NPO gaat in crisistijd geld vragen voor Antillen

Terwijl onze eigen economie op zijn gat ligt en we inmiddels kunnen beginnen om geld in te zamelen voor onze kappers, winkeliers en horeca-ondernemers, komt NPO 1 met een grote Jandino Asporaat-show waarin geld wordt gevraagd voor de Antillen. Dat heeft omroep NTR laten weten. Curaçao, Aruba en Sint Maarten, landen die gekenmerkt worden door financieel wanbeleid, zitten net als de rest van de wereld in grote nood en daarom wil Asporaat dat we geld gaan overmaken.

De NPO vindt het lullig als Asporaat langs de deuren moet en geeft hem daarom een show, op zaterdag 9 mei direct na het Achtuurjournaal. “Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten, de drie autonome landen binnen het Koninkrijk, dreigt een humanitaire ramp“, klinkt het.

Door de lockdown is het toerisme, de grootste bron van inkomsten, volledig stil komen te liggen. “Met armoede en honger tot gevolg.”

Voor Jandino Asporaat is het allemaal ook heel naar. “Hij is geboren op Curaçao en woonde er tot z’n 11e. Uit betrokkenheid bij de inwoners heeft hij de actie #sameneenkoninkrijk opgezet, om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met de ingezamelde donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking.”

De luidruchtige presentator en komediant laat weten: “In het Caribisch deel van ons koninkrijk voltrekt zich een stille ramp. Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend. Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig.

‘Samen één Koninkrijk’ wordt een warme show vol ‘bijzondere optredens, ontroerende verhalen en leuke initiatieven uit het land’. “Natuurlijk mag er ook gelachen worden en zal een bijzondere gast de eindstand van de inzamelingsactie onthullen.”

De live-benefietshow is op 9 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: Paco Núñez

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen