René Froger: ‘Artiesten hardst getroffen door corona’

René Froger, die met zijn familie werkt aan de nieuwe RTL 4-show Lieve Frogers, denkt dat artiesten het hardst getroffen worden in de coronacrisis. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in Shownieuws. Het begint er steeds meer op te lijken dat grote evenementen voor een veel langere periode niet door kunnen gaan en dat zou betekenen dat Toppers in Concert in december moet worden afgelast. “De versoepeling van evenementen zou wel heel welkom zijn“, zegt Froger dan ook.

Artiesten worden meedogenloos hard geraakt tijdens de crisis, vindt Froger. “Weet je, wij mogen eigenlijk pas aan de bak als er een vaccin komt en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Ik bedel: uiteindelijk zijn wij artiesten toch – en dat is niet om zielig te zijn – van alle sectoren het hardst getroffen van iedereen.”

Al maanden kunnen BN’ers niet optreden. “Er is gewoon niks, weet je, en een artiest is niet iemand die morgen bij een boer kan gaan werken ofzo. Die hebben een specifiek beroep. Daar heb je allemaal een opleiding voor genoten. En een artiest kan niet zonder publiek.”

Dj Ronald Molendijk is het met Froger eens. “Alle artiesten hebben lang genoeg hun mond gehouden. We hebben vaak genoeg gezegd: we snappen het en het is vreselijk wat er gebeurt en wij staan achteraan. Maar als je dan ziet wat er op de persconferentie gebeurt… Dan wordt vandaag op pagina negen nog even een brief rondgestuurd dat grote evenementen pas weer mogen bij een vaccin. Bij elke bouwmarkt lopen 200 of 300 mensen binnen zonder mondkapjes.

Het tweelingneefje van Froger, Tino Martin, is iets relaxter. “Ik blijf maar zeggen: ik geloof niet dat een premier of kabinet dit doet om ons te pesten. We zullen dus gewoon moeten afwachten. Uiteindelijk komt het allemaal wel weer op z’n pootjes terecht.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen