Songfestival: kritiek op Engelse uitspraak én op Cornald

De alternatieve show van het Eurovisie Songfestival werd zaterdagavond uitgebreid besproken op de socials. Er was met name veel kritiek op de Engelse uitspraak van het presentatietrio, maar ook op het cynische commentaar van Cornald Maas. Dat blijkt uit reacties op Twitter. RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan verbaasde zich over de Engelse vocabulaire van het trio. “Heb het al eens eerder gezegd, maar nogmaals een tip voor Eurovision anchors“, zo begon zijn kritiek.

Hij vervolgde: “‘That is very special’ klinkt als een compliment in Nederlandse oren maar in het Engels is het geen positieve uitspraak. ‘That was… special’ zeg je als je baggervoorstelling in het theater hebt gezien.

Hoe hadden ze het beter kunnen doen? “Als je wilt zeggen: wat bijzonder, wat uniek, dan zeg je eerder that was amazing, remarkable, just perfect, awesome, wonderful, unique, touching, one of a kind, it gave me chills.

Cornald

De meeste kritiek was er echter op commentator Cornald Maas. Story-baas Guido den Aantrekker: “Zou zo’n Cornald Maas nou nooit eens een functioneringsgesprek krijgen bij AvroTros? Qua: ‘Wat vond je er zelf van?’ Sneu heertje geworden. Heeft er vermoedelijk nu al weken voorpret over, met zijn multomapje vol.

Typisch NPO, vindt Guido. “Publieke omroep = als commentator Cornald Maas inzetten, die zijn eigen muffe grapjes en politieke statementjes mag maken. Wat zal hij gniffelen in zijn vuistjes en op zijn telefoon kijken hoeveel 👍🏻-appjes hij al vanuit de grachtengordel heeft.”

Tv-kenner Ron Vergouwen: “Cornald denkt geloof ik nog dat dit een normaal Songfestival is. Dat vileine valt echt héél erg uit de toon.”

Filmkenner René Mioch: “Wat heeft Cornald Maas haast he met het inspreken van die teksten. Ben kapot. Zou lekker zijn om even naar een heel nummer te mogen luisteren. Heel bijzonder om Cornald Maas al die dingen te horen praten en helemaal niet te horen wat hij zegt. Rustig rustig. Waarom mogen we niet horen wat je zegt. Als er geen tijd is beter niks zeggen.”

Tv-producent Marc Dik: “De parmantige sneertjes van Cornald Maas passen niet echt lekker bij het love shine a light-idee.”

Boulevard-ster Luuk Ikink: “Zat er net aan te denken. Lijkt wel alsof ie niet zo’n zin had in deze avond en een beetje zit te mokken achter de mic.”

Marc: “Die cynische grapjes maakt hij normaal ook maar in dit geval is het geen wedstrijd en past ‘t toontje niet zo goed vind ik.”

Luuk: “Eens, niet de avond voor.”

Cornald Maas vond zichzelf wel heel erg goed. “Haal de oordoppen uit je oren zou ik zeggen – dat scheelt“, luidt zijn reactie.

Nikkie

De online presentator NikkieTutorials deed het ook prima, al deelde de Britse commentator Graham Norton een flinke plaagstoot uit, meent royaltykenner Marc van der Linden.

Royalty-Marc: “‘Be kind, be kind’ zei Graham Norton zachtjes na het optreden van Nicky Tutorials op de BBC. Maar tot dusver best een mooie avond, met ook wel wat emotie, zoals heel Europa nu ook wel voelt.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen