Moslims dreigen FunX-dj te doorzeven met kogels

Het nieuws dat FunX-dj Morad El Ouakili per direct stopt met zijn FunX-programma Ramadan Light Night baarde gisteren opzien. De radiomaker is met de dood bedreigd, omdat het draaien van muziek niet zou passen bij de islam. Een aantal van die bedreigingen las hij vanochtend voor op NPO Radio 1. En die logen er niet om. “Het is natuurlijk vreemd dat je van de ene op de andere dag rondloopt met persoonsbeveiliging omdat je een programma maakt“, reageert de radiomaker.

Eén van de bedreigingen klonk als volgt: “Morad stel je eens voor dat je na een lange nacht de studio uitloopt, je twee jongens in regenpakken van een motorscooter ziet afstappen die vervolgens je borstkas doorzeven met kogels. Was dit het dan allemaal dan waard geweest? Zulke dingen gebeuren echt.

En: “Dus je hebt schijt aan God? Daarom hoop ik dat ze je pakken en kapotschieten, kankerhond. Geen enkel beetje respect voor het geloof of de ramadan. Vuile zionist.

El Ouakili vindt het pijnlijk om te moeten stoppen met het programma, want hij wil niet zwichten voor de bedreigingen. “Je wil niet toegeven. Maar je maakt het programma omdat je het leuk vindt om te doen, en dat leuk vinden was helemaal verdwenen. Dat zat er echt niet meer in.”

Niet alleen maar omdat ik bedreigd werd of collega’s, op een gegeven moment werden ook mensen uit mijn omgeving aan de schandpaal genageld. Dan houdt het op.”

Foto: FunX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen