Rotterdam houdt Songfestival in huis: grote vraag is hóe

Het is definitief: Rotterdam mag het Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog hosten. Hoe de wereld er over een jaar van nu uitziet is volstrekt onduidelijk: is corona dan verleden tijd of zijn grote evenementen dan nog steeds uit den boze? “De ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen“, zo laat een woordvoerder weten. “Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s om die uitdaging het hoofd te bieden.

NPO-voorzitter Shula Rijxman houdt vertrouwen. “Juist nu is het belangrijk dat we ons als publieke omroep sterk maken om deze Europese traditie voort te zetten en een bijzonder evenement organiseren waar mensen in deze lastige tijden naar uit kunnen kijken“, zegt ze.

Dat verdienen Europa en Nederland, gaststad Rotterdam, artiesten, fans en de Nederlandse creatieve en culturele sector. Stilstaan is geen optie dus we gaan er in onze voorbereidingen met Rotterdam alles aan doen om toch een bijzonder festival te organiseren.

Martin Österdahl, de nieuwe Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival namens de EBU: “We zijn erg blij dat we nu verder kunnen gaan. Het is van cruciaal belang dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar terugkeert en we zijn verheugd over de toewijding van NPO/NOS/AVROTROS en gaststad Rotterdam om deze geliefde show terug te brengen naar het publiek wereldwijd. En ik ben ervan overtuigd dat wij samen door de uitdagingen waar het Eurovisie Songfestival nu voor staat, sterker dan ooit gaan terugkomen.

En tot slot ons eigen Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker: “Ons team is gemotiveerd en enthousiast en heeft zin om met hernieuwde energie vooruit te kijken om in 2021 een fantastisch Eurovisie Songfestival te organiseren. Ja, met een gevoel van realisme dat past bij de tijd waarin we leven, maar ook met ambitie en creativiteit. We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken.

Meer details over het Eurovisie Songfestival 2021, inclusief data voor het evenement, zullen de komende weken en maanden worden vrijgegeven. Tickethouders ontvangen volgende week een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel een refund te ontvangen.

Foto: NPO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen