Roelof Hemmen: ‘Of ik tweede Pauw had moeten zijn?’

Geplaatst op za 30 mei 2020 om 11:00

De top is niet voor iedereen weggelegd. Roelof Hemmen heeft het jarenlang heel aardig gedaan als RTL Nieuws-anchor, maar is daarna nooit doorgestoten naar de top. Maandag begint hij als de nieuwslezer in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538: een leuke klus, maar het heeft natuurlijk weinig om het lijf. De Telegraaf vraagt zich af of hij op 57-jarige leeftijd niet teleurgesteld is in zijn carrièrepad: “Had je eigenlijk niet gewoon een tweede Jeroen Pauw moeten zijn?

Daarop antwoordt Hemmen: “Ik heb jarenlang een soort talkshow gehad op de radio, Big five. Gesprekken met elkaar verbinden, discussies met meerdere mensen. Het programma is vorige week genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2020. Een enorme eer, want het is de hoogste radio-onderscheiding.

Maar minder bekend dan een Pauw of Op1“, kaatst De Telegraaf terug.

Hemmen: “Het is op de radio in plaats van op de televisie. Helaas wordt televisie nu eenmaal gezien als groot en radio als klein. Maar radio is zo geweldig, zo wild en zo stoer!

Hij benadrukt dat het zijn eigen keuze was om na 23 jaar te vertrekken bij RTL Nieuws. “Ik was na al die jaren best een meneer op televisie en had het moeiteloos nog jaren kunnen volhouden. Maar dan ga je toch in routine vervallen.”

Voor Hemmen is de uitdaging belangrijker dan prestige. Hij voelt ook voor deze 538-klus weer enige spanning. “Het risico, het nieuwe“, zegt hij in de krant.

Bij Radio 538 neemt Hemmen de plek in van Henk Blok, die op sabbatical is gegaan.

Foto: Radio 538
20 Reacties op “Roelof Hemmen: ‘Of ik tweede Pauw had moeten zijn?’”


 1. tygo

  Ik vond dat hij op tv een prettige en betrouwbare uitstraling had.
  De man hoeft niets meer te bewijzen. Hij heeft het goed gedaan.

 2. Henk

  Dat is een Nederlandse vraag, luister ook graag naar hem. Als is hij de laatste tijd minder kritisch dan ik van hem gewend ben en graag zou willen. Dan hoef je niet zuur te worden of te drammen zoals anderen doen. Maar het kan iets scherper.

 3. Olaf

  En waarom zou iedereen Jeroen Pauw moeten worden? Wat een idiote vraag. Ieder zijn ding toch.

 4. Oja

  Vind het heel goed dat Hemmen gaat voor nieuwe dingen. Moeten meer mensen doen in hun leven. Zouden we ook eens verlost zijn van al die presentatoren die zichzelf God achten maar eigenlijk niks voorstellen. Radio 538 is beetje lozerclub. Da’s Jammer.

 5. anoniem

  jammer

  lik en zuig

  nederland media

  wat denk hemmen van zich zelf

  twijfelaar

  heeft nederland geen lef

  hemmen gaat het niet maken bij 538

  what you see

  whay you get

  ik kom hierop terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. ZeerNetteDame

  Ohhh Roelof… bestaat die nog? Zo lief, hoe hij praat enzo! En dat hoofd! Het verstandelijk beperkte broertje van Pauw!

 7. Derek

  @Zeernettedame, ´het verstnadleijk beperkte broertje van Pauw´´ ? Zit je wel vaker aan de paddo´s of was dit een probeersel. Ik zie niets verstandelijk beperkts, of het moet bij jou zijn. Domme nette kralenketting -met inbeelding !

 8. Derek

  verstandelijk, sorry, typefoutje.

 9. medion

  @Derek, maak je niet druk joh. Gewoon een dom rechts wijf dat iedereen af zit te schieten die haar niet bevalt, betekent niets. Zal wel jalouzie op een heel diep niveau zijn. Is het meestal, als mensen dit doen.

 10. MERS Pardoel

  Ik ben fan van Roelof! Hij heeft zo’n prettige stem om naar te luisteren en een BULDERENDE lach en kan geweldig goed interviewen. Je merkt aan hem dat hij ieder interview leuk en interessant vindt, en niet gewoon wat vraagjes van een blaadje opleest. Dat wordt vast leuk bij 538 maar ik ga hem wel missen bij BNR.

 11. ZeerNetteDame

  Misschien wil je het niet zien Derek… dat is vaker bij mensen zoals jij, die zelf wat substantie in de hersenpan missen en dat liever ontkennen, omdat dat soms makkelijker is. Er is niets mis met verstandelijk beperkte mensen en jammer dat jij doet alsof dit wel zo is. Het zou je leven veel makkelijker maken als je jezelf accepteert.

 12. 🗣

  Een 57-jarige op een jongeren-zender?

 13. ano@niem.nl

  Het hele verhaal Henk Blok is wel vreemd. IK snap dat hij even pauze neemt om meer tijd te nemen voor zijn gezin. Maar komt hij nog wel terug dan?
  En zou het zo kunnen zijn dat Evers dan toch per september de ochtendshow weer gaat oppakken op Veronica?

 14. Mediacourantlezert

  @anoniem het schijnt dat Henk blok een ziekte heeft en daarom (nu het nog kan zoveel tijd wilt doorbrengen met zijn gezin) gelijk heeft ie.

 15. hegoser

  waarom de uitspraak het vervangen vsn henk blok op 538 is leuk maar een klus die weinig om het lijf heeft
  waarom die min achting

 16. anoniem

  help help schande

  barbara

  staat in fd magazine

  de domste vrouw van de wereld

  bij parool heeft ze geen 1 abonnement binnen gehaald

  Barbara

  wat staat in je boek dat ik niet wist!

 17. anoniem

  Ach, gelukkig hebben we over pakweg 50 jaar geen sterren meer nodig. Dan kun je eenvoudig je idol generen in een app… :-)

 18. anoniem

  Genereren bedoel ik..

 19. Annoniemus

  Roelof Hemmen dat is toch een hobby jager , die gewoon voor de lol weerloze dieren neer knalt , tegenwoordig is hij side kick begrijp ik , dat past precies bij hem .

 20. Simon

  Eindelijk iemand die niet zo nodig met zijn kop op TV wil. Daar zouden de meeste presentatoren van Op1 wat van kunnen leren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.