Angela de Jong weer boos: ‘Kijkersbedrog bij de NPO’

Angela de Jong is weer over de rooie. Ditmaal is ze kwaad over de werkwijze van het NPO 1-programma Jouw Stad Ons Dorp, zo is vandaag te lezen in het AD. De tv-recensente heeft van een anonieme tipgever uit Ermelo gehoord dat de stedelingen en dorpsbewoners uit de afgelopen aflevering niet écht in elkaars huis hebben geslapen, maar ergens anders. “Een half ochtendje bellen leerde dat dit veel vaker gebeurt, misschien wel in de helft van de afleveringen“, aldus detective De Jong.

Kwader kan je De Jong niet krijgen. Het is kijkersbedrog zoals we dat ook van RTL en SBS kennen, briest ze. “Tot mijn grote verbazing ben ik erachter gekomen dat het bij de keurige publieke omroep, die betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en integriteit zogenaamd hoog in het vaandel heeft, ook gebeurt.

De Jong heeft er echt even een slechte dag van. “Een kwalijk staaltje kijkersbedrog. En dat bij de NPO en een omroep als de NTR.”

Ze benadrukt dat NTR de omroep van Nieuwsuur is. Misschien denkt De Jong dat dat nu ook in elkaar is gezet. “Ze zijn dus geen haar beter dan SBS.”

Je zou op basis van deze column niet zeggen dat De Jong zich al flink wat jaren in de tv-wereld verdiept. Dit zou haar toch niet meer moeten verbazen. “Maar dat doet het wel. Sterker, het valt me vies tegen“, besluit ze.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen