Meiland-peuter moet mondkapje op in Frankrijk

Geplaatst op wo 27 mei 2020 om 8:10

De Meilandjes moeten flink wennen aan de coronamaatregelen in Frankrijk. De familie ging afgelopen weekend naar het centrum van Limoges om even lekker te shoppen, maar comfortabel was het niet. Dat heeft pater familias Martien Meiland laten weten aan Showniuws. Meiland vond het een stressvolle ervaring. “We kwamen zelfs in een soort groot warenhuis en toen zeiden ze tegen ons dat kleine Claire ook zo’n ding op moest“, zegt hij, wijzend op zijn 2-jarige kleindochter.

Onzinnig, vindt Meiland dat. “Die dingen zijn veel te groot voor dat meisje, dus van dat hele gezicht zag je alleen nog de oogjes. Maar wij gingen die roltrap op en Claire dacht: krijg maar de… en die trok hem af.

Wat een gedóe, vindt hij. “Wij zijn heel blij dat vorige week maandag alle winkels gewoon weer open gingen, dus wij zijn afgelopen zaterdag voor het eerst door de stad Limoges gaan. Maar het is zo vreemd.

Het shoppen is niet meer zoals het wel, aldus Meiland. “Want als je een winkel binnengaat staat er al sowieso iemand bij de deur met zo’n pompje dat je je handen moet wassen en je moet allemaal zo’n ding op, zo’n masker.

Later dit jaar remigreren de Meilandjes naar Nederland, waar ze een miljoenenboerderij hebben gekocht. Het is niet bekend hoe het dan verdergaat met hun kijkcijferhit Chateau Meiland.

Foto: SBS
10 Reacties op “Meiland-peuter moet mondkapje op in Frankrijk”


 1. HUGO

  Wat goed! Ik krijg nooit genoeg van deze leuke mensen!

 2. Curryworst

  Er zal wel een nieuw seizoen komen met de verhuizing van Frankrijk naar Nederland.
  En tenslotte een seizoen over het reilen en zeilen in hun woonboerderij en de perikelen in Hengelo.

  Wat gooooooeed!!

 3. HUGO

  Wat een leuk kind is het toch!

 4. Captain Caveman

  Zolang de flessen wijn dicht blijven is alles stressvol.

 5. Pro Du Cent

  Miljoenenboerderij? Denkt de stagiaire soms nog in guldens in plaats van euro’s? Erica heeft echt niet meer dan de vraagprijs van 975.000 betaald voor dit Achterhoekse stulpje!

 6. ZwabberKak

  In Frankrijk is het helemaal niet verplicht om in winkels mondkapjes te dragen. Winkels mogen dat wel vragen van klanten maar ze doen dat nauwelijks. Ook dat verhaal van een persoon die blonde entree van een winkel staat om je verplichten je handen te ontsmetten is geheel in Meilandstijl en dus schromelijk overdreven.

  Geweaun weer hysterische aandachtzoekerij.

  – N e x t –

 7. Jaap

  Nou en????

 8. John

  Nutteloze informatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Piet Pannelap

  Doe maar een plastic mondkapje. Goed laten aansluiten over de neus en op de kin en wangetjes. En heel strak aantrekken die koortjes. Er mag totaal geen lucht (zuurstof) langsgaan. Laat dit achterlijke volk zich svp niet voortplanten…!!

 10. Umfufu

  Ga je toch lekker alleen even naar het warenhuis ? Sleep niet overal kleine kinderen mee naar toe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.