Jort Kelder ondanks corona nog bevriend met Rutte

Jort Kelder was de afgelopen maanden één van de meest besproken figuren in het nationale coronadebat. Al in een vroeg stadium wees hij op de enorme economische gevaren van de strenge lockdown die premier Mark Rutte had afgekondigd. Kelders opvattingen gingen lijnrecht in tegen het regeringsbeleid, en dat terwijl algemeen bekend is dat Kelder en Rutte dikke vrienden zijn. Gisteren zat Kelder aan tafel bij Op1 en daar was men benieuwd hoe de verstandhouding nu is tussen de twee.

De talkshow had Kelder aan tafel zitten vanwege de Pim Fortuyn Prijs die hij heeft gewonnen. “Ben je wel gefeliciteerd door je vriend? Of is het je vriend niet meer?“, vroeg Sophie Hilbrand hem.

Kelder: “De minister-president bedoel je? Ja, zeker. Hij had wel een mooie tekst. Ik dacht: wat moet ik daar nou eigenlijk mee? Hij zei: ‘Het is wel een goed podium. Je moet ook altijd durven het stinkdier in de kamer te zijn, the road less traveled volgen.’ Dat vond ik eigenlijk wel sterk van hem. Hij roept op tot verzet. Ja, niet echt specifiek verzet, maar wij allemaal hè. Hij heeft ook kinderen opgeroepen en dat vind ik eigenlijk wel sterk.”

De jury heeft de prijs toegekend aan Kelder vanwege zijn dwarse rol in het coronadebat. “Ik heb er wel over getwijfeld. Ik wist het al een tijdje. Het staat toch voor het rechtse levensgevoel. Hij wordt toch rechts ingedeeld en ik wil eigenlijk nergens bijhoren. Als het een linkse partij zou zijn, zou ik ook twijfelen. Iedereen zit in z’n bubbeltje en ik wil eigenlijk nergens in zitten. Het is een vrijdenkersprijs.”

Overigens denkt Kelder dat Pim Fortuyn zich nu zou omdraaien in zijn graf. “Wij klikten niet heel goed, maar dat is meer een beetje de valse nichten onderling. Met Gordon ben ik ook niet één-op-één meteen.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen