Rotterdam houdt Songfestival in huis: grote vraag is hóe

Geplaatst op zo 17 mei 2020 om 8:30

Het is definitief: Rotterdam mag het Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog hosten. Hoe de wereld er over een jaar van nu uitziet is volstrekt onduidelijk: is corona dan verleden tijd of zijn grote evenementen dan nog steeds uit den boze? “De ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen“, zo laat een woordvoerder weten. “Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s om die uitdaging het hoofd te bieden.

NPO-voorzitter Shula Rijxman houdt vertrouwen. “Juist nu is het belangrijk dat we ons als publieke omroep sterk maken om deze Europese traditie voort te zetten en een bijzonder evenement organiseren waar mensen in deze lastige tijden naar uit kunnen kijken“, zegt ze.

Dat verdienen Europa en Nederland, gaststad Rotterdam, artiesten, fans en de Nederlandse creatieve en culturele sector. Stilstaan is geen optie dus we gaan er in onze voorbereidingen met Rotterdam alles aan doen om toch een bijzonder festival te organiseren.

Martin Österdahl, de nieuwe Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival namens de EBU: “We zijn erg blij dat we nu verder kunnen gaan. Het is van cruciaal belang dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar terugkeert en we zijn verheugd over de toewijding van NPO/NOS/AVROTROS en gaststad Rotterdam om deze geliefde show terug te brengen naar het publiek wereldwijd. En ik ben ervan overtuigd dat wij samen door de uitdagingen waar het Eurovisie Songfestival nu voor staat, sterker dan ooit gaan terugkomen.

En tot slot ons eigen Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker: “Ons team is gemotiveerd en enthousiast en heeft zin om met hernieuwde energie vooruit te kijken om in 2021 een fantastisch Eurovisie Songfestival te organiseren. Ja, met een gevoel van realisme dat past bij de tijd waarin we leven, maar ook met ambitie en creativiteit. We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken.

Meer details over het Eurovisie Songfestival 2021, inclusief data voor het evenement, zullen de komende weken en maanden worden vrijgegeven. Tickethouders ontvangen volgende week een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel een refund te ontvangen.

Foto: NPO
20 Reacties op “Rotterdam houdt Songfestival in huis: grote vraag is hóe”


 1. Arie Schoenlepel

  Kan Rotterdam geen Engelstalige hosts inhuren!? Gisteravond werd pijnlijk duidelijk dat deze drie het in ieder geval niet in zich hebben.

 2. HUGO

  Positief blijven.

  Het zal door gaan maar misschien wel met 25% publiek.
  De artiesten zijn het belangrijkste en niet het gillende publiek met hun vlaggetjes.

 3. Marko

  Arie Schoenlepel,

  Ze deden ’t heel goed waarom Engelstalige inhuren
  dan heb jij niks meer te zeuren.

 4. One and only

  Tuurlijk is corona dan verleden tijd, dat is het voor mij nu ookal, of het is gewenning dat kan ook…

  Over een paar weekjes/maanden is het allemaal weer voorbij en kan die domme tape van de vloer bij het benzine station….

  Eat een kneuzen gedoe allemaal zeg… Bang voor een virusje wst enke boomers aanpakt… Tjonge jongeeeee

 5. Bart

  @Arie Ze deden het hartstikke goed. Jij had het vast niet beter gedaan.

 6. Bart

  Gewoon volgend jaar doen met alles er op en er aan. Zonder al die anderhalve meter regeltjes of een corona app. Nederland is echt doorgeslagen nu. Stop er mee en pak het normale leven gewoon weer op. Je wilt toch niet in zo’n samenleving leven?

  Die Sander en Welmoed deden OP1 trouwens echt slecht.

 7. Zomaar een persoon

  @Bart – Dat doen ze elke uitzending die zij hosten. Hun vermogen tot empathie of heb hebben van daadwerkelijk interesse in hun gasten zijn zo goed als nul (Welmoed) en ver onder nul (Sander).

 8. Zomaar een persoon

  *het hebben*

 9. Bart

  @Zomaar een persoon Ja het is echt heel erg deze 2

 10. Ann Bobbelman

  Arie Schoenlepel Ik wens jou een goede corona tijd toe.

 11. Asjemenou

  Als ze het volgend jaar alsnog zonder publiek doen, zou je opzich in centerstage kunnen plaatsen met zieke cyberhoist constructies eromheen. Sensation-achtige show. Prima visitekaartje aan de wereld te laten zien hoe innovatief de Nederlandse AV-techniek is, talloze innovaties qua showtechniek die je deze dagen meer ziet zijn door Sensation shows 10 jaar geleden ontworpen.

 12. MAASTRICHT 2021

  Wat gisteren toch wel heeft bewezen is dat Maastricht de gaststad moet worden. Die pauperstad kan niet eens een goede show neerzetten. Wij zoudn dat wel kunnen met onze Limburgse gastvrijheid en klasse die we hebben.

 13. Boerenverstand

  Zijn jullie in Maastricht zo dom? De show kwam uit Hilversum. En voor de mensen uit Maastricht, nee, dat ligt niet in Rotterdam.

 14. Ron

  @Maastricht 2021: rot voor je, het wordt Rotterdam. Punt.

 15. Sjeng

  @MAASTRICHT 2021
  zo 17 mei 2020 om 13:11

  @MAASTRICHT 2021:
  Schei toch oet mèt d’n gezeiver, maan. Gaank bei die aw vaan diech jènke, zeikbeer. De bès heij al wekelang aon de geng, zeikzak. Iech hub d’r gein wöört mie veur.
  Unne gooie raod: Waandel nao de Servaosbrök tow en spring vaan bovenaof in de Maos. Zien veer hopelijk veurgood vaan diech verlos, kutsjeng.

 16. Xxxxx

  Arie Schoenlepel. Je kunt van Nederlanders ook niet verwachten dat ze als een echte Engelsman spreken. Nederland is al veel te veel “Ver-Engelst”. Lijkt wel of we het verlengstuk zijn van Engeland. Alles is hierop Engeland of Amerika gericht. Alsof er niks anders meer bestaat. Ik haat zo langzamerhand de Engelse taal.

 17. Xxxxx

  Arie Schoenlepel. Moet je eens een Engelsman Nederlands laten spreken. Dan kun je pas echt lachen.

 18. bastian

  Gefeliciteerd als eerst! Het is nu dus officieel bekend gemaakt. Ik zelf heb kaarten gescoord dit jaar en hoop dan ook dat ik er volgend jaar bij kan zijn. Wat die Hugo vindt interesseert me niet. Het ESF gaat een voorbeeld zijn voor veel andere evenementen. Sietse en team zullen laten zien dat het wél mogelijk is om een groot evenement te organiseren waar fans bij aanwezig kunnen zijn. Rotterdam can make it happen!

 19. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  @Maastricht: Jullie Limbo’s zijn gewoon reservebelgen en dus minstens zo dom.. Beter geven we die zeurende steenpuist aan de kont van Nederland gewoon gratis aan de Belgen.. ;-)

 20. Marvin

  @Maastricht 2021 je weet dat Hilversum niet in Rotterdam ligt mag ik hopen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.