Gerard Joling in talkshow Op1: ‘Jullie zijn te negatief!’

Gerard Joling heeft zaterdagavond in de late talkshow Op1 kritiek geuit op het dagelijkse doemdenken over het coronavirus. Hij vindt dat het programma niet te lang moet blijven schuifelen met Ab Osterhaus en zijn vrienden. “Jullie doen het fantastisch met dit programma, het is informatief, maar op een gegeven moment denk ik wel dat jullie na 2,5 maand een beetje moeten stoppen met iedere keer al die virologen aan tafel, want het is altijd negatief“, liet de zanger onomwonden weten.

Er is veel kritiek op de manier waarop de economie momenteel ten gronde wordt gericht – twee medisch specialisten uit Twente uiten bijvoorbeeld felle kritiek op de 1,5-meter-samenleving – maar bij Op1 klinkt vooral de waarschuwende toon van Ab Osterhaus. Op1 kan beter Ab1 heten, klonk het op social media.

Joling is het eens met die kritiek. “We kunnen natuurlijk ook wel eens naar voren brengen hoeveel mensen er genezen zijn en eruit komen, met alle respect voor die virologen uiteraard.

Toch ziet Joling wel dat het programma in een behoefte voorziet. De kijkcijfers zijn hoog, ziet hij elke dag. “De NPO doet het natuurlijk fantastisch. Ik kijk natuurlijk naar de kijkcijfers en dan zie je de bovenste eerste tien en dan denk ik: nou… Het begint dan met name bij het nieuws en dan is het natuurlijk alleen maar dat je denkt: hállo en de gloria!

De NPO is de grote winnaar tijdens de coronacrisis. “Nou moet ik zeggen dat RTL 4 het ook niet heel slecht doet, maar het is machtig als je succesvol bent en programma’s maakt waar heel veel mensen naar kijken.”

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen