Cariben krijgen miljard, inzameling NPO gaat door

Hoewel staatssecretaris Raymond Knops gisteren vergaande financiële coronasteun heeft aangekondigd voor de zes Caribische eilanden – naast de nu al uitgegeven 150 miljoen euro kan het bedrag oplopen tot een miljard euro – gaat de inzamelingsactie van de NPO vanavond gewoon door. Jandino Asporaat gaat de Nederlandse tv-kijker oproepen om geld over te storten naar de eilanden, beroemd van de prachtige stranden, heerlijke temperaturen en de financiële wanorde.

Asporaat zat gisteren in Op1 en werd daar terecht geconfronteerd met de toegezegde hulp van Knops. Die reikende hand komt de komediant nu echter niet zo goed uit: juist vanavond komt hij met de live benefietshow Samen één Koninkrijk, direct na het Achtuurjournaal.

De cabaretier zei dan ook: “Dat zijn prachtige bedragen – en het is ook goed, hè, wij vinden het fijn – maar het zijn even twee gesprekken. Ik vind het goed wat staatssecretaris Knops doet, maar laten we dat even niet gaan verwarren, anders gaan we nu even met cijfers gaan gooien.”

We moeten eerst in kaart brengen wat het probleem is en vervolgens naast die ‘miljard’ die misschien die kant op gaat, moet je zeggen: hoe gaan we het doen en met welke mensen gaan we het doen?

Samen één Koninkrijk is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Paco Núñez

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen