Merel Westrik: ‘Toch ben ik trots op Ladies Night’

Het is kijkcijfermatig het dieptepunt van haar tv-carrière tot nu toe: Ladies Night. Toch kijkt Merel Westrik er niet met een negatief gevoel op terug. Dat laat ze vandaag weten in het AD. Westrik kent nu het gevoel van de diepe zakken van John de Mol, maar net als vele anderen die ooit naar Talpa zijn overgestapt, kost de transfer nu wel haar carrière. Er keek werkelijk geen hond in Ladies Night en nu lijkt ze te worden gedegradeerd van anchor van RTL Nieuws naar anchor van Hart van Nederland.

Ook de presentatrice realiseert zich dat Ladies Night één grote mislukking was. “Toch ben ik trots op wat we hebben gemaakt. We hebben iets nieuws geprobeerd op Net 5. Veel plezier aan beleefd.”

Het was een leuke rit, aldus Westrik. “Ik had tweehonderd vrouwen in het publiek, een bank met drie topvrouwen en leuke gasten. Zoals ik er nu over praat, lijkt het wel alsof het vijf jaar geleden was. De laatste aflevering is nog geen maand terug.”

Ze heeft er ook aan mogen proeven wat het is om een talkshow te leiden en dat viel haar niet mee. Westrik vond het vooral lastig om haar gasten te onderbreken. “Ik weet het. De timing, het onderbreken. Ik laat mensen graag uitpraten.

Keert Ladies Night nog terug? Westrik zegt het niet te weten. Voor de rest is het zo klaar als een klontje: natuurlijk niet.

Het AD-interview met Merel Westrik kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen