‘Peter R. de Vries niet leuk om biertje mee te drinken’

Peter R. de Vries is niet echt een leuk iemand om gezellig een biertje mee te drinken. Dat zegt Roel Maalderink, bekend van het online programma Voxpop, in Het Parool. Roel heeft enige tijd samengewerkt met De Vries, maar het is altijd professioneel gebleven tussen beide heren. “Het is mijn oud-collega. Ik was nog bezig met mijn master rechten, dezelfde als zijn zoon Royce deed. Voor zijn eigen tv-programma zochten ze een jonge verslaggever om hem te ondersteunen.

Al direct zag Roel wat een professional De Vries is. “Ik heb alleen maar heel veel waardering voor Peter R. de Vries gekregen. Misschien geen vent om gezellig een biertje mee te drinken, maar ik vond het ongelooflijk hoe secuur en met hoeveel toewijding hij zijn werk doet.

Roel heeft veel geleerd achter de schermen van het programma van De Vries. “Hoewel het programma uiteindelijk niet echt geschikt was voor mij. Bloedserieus, nergens een vleugje ironie.”

Later heeft Roel programma’s zoals die van De Vries nog wel eens op de hak genomen in Voxpop. Dan rende hij op gewone voorbijgangers af met teksten als: “U weet wel waarom we hier zijn hè? Er zijn hon-der-den klachten over u binnengekomen!

Was die leerschool toch weer nuttig“, zegt hij nu.

Het Parool-interview met Roel Maalderink kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen