‘Peter R. de Vries niet leuk om biertje mee te drinken’

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 15:30

Peter R. de Vries is niet echt een leuk iemand om gezellig een biertje mee te drinken. Dat zegt Roel Maalderink, bekend van het online programma Voxpop, in Het Parool. Roel heeft enige tijd samengewerkt met De Vries, maar het is altijd professioneel gebleven tussen beide heren. “Het is mijn oud-collega. Ik was nog bezig met mijn master rechten, dezelfde als zijn zoon Royce deed. Voor zijn eigen tv-programma zochten ze een jonge verslaggever om hem te ondersteunen.

Al direct zag Roel wat een professional De Vries is. “Ik heb alleen maar heel veel waardering voor Peter R. de Vries gekregen. Misschien geen vent om gezellig een biertje mee te drinken, maar ik vond het ongelooflijk hoe secuur en met hoeveel toewijding hij zijn werk doet.

Roel heeft veel geleerd achter de schermen van het programma van De Vries. “Hoewel het programma uiteindelijk niet echt geschikt was voor mij. Bloedserieus, nergens een vleugje ironie.”

Later heeft Roel programma’s zoals die van De Vries nog wel eens op de hak genomen in Voxpop. Dan rende hij op gewone voorbijgangers af met teksten als: “U weet wel waarom we hier zijn hè? Er zijn hon-der-den klachten over u binnengekomen!

Was die leerschool toch weer nuttig“, zegt hij nu.

Het Parool-interview met Roel Maalderink kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
38 Reacties op “‘Peter R. de Vries niet leuk om biertje mee te drinken’”


 1. Apfelflapf

  Oh .

 2. Keta Minek

  Peter R. de Vries vakman.

 3. Bart M.

  Peter is mét of zonder biertje niet leuk.

 4. Keta Minek

  Wat maakt het uit gooi er een liter jenever in.

 5. Captain Caveman

  Die zeikerd gaat weer de reclame gaatjes vullen met chagrijnig geneuzel over zaken die al lang bekend zijn. Iets meer vertrouwd de Baas hem niet toe! Dan geven ze liever Barbie een prime time 13 in een dozijn programma.

 6. Keta Minek

  Slimste mens zonder publiek, Philip Freriks komt per boot van Corsica. AD.

 7. Captain Caveman

  Tongzoenen met Maarten als bonus?

 8. Dries Roel Vink

  Peter (lazer op met die achterlijke R) de Vries is een vreselijke betweter en daarmee is het nooit leuk samen zijn!

 9. Germaans

  Peter zit vol met frustraties, logisch dat hij geen vreugde ken. En ga je wat met hem drinken, dan hoor je enkel kriek over gasten die volgens hem niet deugen. Dat is humor voor hem . Ruwe bolster blanke pit!

 10. Bart

  Peter zou eigenlijk gewoon weer zijn programma misdaadverslaggever moeten gaan maken.

 11. Ron

  Peter is daar de enige die nog een beetje tegengas geeft bij toenemende hysterie in de uitzending over allerlei zaken. Al die ja-knikkers heb je niets aan in dat programma.

 12. M.

  Saillant detail is dat Diederik Jekel en Roel Maalderink elkaar kennen van vroeger, onlangs kwam Roel uit de kast… We mogen hier wel over debatteren.

 13. 😷Paulus

  😷Ik zou met 👨Peter best wel een glaasje willen drinken. Maar zodra hij egoïstisch wordt, laat ik hem betalen. 😁

 14. Abij

  Nee kan me voorstellen dat je geen biertje kan drinken met P de Vries dan zou het smaken naar Azijn pfff wat een irritante man en daar bij shownieuws draait het alleen om hem overal bemoeit hij zich mee die heeft totaal geen respect voor zijn medemens! Egotripper!

 15. Angeltje

  Ze hadden van de week een poll gemaakt wie ze de irritantste man op de tv vonden, de Vries haalde 49.9 stemmen, [misschien nu wel meer] dus dat vinden meer mensen een irritante vent.
  Ik snap echt niet dat hij zo vaak op de tv te zien is.

 16. Brakieba

  Sinds Peter het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen verdedigde is hij voor mij een totale lul. Ik vind het zo’n lul dat ik soms stiekem hoop dat Jos Brecht straks vrijgesproken wordt. Erg hè?

 17. hand

  Hr.Weet/kan alles op een ding na:Van de TV verdwijnen.Wat een kwallenkop.Ba.

 18. Man met de hamer 🔨

  Ik heb altijd genoten van Peter R de Vries misdaadverslaggever.
  Hopelijk komt dat ooit weer terug.

  Maar ik kan mij niet voorstellen dat je niet kunt lachen met Peter, hoe kan je anders bevriend zijn geweest met Cor van Hout?

 19. kijkers12345678@9

  Peter R is een zeer aardige en proffesionele collega. De opnamen op locatie stonden er in no time op. Hij bereid zich goed voor en doet nog van te voren z’n eigen research. Je kan ook met hem lachen. Dter Peter R de Vries ‘bashen’ is mode begrijp ik. Maar geef de man meer credit. Hij durft wel tegengas te geven. Niet iedereen durft dat. Bang voor hun baantje.

 20. Dries Roel Vink

  Lazer op met die achterlijke R, Peter de Vries.

 21. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  Mag die man eens één dag niet op de TV verschijnen?

 22. Freddy Heineken

  Het grootste nieuws van dit artikel vind ik wel dat Blendle nog bestaat. Helaas…

 23. Geronimo

  Roel Maalderink is een valse nicht en moet zijn bek houden. Laf mannetje met zijn lafhartige schijtlollige filmpjes van het niveautje examenstunt.

 24. W.

  Peter Rat drinkt alleen azijn.

 25. Peter Selie

  Roel is geen valse nicht hij is bi en een leuke vent die zeker niet misstaat in het media landschap Geronimomo.

 26. Piet Pannelap

  Eva 🍺 Engnek, de nationale alcoholiste, zal dit vast uit ervaring kunnen vertellen. Jammer dat ze niet meer op tv komt. En Eva 🍺 Jellinek zal nu wel in een delirium verkeren.

 27. Perspiet

  Martin Bosma van de politiek had pas een interessante lezing over het Sinterklaasfeest en de roetveegpiet.

  https://www.youtube.com/watch?v=-Ldl5EbS4Sk

 28. teuntje

  Peter gewoondoor JOhn van de Heuvel laten vervangen die man is fijn om te horen en zien…

 29. Wil van Bil

  Daar hadden we hem niet voor nodig, geen enkele Nederlander wil een biertje of wat dan ook gaan drinken met die etterpuist.

 30. Joop

  Hij kijkt altijd alsof die iets vies ruikt

 31. Karel de Grote

  het wordt nog heel saai op tv zonder de Peter R de Vriesen van deze tijd!

 32. Hatsevlats

  Peter zure griezel wie wil nou een biertje drinken met jou ik gooi hem liever in dat zure gezicht van een Joran van der slootje

 33. MAASTRICHT 2021

  Het wordt tijd dat er in programma’s meer gepraat gaat worden over het verhuizen van het songfestival naar Maastricht. Het volk wil het, Europa wil het. Nu de NPO nog!

 34. knurft

  Petertje R is een opschepper, een smeerpijp en werkelijk de laatste persoon in de wereld waar je een biertje mee wil drinken.

 35. jan

  Peter R. de Vries niet leuk om samen mee op deze planeet te leven.

 36. Wijze van Zion

  Hij zou carbid moeten lusten……

 37. M

  Peter r.d.Vries laat niets aan de verbeelding over,over zijn, arrogantie , betweterigheid en onsiepatieke uitstraling(gedrag) op T V,maar dat hij professioneel is dat kan niemand betwijfelen, en of je gezellig een biertje kan drinken met hem ?dat kunnen alleen zijn vrienden om goede kennissen beoordelen .

 38. Flits Bom

  Maar met een fles champagne onder de arm en een gram poeder op zak, terwijl hij een huis in rent is hij wel gezellig. Dat was prachtig om te zien. Heterdaad.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.