‘SBS 6 zet Kim-Lian van der Meij na 7,5 jaar op straat’

SBS 6 gaat het contract van Kim-Lian van der Meij, dat na juni volgend jaar afloopt, niet verlengen. Dat verwacht Rob Goossens, de tv-journalist van De Telegraaf en RTL Boulevard, zo laat hij weten bij Privé TV. Van der Meij stapte in 2014 over van de AVRO naar SBS 6 en zou daarmee na 7,5 jaar weer op straat komen te staan. Hoewel ze zelf onlangs aangaf niet te vrezen voor een corona-ontslag, denkt Goossens dat haar positie niet langer houdbaar is bij het bezuinigende Talpa.

Talpa heeft gisteren een reorganisatie aangekondigd, waarbij ook vaste contracten worden beëindigd. Ook dure tv-sterren moeten nu voor hun positie vrezen, verwacht Goossens.

Hij denkt vooral aan Van der Meij, die toch nooit echt een grote ster is geworden maar wel vorstelijk betaald krijgt. “Ik kan me voorstellen dat Kim-Lian van der Meij, een erfenis van voordat John de Mol 100 procent eigenaar van het bedrijf was en die inmiddels in Zweden woont omdat ze in Nederland zo weinig te doen heeft, zij de volgende keer niet weer een contractverlenging krijgt.

Hetzelfde geldt voor Olcay Gulsen, die tot de lente van 2022 heeft getekend, denkt Goossens. “Ik vraag me ook een beetje af of Olcay Gulsen, die vorig jaar met veel bombarie is binnengehaald maar al vrij snel naar de achtergrond is verdwenen, straks nog wel een plekje krijgt in het zometeen afgeslankte Talpa.

De bezuinigingsklapper van het Talpa-jaar zou Giel Beelen zijn. Al een tijdje gaat het gerucht dat hij er per oktober uit ligt. “Daar sta ik nog steeds achter. Hij is aan het rondshoppen in Hilversum om te kijken of hij elders terechtkan. Blijkbaar maakt hij zich net zo veel zorgen over zijn baan als wij dat doen. Laten we er inderdaad vanuit gaan dat hij straks zijn tijd bij Veronica heeft gehad.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen