Mark Rutte wil in media niet over familie praten

Waar koning Willem-Alexander in deze coronatijd ineens heel openhartig is over zijn privéleven, houdt premier Mark Rutte de kaken stijf op elkaar. Hij wil nog steeds niet in de media over zijn familie praten. Dat heeft hij gezegd in de politieke rubriek van Jaïr Ferwerda. De politiek verslaggever wilde van Rutte weten waar hij aan denkt tijdens de twee minuten stilte op 4 mei. “Als u dan twee minuten stil bent, waar denkt u dan aan? Wat zijn de gedachten dan?“, legde hij hem voor.

Rutte gaf daarop aan: “Ja, ik heb ooit beloofd dat ik mijn familie nooit in de politiek betrek. Ze vinden het leuk wat ik doe, zien dat ik het naar mijn zin heb, maar één afspraak is: nooit over ze praten. Dus daar kan ik niks over zeggen. Maar ik denk aan privédingen.”

Ferwerda: “Privédingen die u in uw jeugd heeft meegemaakt?

Rutte grappend: “Iedereen zal zijn gedachten hebben, maar die zijn bij mij in familiekring en die kan ik niet met u delen, want dan kan ik nooit meer bellen met mijn broers, zussen en mijn moeder, dus dat gaat niet. Die zouden me onmiddellijk excommuniceren.”

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen