First Dates met grotere tafeltjes, discussie over slotkus

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 16:30

Als de restaurants op 1 juni weer open mogen, opent ook het First Dates-restaurant weer zijn deuren. De opnames gaan door met iets grotere tafeltjes. Dat heeft BNNVARA laten weten aan het AD. First Dates zal door het coronavirus een tikkeltje afstandelijker worden. “We houden ons strikt aan de regels van het RIVM“, aldus de omroep, die met name doelt op afstandsregels. “Aan de bar bij binnenkomst, maar ook aan de tafel, die nu ruimer is, omdat zij normaal gesproken best dicht op elkaar zaten.

Ook het restaurant is ruimer van opzet. “We worstelen alleen nog een beetje met het moment van de waarheid.”

De omroep doelt op het slotmoment, als de kandidaten naast elkaar plaatsnemen om te zeggen wat ze van elkaar vinden. Het levert vaak ongemakkelijke situaties op, maar het eindigt soms ook in een slotkus.

Als de kandidaten na afloop naast elkaar zitten en kenbaar maken of ze nog een tweede date willen. Dan zitten ze vlak naast elkaar, maar we moeten nog bekijken of ze dan op anderhalve meter zitten, of dat er plexiglas tussen hen zit.”

De nieuwe afleveringen zullen in september worden uitgezonden.

Foto: BNNVARA
26 Reacties op “First Dates met grotere tafeltjes, discussie over slotkus”


 1. Zalmneusje

  Nog meer afstand tussen de kandidaten? Is dat uberhaupt mogelijk?

 2. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  Ze hebben allemaal een corona-kop bij First Dates

 3. Echt Sjaak

  Mag dit wel van de NOS? Past dit programma wel in het diversiteitsbeleid, denk niet dat ze ooit de DiviBokaal zullen winnen. Beter als ze alleen mixed stellen laten zien ander denken Nederlanders dat blanke stellen normaal zijn.

 4. Tines Tarrel

  Mijn eerste date is zo min mogelijk praten, meteen me tampeloerus d’r in. Ja, daar gaat het toch om, of niet dan.

 5. Lies

  Ik heb mijzelf opgegeven want door oa mijn bochel is het best lastig om een partner te vinden.

 6. Tycho Graagnat

  Alles terug naar het oude, oude normaal.
  Weg met de ineens zo vertrouwd gewoden …leus…Het is ons door de strot geduwd.
  Oprotten

 7. Patty 💩

  Wij hebben nu ook een extra grote tafel, ik heb net weer een hoopje geluk erop losgelaten.

 8. Wil van Bil

  Ik ben een beetje klaar met dit programma, we hebben het nu wel gezien.

 9. Johanneke van Es

  Dat komt er nou van als virologen het roer in Nederland overnemen.

  Dan wordt er tot in detail voor u beDisseld wat het nieuw Ab-normaal wordt.

  Pas op hoor kindertjes, vooral braaf naar Ome Mark blijven luisteren en niet stoer gaan doen met jullie schaapachtige snotneusjes.

 10. Denk Na

  @Johanneke van Es: dat klinkt erg cynisch maar eigenlijk precies zoals het nu is. En we laten het gewoon gebeuren met z’n alle. Gotspe!

 11. René

  De eerste deelnemer aan het programma die zegt “Ik voel een afstand tussen ons” krijgt een fles champagne”

 12. Knurft

  Vergeet die kloteprogramma’s, focus je op de impact van de recessie en massaontslagen. Mede mogelijk gemaakt door de covid-19-overhype.

 13. Frans

  Wie doet daar de casting. Geen een match werkt.

 14. One and only

  Ik zou de politie bellen als er een slotkus gegeven wordt….

  Het loopt een beetje de spuigaten uit nu, laatst reed ik in mijn BENZINE auto met een maat en wij kwamen de politie tegen, en ze zaten wel degelijk te loeren naar mijn auto, ze jagen echt nu met die domme corona crisis. Lekker boetes uitschrijven, lekker misbruik maken van hun zeer beperkte macht. Walgelijk.

  Later bracht ik hem naar het station en toen stonden er ook twee van die BOA’s van de spoorwegpolitie; hele tijd loeren naar een kans om die boete uit te schrijven en de held te spelen….

  En de meeste slikken het nog ook; veel mensen leveren als een mak schaap hun rechten en vrijheden in onder het mom van “corona bestrijding”…..

 15. ome H

  Beau – Op1: EEN – negen

 16. Opsporing Verzocht meer kijkers dan The Voice

  Ha, ha, ha, ha.

 17. Tiny de Haan

  Gesteld is dat BOA,s meer waarschuwen dan beboeten in de media. De praktijk volgens velen is dat er een soort heksenjacht is door Handhavers en veel politie. Meestal met 4 of 6 personen op zoek naar overtreders. En dan in de veronderstelling zijn dat ze levens redden!

 18. Jaap Aap

  @Lies: wat was je van beroep, klokkenluider van de Notre Dame?

 19. GrijzePilion

  Van de gemiddelde MC reaguurder is bekend dat ze 30+ zijn, lelijk zijn, weinig persoonlijkheid hebben, obsessief zijn en een fascinatie hebben met Elliot Rodger.

  Allemaal incels hier dus. Net als Robert Jensen.

  Die begrijpen het concept van daten niet en zullen dat ook nooit begrijpen. Dus dit programma is niet aan jullie besteed.

 20. Henk

  Groter k u t programma als dit is er niet

 21. Genderneutraal

  Moe van dat 1.5 meter geneuzel.
  En nu dan? Voetje vrijen??

 22. Captain Caveman

  Daten. Autistische mannetjes die amper uit hun woorden kunnen komen en het TV programma toch als laatste strohalm zien. Wijven die met een hoop babbels en wensenlijst hun zin proberen door te drijven. Slaan zelf met de basale zaken de plank mis maar eisen een ziekelijke perfectie van mr Autism!
  Nooit verkering gehad of interesse van het andere geslacht. Lijkt meer op een test en keuring dan nader kennismaken. Gelukkig hebben echte mannen en stoere wijven deze flauwekul niet nodig.

 23. Sender

  Vaak is het ook het ‘in de etalage plaatsen van jezelf’ ‘ Alles kan en mag , extreem geitenwollen of wizkid, nerd,noem het maar op.
  Inmiddels schrijven we 2020, de dames weten exact wat ze willlen ( ook al dat ze niet verder willen, super geemancipeerd maar blijven het normaal vinden dat een man de rekening betaalt. Belachelijk. Die chicks hebben negen van de tien keer zelf een goede baan.
  Ik vind dat de klok echt terug zetten en vind het hoffelijke dat een man dan zogenaamd moet vertonen door te betalen volledig achterhaald. Maar dames hebben de gave om een man op het einde ( aan tafeltje) nog in het ongewisse en twijfelachtige te laten bungelen met hun non-verbaliteit. Een man, ja het vlees is zwak gokt het erop en zit op tenslotte helemaal aan het eind zonder dame en met een lege beurs.
  Slimme meiden, bedankt voor de gezellige avond. Wat een dooddoener.

 24. Boerenverstand

  Nuttig besteed belastinggeld, dat First Dates. Wanneer gaat de stekker ook alweer uit NPO3?

 25. Wilfred Degens

  Wat blijft er nog voor climax in dit programma over wanneer de kers op de taart zonder aan de doodstraf gekoppeld te worden, niet meer mag en kan? Spontaanheid weg? Dan, “dag kijkers!”

 26. Tycho Graagnat

  Opsporing Verzocht meer kijkers dan The Voice
  za 16 mei 2020 om 7:47,

  Allochtone bandieten willen ook wel eens programma voor eigen doelgroep. Populair onder maroc’s en dergelijke. ( kijken of ze de buurjongen weer zien)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.