Mark Rutte pas op 16 mei met fris kapsel op televisie

Minister-president Mark Rutte (53) is momenteel het grootste kijkcijferkanon van de Nederlandse televisie: hij trekt ruim twee keer zo veel kijkers als Yvon Jaspers en haar sociaal beperkte boeren. Toch is de premier lang niet de grootste ijdeltuit van de beeldbuis, want hoewel de kappers al op maandag open mogen, zit hij er pas op zaterdag in de stoel. Dat betekent dat hij zijn wekelijkse coronaprogramma pas over anderhalve week weer vers geschoren aan elkaar zal praten.

De afgelopen weken is het kapsel van Rutte flink dikker geworden. “Ik hoop snel weer een afspraak te hebben. Ik dacht op zaterdag de 16e. Dan is het Rutte-bij-de-kapper-dag“, heeft hij nu aangegeven in de politieke rubriek Jaïr.

Zien we trouwens goed dat de bakbaarden van Rutte grijs zijn geworden? “Nee, ik word niet grijs. De uitloop bij de slapen is al enige tijd grijs.

Dat hebben we niet eerder gezien. “Normaal gesproken wordt dat door de kapper keurig weggeschoren.”

Het kapsel van Rutte ziet er trouwens niet heel belabberd uit. Hij heeft eigenlijk best wel mooi haar. Dat kun je niet zeggen van Lodewijk Asscher.

Toch gaat ook Asscher volgende week naar de kapper. “Nou, weet u: er is weinig haar, maar het moet wel geknipt worden. Het is tijd. De afspraak staat nog niet, maar nu u het zegt: ik ga gelijk even bellen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen