Humberto Tan zou in Verenigde Staten met angst leven

Humberto Tan is blij dat hij niet in de Verenigde Staten woont. Hij zou vanwege zijn donkere huidskleur bijvoorbeeld angst voelen als de verkeerspolitie hem staande houdt. Dat zegt de RTL 4-ster op Instagram. Racistisch politiegeweld houdt de Verenigde Staten momenteel in zijn greep. Tan wijst erop dat er veel meer ongewapende zwarte mannen worden doodgeschoten door de politie dan witte mannen. Hij spreekt van ‘een patroon’ en dat baart de televisiester behoorlijk veel zorgen.

Racisme is in de VS een groot probleem. “Nog geen twee weken geleden zag ik protesten in de zuidelijke Staten met gewapende witte mannen omdat ze naar de kapper wilden. Er werd geschreeuwd en ze paradeerden gewapend door de straten. Legaal, zeker maar om dan te zien hoe een ongewapende zwarte man op straat wordt vermoord?

De plunderingen die erop volgden zijn idioot, zegt ook Tan. “Maar de protesten door het land zijn volstrekt te begrijpen. Zeker met een President die neonazi’s ‘fine people’ noemt en het vreedzaam op je knieën zitten landverraad noemt.

Voorlopig heeft Tan even geen zin meer in de VS. “Ik zou in USA doodsbang zijn als ik door de politie voor een verkeerscontrole aan de kant zou worden gehaald. Want zelfs als je doet wat gevraagd wordt, zou ik mijn leven niet zeker zijn.”

George Floyd lag op zijn buik, met handboeien, hij werkte mee, hij snakte naar adem en hij smeekte om zijn leven…. tevergeefs…… being black in the USA should not be a death sentence.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen