Pijnklachten Sander Schimmelpenninck door Op1-stress

Sander Schimmelpenninck heeft zich laten onderzoeken door een cardioloog vanwege aanhoudende pijnklachten op de borst. Uiteindelijk is gebleken dat de klachten veroorzaakt worden door de stress over het presenteren van Op1. Dat zegt de Quote-baas in zijn Zelfspodcast. Sander onthulde zijn pijnklachten enkele weken geleden. “Een paar weken geleden heb ik gezegd dat ik pijn op de borst had. Er waren heel veel luisteraars die superaardige berichtjes hebben gestuurd met tips.

Uiteindelijk is Sander naar de dokter gegaan. “Ik heb bij de cardioloog alle testen gedaan: een ECG en een fietsproef. Dan blijkt of het allemaal goed is.”

Er was niets aan de hand. “Alles waar ik bang voor was, was onzin. Het is dus inderdaad stress. Mijn arts vertelde dat er veel mensen met soortgelijke klachten naar hem toekomen in deze tijd en dat het veel voorkomt bij mensen die normaal gesproken heel druk zijn, gestresst en dus een heel hoge adrenalinespiegel hebben, maar dat is ineens door het thuiswerken naar beneden gezakt.”

Dat is ook het geval bij Sander. “Normaal gesproken ben ik heel druk met afspraken en sociale afleiding. Ik sta dan de hele tijd aan. Waar ik de afgelopen maanden last van heb gehad, is dat mijn basisadrenalineniveau veel lager was dan normaal: je zit gewoon in je pyjama tot 14.00 uur en dan ga je een keer douchen en dat is het dan. Het is niet veel.”

Juist daardoor kreeg hij stress. “De weinige piekmomenten in de week die je dan wel hebt, namelijk in mijn geval Op1 – dat is Champions League voetballen, voor anderhalf miljoen kijkertjes het volk amuseren – daar ga je als een berg tegenop zien. Dat zorgde voor stress.”

In het begin van Op1 ging ik op donderdagavond na een drukke dag naar de redactie van: dat doe ik er ook nog even bij. En nu merk ik dat ik op dinsdag dacht: o god, ik moet donderdag nog naar dat stomme Op1, ik moet weer.”

Sander blijft het programma wel gewoon presenteren. Hij vormt op donderdagavond een duo met Welmoed Sijtsma.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen