First Dates met grotere tafeltjes, discussie over slotkus

Als de restaurants op 1 juni weer open mogen, opent ook het First Dates-restaurant weer zijn deuren. De opnames gaan door met iets grotere tafeltjes. Dat heeft BNNVARA laten weten aan het AD. First Dates zal door het coronavirus een tikkeltje afstandelijker worden. “We houden ons strikt aan de regels van het RIVM“, aldus de omroep, die met name doelt op afstandsregels. “Aan de bar bij binnenkomst, maar ook aan de tafel, die nu ruimer is, omdat zij normaal gesproken best dicht op elkaar zaten.

Ook het restaurant is ruimer van opzet. “We worstelen alleen nog een beetje met het moment van de waarheid.”

De omroep doelt op het slotmoment, als de kandidaten naast elkaar plaatsnemen om te zeggen wat ze van elkaar vinden. Het levert vaak ongemakkelijke situaties op, maar het eindigt soms ook in een slotkus.

Als de kandidaten na afloop naast elkaar zitten en kenbaar maken of ze nog een tweede date willen. Dan zitten ze vlak naast elkaar, maar we moeten nog bekijken of ze dan op anderhalve meter zitten, of dat er plexiglas tussen hen zit.”

De nieuwe afleveringen zullen in september worden uitgezonden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen