Ook Beau geraakt door corona: ‘Het kost me tonnen’

Beau van Erven Dorens boft dat hij vóór de schermen geniet van een zeer lucratief RTL-contract, want áchter de schermen vliegen de tonnen er in razend tempo uit door de coronacrisis. Dat zegt de presentator in gesprek met de LINDA. Op presentatievlak heeft Beau weinig zorgen, maar als producent vreest hij. “Boven mijn eigen bedrijf hangen donkere wolken: ik heb zeven man in dienst die nu niets kunnen doen, terwijl we moeten draaien voor mijn nieuwe reportageprogramma.

Het wordt heel erg lastig om de opnames te hervatten, aldus Beau. “Ik maak televisie die letterlijk op de huid zit – ik omhels mensen, kruip naast ze op de bank; dat kan allemaal niet meer.”

Het is ook onhaalbaar om nu een shift te maken naar andersoortige formats. “Omdat de mediawereld op z’n gat ligt, verkoop je ook geen nieuwe ideeën, dus de tonnen vliegen er momenteel uit.”

Toch hoort Beau niet bij de huil-BN’ers. Hij wijst liever op de onderbetaalde mensen in vitale beroepen. “Als het niet zo treurig was, zou je er bijna om lachen: alle mensen die wij financieel hebben uitgekleed – schoonmakers, verplegers, leraren – zijn degenen aan wie we nu het meest hebben.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen