Roelof Hemmen: ‘Of ik tweede Pauw had moeten zijn?’

De top is niet voor iedereen weggelegd. Roelof Hemmen heeft het jarenlang heel aardig gedaan als RTL Nieuws-anchor, maar is daarna nooit doorgestoten naar de top. Maandag begint hij als de nieuwslezer in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538: een leuke klus, maar het heeft natuurlijk weinig om het lijf. De Telegraaf vraagt zich af of hij op 57-jarige leeftijd niet teleurgesteld is in zijn carrièrepad: “Had je eigenlijk niet gewoon een tweede Jeroen Pauw moeten zijn?

Daarop antwoordt Hemmen: “Ik heb jarenlang een soort talkshow gehad op de radio, Big five. Gesprekken met elkaar verbinden, discussies met meerdere mensen. Het programma is vorige week genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2020. Een enorme eer, want het is de hoogste radio-onderscheiding.

Maar minder bekend dan een Pauw of Op1“, kaatst De Telegraaf terug.

Hemmen: “Het is op de radio in plaats van op de televisie. Helaas wordt televisie nu eenmaal gezien als groot en radio als klein. Maar radio is zo geweldig, zo wild en zo stoer!

Hij benadrukt dat het zijn eigen keuze was om na 23 jaar te vertrekken bij RTL Nieuws. “Ik was na al die jaren best een meneer op televisie en had het moeiteloos nog jaren kunnen volhouden. Maar dan ga je toch in routine vervallen.”

Voor Hemmen is de uitdaging belangrijker dan prestige. Hij voelt ook voor deze 538-klus weer enige spanning. “Het risico, het nieuwe“, zegt hij in de krant.

Bij Radio 538 neemt Hemmen de plek in van Henk Blok, die op sabbatical is gegaan.

Foto: Radio 538

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen