Remy Bonjasky vindt dat tv waanideeën verspreidt

Sportschoolhouder Remy Bonjasky vindt dat de televisie tijdens de coronacrisis waanideeën verspreidt. Hij ergert zich eraan dat mensen daardoor het idee hebben dat bedrijven zoals die van hem ruimhartig gebruik kunnen maken van steunmaatregelen. Dat zegt hij in De Telegraaf. Bonjasky vindt met name dat er in televisieprogramma’s een veel te positief beeld wordt geschetst over regelingen als het noodloket en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

De regelingen stellen nauwelijks iets voor, klaagt Bonjasky. “Die eenmalige 4000 euro is letterlijk een druppel op een gloeiende plaat. Daarmee betaal je de huur niet en kun je ook niet die dingen doen waardoor sportscholen blijven draaien.”

En de NOW-regeling dan? “Daarbij wordt eerst beloofd om tot negentig procent van de loonkosten te helpen, maar uiteindelijk word je maar voor 20 tot 30 procent gesteund. En dat terwijl ik nu niet mijn normale omzetten kan draaien.

En dat terwijl er op televisie net wordt gedaan alsof dit adequate hulpmiddelen zijn, aldus Bonjasky. “Op televisie moeten ze geen waanideeën of incorrecte berichten verspreiden. Dat gaan leden tegen ons gebruiken, want zij denken dat we toch wel worden gesteund. Dat laatste is echter slechts voor een deel het geval.

Het interview ‘Ongeloof bij Remy Bonjasky: ’Ik vrees voor de gezondheid van heel veel mensen’’ kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen