Saskia Noort vindt Antoinnette Scheulderman vervelend

Er is deze week in de media veel te doen over wat er te redden valt van de zomervakantie. De hele reisbranche ligt op zijn gat en er staan veel banen op de tocht, dus er is iedereen veel aan gelegen om er met creatieve ideeën toch nog wat van te maken. Veel BN’ers ergeren zich daar echter aan, vooral Claudia de Breij-achtige types die vliegen weer iets voor de elite willen maken. Maar ook Antoinnette Scheulderman begrijpt niet waarom men zich drukt maakt over de zomervakantie.

Scheulderman, die naast haar werk als journaliste ook de liefdespartner van Gijp-miljonair Michel van Egmond is, begrijpt niet waarom de media zo veel aandacht besteden aan de naderende zomervakantie. “Alsof een jaartje niet op vakantie zo erg is“, zegt ze op Twitter.

Ze ergert zich aan de verhalen ‘over jengelende mensen die récht hebben op hun vakantie, ondanks alles wat er aan de hand is’. “Kan er zo slecht tegen.”

Waar Scheulderman een luxeleven leidt, zijn er in ons land bijvoorbeeld ook veel stratenmakers en schoonmaaksters die – als dat mogelijk is – graag even willen uitpuffen op hun Corendon-ligstoel.

Maar niet als het aan Scheulderman ligt. Irritant, vindt schrijfster Saskia Noort. “Ik vind het vervelend dat iedereen zo’n oordeel heeft over het gedrag van de ander. Laat mensen zich verheugen, laat ze hoop hebben, voor velen is die week de break in een jaar keihard werken. Voor anderen is het overleven.”

Noort vervolgt: “Op Ibiza bijvoorbeeld gaat iedereen failliet als er niemand komt. Ibiza is uiteraard slechts een voorbeeld, maar driekwart Europa leeft van toerisme. En niet als miljonair. Dat zij wanhopig pogen er nog iets van te maken ontroert me vooral.

Scheulderman: “En laat mij me dan gewoon ergeren ;).

Noort ergert zich aan ‘dat vingertje’. “Dat calvinisme, kan er niet meer tegen. Kijk!!! Ze staan in de rij bij Ikea!!! Kijk!!! Ze gaan samen naar de Gamma!!! Kijk!!! Ze willen op vakantie!!! Dat dédain.

Acteur Loek Peters, die zich vaak politiek correct uitlaat, zit in het Scheulderman-kamp. Hij zegt: “Een jaartje thuis is prima. En als je graag €2500,- wil uitgeven in twee weken deze zomer. Dan kan dat ook in Nederland. We kunnen elke avond uit eten in onze eigen restaurants. Met een goed glas in de tuin luisteren naar een live stream van een artiest en daar goed voor betalen.

F”oto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen