlijk ook niet doorgegaan.

Joling probeert zich maximaal in te zetten. “Ik vind dat als je ergens aan begint, dat je het afmaakt. Dan doe je het netjes. Dit is overmacht, maar ik moet die programma’s afmaken.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen