Jack van Gelder wil uit de EU, ook Albert is kritisch

De Europese samenwerking staat flink de discussie nu de EU zijn macht wil vergroten in crisistijd. De mannen en vrouwen in Brussel willen gezamenlijk schulden aangaan, maar daar zit ons land helemaal niet op te wachten. Tv-ster Jack van Gelder denkt dat het nu toch misschien echt tijd wordt voor een Nexit. “Wij hebben in Europa helemaal niets te vertellen. Rutte, Hoekstra en de anderen kunnen van alles willen maar niets lukt vanwege de macht van Frankrijk en Duitsland.”

Van Gelder is klaar met de Europese samenwerking. “Moeten we toch niet gaan nadenken over een Nexit, de gulden?

Hans Laroes, voormalig directeur van de NOS, reageert kritisch. “Jack, zet jezelf niet voor gek. Meningen horen onderbouwd te kunnen worden met feiten – zelfs in de sportjournalistiek“, bitcht hij.

Daarop zegt de sportpresentator: “Ik zeg wat ik voel zonder onderbouwing. Dat klopt. Ik verbaas mij net als zovelen over het aan de handlopen van de Nederlandse regering ten aanzien van Brussel. Jouw sneer naar de sportjournalistiek neem ik voor lief. Prettige avond verder Hans.

Ook Albert Verlinde liet zich gisteren kritisch uit over de EU. “Het drama is heftig. Wat er in Spanje, Frankrijk en Italië gebeurt is ongelooflijk heftig en ik weet zeker dat iedereen in Nederland zich dat realiseert en dat je ook solidair moet zijn, maar niet tegen elke prijs“, zei hij in Op1.

Verlinde vindt dat de EU zich ongepast gedraagt. “Ik zit ernaar te kijken en iedereen zegt altijd: ‘Never waste a good crisis.’ Het lijkt wel of de Europese Commissie het aangrijpt om een beetje de macht te pakken. Daar zit je nu naar te kijken, van: jullie zijn nu eigenlijk gewoon alles naar je toe aan het trekken. Dat vind ik vervelend eigenlijk.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen