Rob Verlinden wordt 70, tv-carrière definitief voorbij

Rob Verlinden tikt eind augustus de leeftijd van 70 jaar aan. Op die leeftijd hoeft hij geen eigen programma op tv meer. Dat vertelt de tv-tuinman vandaag in De Telegraaf. Hoewel de resultaten van zijn zware hersenoperatie vorig jaar september ‘onvoorstelbaar goed’ zijn – de verschijnselen van de ziekte van Parkinson zijn sterk afgenomen – keert Verlinden niet meer terug op de buis. “Ik word deze zomer zeventig jaar en heb geen ambities meer om tv-programma’s te maken.

Verlinden wil de komende tijd vooral gaan genieten van de levensjaren die nog resteren. “De komende jaren ga ik vooral volop genieten.

Het is alweer twee jaar geleden dat Verlinden voor het laatst te zien was op tv. “Twee jaar geleden trok SBS 6 de stekker eruit toen de producent van mijn wekelijkse tv-programma De Grote Tuinverbouwing vertelde dat het zo niet meer langer ging.

Achteraf was die beslissing de juiste, aldus Verlinden. “Het was immers niet meer om aan te zien. Als ik nu beelden van tv-afleveringen terugkijk, dan schaam ik me dood. Ik was niet meer die flamboyante, energieke, vrolijke presentator van weleer.”

De energie was op en ik was een wrak geworden. Logisch dat ze me van de beeldbuis hebben gehaald.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen