Pijnklachten Sander Schimmelpenninck door Op1-stress

Geplaatst op za 30 mei 2020 om 9:30

Sander Schimmelpenninck heeft zich laten onderzoeken door een cardioloog vanwege aanhoudende pijnklachten op de borst. Uiteindelijk is gebleken dat de klachten veroorzaakt worden door de stress over het presenteren van Op1. Dat zegt de Quote-baas in zijn Zelfspodcast. Sander onthulde zijn pijnklachten enkele weken geleden. “Een paar weken geleden heb ik gezegd dat ik pijn op de borst had. Er waren heel veel luisteraars die superaardige berichtjes hebben gestuurd met tips.

Uiteindelijk is Sander naar de dokter gegaan. “Ik heb bij de cardioloog alle testen gedaan: een ECG en een fietsproef. Dan blijkt of het allemaal goed is.”

Er was niets aan de hand. “Alles waar ik bang voor was, was onzin. Het is dus inderdaad stress. Mijn arts vertelde dat er veel mensen met soortgelijke klachten naar hem toekomen in deze tijd en dat het veel voorkomt bij mensen die normaal gesproken heel druk zijn, gestresst en dus een heel hoge adrenalinespiegel hebben, maar dat is ineens door het thuiswerken naar beneden gezakt.”

Dat is ook het geval bij Sander. “Normaal gesproken ben ik heel druk met afspraken en sociale afleiding. Ik sta dan de hele tijd aan. Waar ik de afgelopen maanden last van heb gehad, is dat mijn basisadrenalineniveau veel lager was dan normaal: je zit gewoon in je pyjama tot 14.00 uur en dan ga je een keer douchen en dat is het dan. Het is niet veel.”

Juist daardoor kreeg hij stress. “De weinige piekmomenten in de week die je dan wel hebt, namelijk in mijn geval Op1 – dat is Champions League voetballen, voor anderhalf miljoen kijkertjes het volk amuseren – daar ga je als een berg tegenop zien. Dat zorgde voor stress.”

In het begin van Op1 ging ik op donderdagavond na een drukke dag naar de redactie van: dat doe ik er ook nog even bij. En nu merk ik dat ik op dinsdag dacht: o god, ik moet donderdag nog naar dat stomme Op1, ik moet weer.”

Sander blijft het programma wel gewoon presenteren. Hij vormt op donderdagavond een duo met Welmoed Sijtsma.

Foto: NPO
31 Reacties op “Pijnklachten Sander Schimmelpenninck door Op1-stress”


 1. Curryworst

  Als ik die twee zie zitten aan de Op1 tafel dan zijn het net twee pratende paspoppen.

 2. Grace

  Stop er mee dan

 3. Roos

  Hij kijkt ook altijd erg gespannen/gestrest.

 4. Zalmneusje

  Ik zou dat niet zo klakkeloos ‘niets aan de hand” noemen. Stress kan een enorme invloed op je lichaam hebben en andere, (sluimerende) kwalen versterken, waardoor je er uiteindelijk zelfs aan kunt overlijden. Ook op jongere leeftijd.

 5. HUGO

  Beginners stress, komt goed.

 6. Martijn

  “Doe ik er even bij” en “dat stomme Op1”. Lekker enthousiast dan.
  In combinatie met zijn blunders tijdens de uitzendingen, zou ik eens na geen denken of je hem wel moet laten presenteren.

 7. Captain Caveman

  In de laatste week proberen je groene baret te halen en daarom je lijf tot het uiterste en verder pushen onder begeleiding van gedreven en bikkelharde instructeurs,,DAT doet pas pijn!! Of een dikke drain uit je lijf trekken terwijl het buikvlies er ook nog aan hangt! Je gaat echt op zwart!!

 8. Sabine

  Wat mij betreft hoef jij geen “kijkertjes” meer te amuseren hoor.

 9. Annoniemus

  Een studentikoze kakker als Schimmelteen is niet geschikt om Op1 te presenteren !

 10. Oja

  Sander is overrated. Diet t best aardig maar verder weinig interessants aan. Net als dragons den. Doet ie eigenlijk bar slecht. Mazzel dat deel dragons zo leuk zijn.

 11. Martijn

  Misschien je wat minder druk maken op Twitter over het in jouw ogen ‘domrechts’ en gewoon normaal doen en reageren op mensen met andere meningen zoals een presentator van een talkshow behoort.

 12. Keta Minek

  Schimmelpenninck hoort daar niet thuis.

 13. William

  Hoog tijd om die Sander van het scherm te halen, autocuepresentators horen niet thuis bij OP1. Weet over veel onderwerpen ook echt niets. Gewoon gekozen voor de looks, meer niet en de rijke adellijke achtergrond heeft misschien ook wel geholpen.

 14. Geertje.

  Stress is doodsoorzaak nr 1. is het toch allemaal niet waard.

 15. Ron

  Hij is ook helemaal niet opgewassen voor een grote talkshow. Dat laat hij wekelijks genadeloos zien en dat meisje Welmoed al evenmin.

 16. dynamische dennis

  Geweldig dat Sander denkt dat hij tv maakt op Champions League-niveau. Echt, dat maakt mijn dag.

 17. Actries van Houten

  Sander Schimmelpenninck heeft een lief hertengezicht.

 18. Geronimo

  Stress van een dagje werken. Ok. Mis ik nu iets? Het is volgens mij geen stenen slepen Dachau dat Op1. Zou dienstplicht een goed idee zijn voor de Millenialgeneratie? Een beetje fysieke en geestelijke weerstand kweken, want dit gaat toch helemaal nergens meer over.

 19. Klaas Flink

  Niks van dat gezeik aantrekken. Geef die twee gewoon paar jaar de kans en dan komt het gewoon goed; het is nu ook niet zo dat Jeroen Pauw meteen de allerbeste was en als Welmoed beetje meer van haar eigen persoonlijkheid laat zien dan wordt het gewoon een topper a la Sonja Barend. Al dat slappe gezeur hier altijd om mensen af te kraken met vunzigheid.

 20. Nick

  Ach gossie, heeft kaboutertje schimmelpik pijn?

 21. Haanos

  Sander wordt het nieuwe gezicht van DWDD let maar op!

 22. Jan van Eerten

  Komt door dat lekkere ding,die Welmoet, daar krijg je hartkloppingen van

 23. Angeltje

  Als je er niet tegen kan moet je gelijk stoppen, en ander werk zoeken Sander Schimmelpenninck, dan zijn wij ook weer van je af.
  Want als ik zo eens op internet surf, zijn er veel mensen die je niet zo graag mogen.

 24. Piet Pannelap

  Sander Schimmelpick moet er lekker helemaal mee kappen. Omhooggevallen druiloor.

 25. Xxxx

  Ja, en als je als Sander S. al die lieve “meelevende woorden” hier leest dan is nu ook niet echt opbeurend. Al die “leuke” “meningen. Die jongen krijgt alle “shit” van de Nederlandse bevolking over zich heen hoe “slecht” hij het wel niet doet. Sander is nog hartstikke jong en moet ook de kans krijgen het vak journalistiek te leren. Iemand die pas achter het stuur van een auto gaat zitten loopt de kans om tegen een boom aan te rijden. Ik geef het je te doen om daar op die stoel te zitten. Dan begrijp ik het heel goed dat die jongen gestrest raakt.

 26. Xxxx

  Sander doe gewoon rustig je werk en laat al die “uit de nek lullende kippen” hier maar het heen en weer krijgen. Laat je niet opnaaien. De beste stuurlui staan aan wal. Ik heb altijd geleerd gewoon doen wat je hart je ingeeft. Je niks van wat anderen vinden aantrekken. Dat werkt het best. Hoef je ook niemand dank je wel te zeggen.

 27. Xxxx

  Over Welmoet gesproken. Hier vinden sommigen haar een lekker ding. Vind er niks aan de hele Welmoet. Ze oogt zo ongeïnteresseerd zo van het is rot maar het mot. Vind ik Sander interessanter.

 28. Xxxx

  William. De beste stuurlui staan aan wal.

 29. Xxxx

  Zelfs nu rijden “ervaren chauffeurs” nog tegen een boom, of de sloot in, of vliegen over de kop.

 30. Toon

  @Xxxx, klaar?

 31. Xxxx

  Toon. Ja.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.