Cariben krijgen miljard, inzameling NPO gaat door

Geplaatst op za 09 mei 2020 om 11:45

Hoewel staatssecretaris Raymond Knops gisteren vergaande financiële coronasteun heeft aangekondigd voor de zes Caribische eilanden – naast de nu al uitgegeven 150 miljoen euro kan het bedrag oplopen tot een miljard euro – gaat de inzamelingsactie van de NPO vanavond gewoon door. Jandino Asporaat gaat de Nederlandse tv-kijker oproepen om geld over te storten naar de eilanden, beroemd van de prachtige stranden, heerlijke temperaturen en de financiële wanorde.

Asporaat zat gisteren in Op1 en werd daar terecht geconfronteerd met de toegezegde hulp van Knops. Die reikende hand komt de komediant nu echter niet zo goed uit: juist vanavond komt hij met de live benefietshow Samen één Koninkrijk, direct na het Achtuurjournaal.

De cabaretier zei dan ook: “Dat zijn prachtige bedragen – en het is ook goed, hè, wij vinden het fijn – maar het zijn even twee gesprekken. Ik vind het goed wat staatssecretaris Knops doet, maar laten we dat even niet gaan verwarren, anders gaan we nu even met cijfers gaan gooien.”

We moeten eerst in kaart brengen wat het probleem is en vervolgens naast die ‘miljard’ die misschien die kant op gaat, moet je zeggen: hoe gaan we het doen en met welke mensen gaan we het doen?

Samen één Koninkrijk is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Paco Núñez
61 Reacties op “Cariben krijgen miljard, inzameling NPO gaat door”


 1. Fikkie

  Van mij gaat er geen vijf cent naar dit corrupte deel van Nederland. Doe daar eerst wat aan. Zoals een dame op TV zei na die grote storm, aub stuur geen geld want het verdwijnt naar corrupte zaken. En gelijk heeft ze.

 2. Rastom

  Gewoon dumpen de Cariben.

 3. Martosaurus

  Ik vermoed dat de productiekosten van deze uitzending hoger zijn dan het ingezamelde bedrag. Je bent natuurlijk ook achterlijk als je daar geld aan geeft. Een opmerking over het financiële beleid en je wordt uitgemaakt voor slavendrijver en postkolonialistische witte man. Maar als ze centje nodig hebben dan weten ze je te vinden.

 4. Frederica

  Mensen steun ons koninkrijk. Geef gul! Samen komen we corona door, waar ook ter wereld.

 5. Bart

  Nederland had de Antillen met de daar bijbehorende rechten van de Antilianen al heel lang geleden af moeten stoten.

 6. Joost

  @Frederica: helaas voor de mensen die er wonen, maar ze moeten op de Antillen en eerst maar eens alle corrupte politici wegsturen/wegstemmen.
  Zolang die niet gebeurt, behoort er geen cent naartoe te gaan.

 7. Martosaurus

  Volgens Wikipedia zijn er ongeveer 25.000 inwoners daar. Met 1 miljard is dat dus 40.000 euro p.p. Mocht er geen sprake zijn van corruptie dan krijg je een gezinnetje met twee kinderen dus 1 ton op je rekening. Staatssecretaris Knops is toch niet achterlijk geworden.

 8. Curryworst

  @Martosaurus,
  Dat zullen de rijkgepigmenteerde eilandbewoners met Af rikaanse wortels wel kunnen uitleggen als financiële genoegdoening voor het leed dat zij geleden hebben tijdens en na de sl aver nij door de oewitte Nederlander.

  En de nooit grappige Jandino staat daar voor zichzelf. Zijn carrière zat al in het slop en nu door de coronacrisis is het helemaal ellende in huize Asporaat.
  Laten we er maar vanuit gaan dat hij er niet voor betaald wordt…

 9. Magnus Dickendorfer

  Goed gezegd. Financiële wanorde. Hoeveel miljarden zijn daar de afgelopen decennia al niet heengegaan? Alleen al op toerisme zouden die eilanden stinkend rijk moeten zijn. Maar ja, de neger kan het allemaal zelf. Kijk maar naar zuid Afrika hoe goed het daar gaat nu alle blanke boeren zijn vermoord/verjaagd.

 10. De Caribbean zijn net RTL Nederland en Talpa TV

  Alle winsten van de afgelopen jaren zijn in de zakken van de aandeelhouders verdwenen.

  Nu geen cent meer te makken.

  En dat na slechts 7 weken corona.

 11. Waar blijft Martijn Krabbé?

  RTL Nederland heeft bijna Uitstel van Executie.

  Leuk format om nu te zien hoe de failliete RTL boedel in de uitverkoop gaat.

 12. kop

  Drie hebben een eigen begroting, een eigen regering en dus een eigen verantwoordelijkheid. Belachelijk dat zij ons weer het mes op de keel zetten. Laat A&C en S-M maar eens zweten voor de centen.

 13. Pieter

  Ik heb geen mening anders ben ik rassies, maar ik heb wel een vraag.
  Er zijn daar drie Nederlandse eilanden: Bonaire, Sint Eustatius en Saba, alle drie in de Caribische Zee, en die drie eilanden zijn sinds 10 oktober 2010 een beetje zelfstandiger geworden. Is het een idee om die drie ‘zelfstandige’ eilandjes een beetje te helpen met hun financiële management, want als ze na tien jaar weer als drie brokkenpiloten op de ondergang afsturen dan is er iets goeds mis daar. Ik zeg: accounts bureau erop zetten en ingrijpen. Een miljard euro voor deze 25 duizend landgenoten moet toch een structurele oplossing bieden lijkt mij.

 14. Zomaar

  Die Jandino spreekt over een hongerdood voor de eilandbewoners, dus weet ik dat hij uit z’n nek lult.

 15. Werner

  Kijk naar het naburige Caraïbische eiland Hispaniola dat gedeeld wordt door twee onafhankelijke naties: de Dominicaanse republiek en Haïti. Het eerste is redelijk welvarend, het andere eeuwig straatarm en crimineel en chaotisch. U mag zelf de verklaring geven. En dan de connectie met de andere Antillen maken.

 16. Lotte

  Vermoeiende gast die Asporaat, Op1 maar even overgeslagen gisteren!

 17. Mw. Janssen

  Deze corrupte oplichters eilanden moeten we te koop aanbieden op Marktplaats.
  Weg met die sh*t bende. Nu zijn die witte racisten ineens wel goed genoeg als ze hun knip trekken?

 18. teuntje

  Van mij geen cent

 19. muis

  Je mag me doodschieten, maar ik vindt die Jandino een soort psychiatrisch patient. Totaal geen zelfinzicht volgens mij. En maar schreeuwen.

 20. Corrector

  Wat een angstig stelletje racisten toch op deze site. Ook al zijn er corrupte mensen, hulp is nodig. Corruptie is geen reden om geen hulp te sturen. Want als ik alleen al baar de VVD en D66 in Nederland kijk naar bewezen! corruptiezaken, dan zouden volgens jullie logica provincies Zeeland, Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel moeten worden afgestoten. Soms vraag ik me af of jullie verstandelijk onvermogend zijn om te begrijpen wat voor idiote kolder jullie hier neerpennen. Wat zijn jullie angstige, bange en vooral domme mensen.

 21. Corrector

  Baar = naar.

  PS reageren op mij hoeft niet. Jullie zijn dom en zitten fout. Ik heb gelijk. Er is geen discussie mogelijk. Ga lekker in een donker hoekje angstig je ongelijk halen.

 22. De Tandenfee

  Normaal als hij lacht zie je alleen tanden, maar gisteren op televisie was plotseling heel veel tandvlees te zien en leken zijn tanden veel kleiner. Dat krijg je als je door Corona tijdelijk geen botox kunt krijgen. Snel weer opengooien, die contactberoepen, want dit was niet om aan te zien.

 23. Martosaurus

  @corrector: Toch een reactie. Geld geven aan een corrupt land voor de opbouw is hetzelfde als geld geven aan een heroïne ho.r om naar school te gaan. Van het ingezamelde geld kon Haïti destijds volledig worden opgebouwd en dan was er daarna nog geld over. Helaas…. wel geld gegeven maar niets, helemaal niets gebeurd. Vervelend voor de inwoners.

 24. tante w

  @corrector, bedankt voor je complimenten. Ben nog nooit voor ´angstige racist´, ´dom´, ´fout´, ´verstandelijk onvermogend´ in een keer uitgemaakt. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten, zal ik maar zeggen. Ik begrijp wel dat je geen reacties wil. Zou ik ook niet willen in jouw geval. Heel veel sterkte verder in je leven. Misschien komt het nog wel goed voor je allemaal.

 25. Eveline

  Corrupt zooitje daar en daar gaan ze voedselpakketten naar toesturen? Wat een minkukel is die Jandino. Wie gaat dat transport betalen? Al het luchtverkeer ligt plat en als het daar eindelijk aankomt verdwijnt het op de zwarte markt. Is vaker gebeurd weet je nog wel?

 26. RaymondVL

  Ik denk zo maar dat corrector pijn in zijn wijsvinger heeft van al dat wapperen. Jullie dit, jullie dat, jullie zus, jullie zo. Ga toch lekker fietsen, malloot!

 27. zorro

  Weggegooid geld.

 28. gum

  Nou corrector, na al dat gescheld heb ik geen eens meer zin nog maar een cent te geven. Al wat we mogen doen is onze bek houden over alle wantoestanden aldaar, maar wel geld blijven geven. Ja dag. We zijn geen halve garen.

 29. sender

  Een paar jointjes, een paar gerechten met kousenband, vooral veel rum, een jointje en nieuwe tuinstoelen verder en het geld is op.
  Conclusie mag uzelf trekken.

 30. Lilly Labiamus

  Waarom zou ik naar dat krijsend gebit met knopoogjes willen kijken? En laat die corrupte eilandjes hun eigen boontjes doppen. Kusje.

 31. Hoer

  Hé Jandino!!!!………………je moeder!

 32. MediaPrak

  Opvallend, van de Droeftoeters op deze site mag er geen cent naar het carribisch deel van ons Koninkrijk (is volgens eenieder corrupt) , maar bij aanvang van de corona-crisis mochten er wel miljoenen naar dat andere narco-staatje in Nederland, nl Brabant. Mind you, hadden net hun XTC en Cocaïne opbrengsten in Oostenrijk en bij Carnaval wit gewassen, kregen Covid en ‘wij’ mochten voor extra IC plaatsen betalen.

 33. Raymond

  25.184 mensen gaat het om.
  Dat is zo veel als een stadje als Oss.
  1 miljard Euroos? Dat is verdomd veel gratis geld.
  Daarmee kun je heel Oss blauw verven en er een publieksattractie van maken.

 34. DE WETENDE

  BESTE ONWETENDE NEDERLANDERS,

  Dit incl Jandino,

  Ik zou als Nederlander eerst je geschiedenis kennis voor je überhaupt je mond open doet.

  DOOR DE GESCHIEDENIS IS NEDERLAND VERPLICHT OM ALLE EILANDEN DIE TOT DE ANTILLEN BEHOREN TE HELPEN.

  VRAAG HET AAN DE EUROPESE UNIE !!!

  WETEN JULLIE NIET HE!!!

 35. DE WETENDE

  WILLEN JULLIE GEEN GELD UITGEVEN DAN HADDEN ZE DIE AFRIKANEN IN AFRIKA MOETEN LATEN.

  SLAVERNIJ

  DAT WETEN JULLIE NIET HE!

 36. DE PRAGMATISCHE

  Door ervaring wijs geworden kan ik nu al stellen dat de hulp die geboden wordt als in een bodemloze put verdwijnt.
  Geef deze mensen allemaal een basis inkomen en die er niet moeilijk over – accepteer dat het niks wordt dan kan het alleen maar meevallen.

 37. Joost

  Bodemloze put.

  Worden altijd weer bedonderd

  zijn Net Zuid Europeanen, hebben nooit genoeg en denken dat de blanken, waar zo afgegeven wordt, het wel betalen.

 38. Gwendolyn

  Het enige caribische eiland dat écht leuk is, is Jamaica. En dat hoort helemaal niet bij Nederland.

 39. Iwan dahoe

  Je moeder!!!

 40. TVjunkie

  En wat gaat Jandino zelf doneren? Hij wil zelf weer even positief in de spotlight omdat hij door iedereen is uitgekakt. Nog nooit om hem kunnen lachen en die kop is sowieso horror natuurlijk.

 41. Piet Pannelap

  waarom stoten we die bagger eilanden niet een keer af? We hebben er niets aan, kosten bakken met geld. De blanke/witte Nederlanders kunnen in de ogen van negers niets goed doen. Sterker: de negers willen graag onafhankelijk zijn. Nou, laten we dat dan gaan regelen!! Liever gisteren dan vandaag.

 42. Dikkie Dik

  Parels voor de zwijnen!

 43. Gérard Joling

  Op marktplaats. GRATIS af te halen Skaaaaaat.

 44. Sgt1

  Als we daar komen om humanitairtje te toneelspelen na een ramp, staan ze je allemaal stom aan te kijken. Geen soldaten maar GELD hebben ze nodig! Een grote bende op die eilanden. Niemand steekt er een poot uit en velen zitten te blowen op straat. Als er arbeid wordt verricht is dat spullen jatten uit winkels of andere criminaliteit. Zelfs kleren wassen na alles wat er gedaan is voor hun is teveel gevraagd. Nederlanders zijn witte racisten en tuig maar het Nederlandse geld stinkt niet!

 45. Lachgas

  Het is en blijft een bodemloze put en een richting verkeer.
  Wanneer hebben de Cariben iets goeds gedaan voor het ovetzeese gebiedsdeel vanuit hun standpunt? Bv voor mijn gemeente de Bilt. Zit al jaren op zwaard zaad.

 46. Guttegut

  Het is wel vrij heerlijk vakantie vieren daarzo

 47. Talpa TV en RTL Nederland doen niets voor anderen

  Niet in staat om iets voor de andere doen (voorheen alleen de aandeelhouders).

  Moeten echter nu zelf zien te overleven.

 48. Wanny

  Laat de regering de hulp centraal regelen. Dat zijn ook onze belasting centen. Anders kun je elke dag wel een actie houden.

 49. Henk

  Shirma en Jandino…. irritante mensen.

 50. pip

  We kunnen het geld beter in eigen land houden.

 51. zorro

  Zij moeten hun eigen broek ophouden.

 52. TVjunkie

  OMG Jandino ga van tv af…niet om aan te zien. Blij dat Lego Masters er is.

 53. KlimaatOptimist

  Wat is dit een afgang!!

  Die Jandino kan gewoon NIET presenteren..
  Maar natuurlijk wou de npo een donkere presentator omdat anders onze donkere medemens het niet leuk had gevonden als er een blanke man of vrouw, iets had gepresenteerd voor de donkere medemens..
  Met als resultaat een bizar slechte show die eigenlijk niet kan op NPO 1..

  Had het gewoon door iemand anders laten presenteren ( waarschijnlijk blank, want Jandino is blijkbaar de beste donkere presentator die ze konden vinden) en dan was het een stuk beter overgekomen op tv, want nu is het echt lachwekkend..

  Ik vind dit erg triest, want ook de goeie (niet corrupte) mensen op de Antillen verdienen hulp in deze tijd, maar ik denk dat door deze slechte presentatie er weinig mensen hebben gekeken..

 54. Eugene Holiday, Gouverneur Sint Maarten, NA

  Beste mensen in Nederland,
  hartelijk dank voor uw giften.
  Het heeft geresulteerd in een mooi bedrag: 672k.
  Uiteraard zorg ik er persoonlijk voor dat het goed terechtkomt.
  Namelijk bij mezelf.
  Again:
  hartelijk dank.

  M.v.g.
  Eugene B. Holiday
  Gouverneur Sint Maarten, NA

 55. Fam. Staals de kanoverbranders uit Valkenswaard

  Nee bij ons natuurlijk lamlul.

 56. Simon Dekker

  Wat is het eindbedrag geworden?

  Sodemieter toch even op. Nederland staat in brand en zelfs nu nog moeten wij geld voor andere landen ophoesten. De Carïbische eilanden wilden toch enigszins los komen van Nederland? Prima, dan opbokken. Handje omlaag en wegwezen. En neem Jandino mee.

 57. Pieter

  Ze hebben 800.000 ingezameld om te verdelen
  Dus elke eilandbewoner krijgt ongeveer 16 voedselpakketten van een tientje.
  Per persoon is er 160 euro gratis geld ingezameld.
  In een ideale wereld zou dus elke persoon een hele stapel pakketten ontvangen.
  Ik denk dat er zo’n 10.000 pakketjes aankomen waarvan de helft voor geld verkocht gaat worden in het zwarte circuit.
  En ik denk ook dat er ongeveer 520.000 euro richting onze eilanden gaat en dat er onderweg nog eens plm 225.000 euro op onverklaarbare wijze verdampt.
  De resterende 3 ton -moet belasting over betaald worden- wordt met een groots gebaar overhandigd aan de gouverneur van de eilanden.
  Een Mercedes GLE 300d MATIC kost 91.000 op de kop af.
  Die idee ook in AMG styling, dat kost iets meer.
  Toffe auto. Komt een customized nummerplaat op met de tekst TNX JNDN. Dan is het allemaal niet voor niks geweest en is er toch nog tastbaar bewijs van de generositeit van de blanke overburen.

 58. Cobweb

  Hij krijgt geen cent van mij, bah.

 59. LOLU

  dan gaan ze maar creatief zijn ipv handje ophouden en vervolgens niet luisteren. Helemaal dat Aruba, mafia eilandje, geen stuiver als het aan mij ligt.

 60. anoniem

  In de koloniën is men gewoon wat minder sluw in het bedotten van de corruption index dan in onze polder..

 61. BRAAK

  Asporien ging het helemaal maken in NEW YORK, hahahahaha, daar zat niemand op dit gedrocht te wachten, ook mislukt dus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.