Jack van Gelder wil uit de EU, ook Albert is kritisch

Geplaatst op do 28 mei 2020 om 12:00

De Europese samenwerking staat flink de discussie nu de EU zijn macht wil vergroten in crisistijd. De mannen en vrouwen in Brussel willen gezamenlijk schulden aangaan, maar daar zit ons land helemaal niet op te wachten. Tv-ster Jack van Gelder denkt dat het nu toch misschien echt tijd wordt voor een Nexit. “Wij hebben in Europa helemaal niets te vertellen. Rutte, Hoekstra en de anderen kunnen van alles willen maar niets lukt vanwege de macht van Frankrijk en Duitsland.”

Van Gelder is klaar met de Europese samenwerking. “Moeten we toch niet gaan nadenken over een Nexit, de gulden?

Hans Laroes, voormalig directeur van de NOS, reageert kritisch. “Jack, zet jezelf niet voor gek. Meningen horen onderbouwd te kunnen worden met feiten – zelfs in de sportjournalistiek“, bitcht hij.

Daarop zegt de sportpresentator: “Ik zeg wat ik voel zonder onderbouwing. Dat klopt. Ik verbaas mij net als zovelen over het aan de handlopen van de Nederlandse regering ten aanzien van Brussel. Jouw sneer naar de sportjournalistiek neem ik voor lief. Prettige avond verder Hans.

Ook Albert Verlinde liet zich gisteren kritisch uit over de EU. “Het drama is heftig. Wat er in Spanje, Frankrijk en Italië gebeurt is ongelooflijk heftig en ik weet zeker dat iedereen in Nederland zich dat realiseert en dat je ook solidair moet zijn, maar niet tegen elke prijs“, zei hij in Op1.

Verlinde vindt dat de EU zich ongepast gedraagt. “Ik zit ernaar te kijken en iedereen zegt altijd: ‘Never waste a good crisis.’ Het lijkt wel of de Europese Commissie het aangrijpt om een beetje de macht te pakken. Daar zit je nu naar te kijken, van: jullie zijn nu eigenlijk gewoon alles naar je toe aan het trekken. Dat vind ik vervelend eigenlijk.”

Foto: RTL
80 Reacties op “Jack van Gelder wil uit de EU, ook Albert is kritisch”


 1. Boris

  De tijdlijn van Jack op Twitter is de laatste weken echt kostelijk vermaak. Beter dan ooit zijn voetbalshow en hysterische commentaar gaan worden.

 2. teuntje

  Helemaal gelijk wij moeten doen wat Brussel wil…slaafs volgen

 3. Geertje.

  One world order.

 4. Steven

  @teuntje

  Heeft de EU er dan ook voor gezorgd dat jij deze reactie ‘slaafs’ hebt gepost?

 5. Davina

  We zouden net als Frankrijk, Italië, Polen, Hongarije etc. soms gewoon eens NEE moeten zeggen tegen de politici in Europa. Meestal staat er geen sanctie op als je iets niet uitvoert dus zie niet het probleem om net als Frankrijk (die zich maar niet houdt aan die 3%) je gewoon niet aan de regels te houden en opkomen voor je land en je inwoners. We hoeven niet altijd het braafste jongetje van de klas te zijn.

 6. George Orwell

  1984 is een handleiding, dat snappen ze in Brussel in ieder geval.

 7. joost

  Ik ben het geheel eens met van Gelder en Verlinde.

  We vallen in handen van de grote machthebbers in Duitsland en Frankrijk,we zijn zo’n klein land, hebben zo weinig parlementaire stemmen en als ze straks dat veto recht afschaffen. hebben we helemaal niks meer te zeggen.
  Daarom begrijp ik niet dat fanatisme en verraad van Timmermans, die zou onze belangen moeten behartigen ,maar hij is geheel voor zichzelf bezig en blijkbaar interesseert NL hem niet.

  Het beste zou zijn om nog één keer voor de Nederlanders een écht geldig en ook bindend referendum te houden en de uitkomst daarvan te respecteren.Niet meer zeuren dan! Maar dan moeten we eerst mevr. Ollongren van D66 weer wegsturen.

  Vorige regeringen ( Balkenende CDA) hebben achter onze rug om ons in die EU geritseld.
  De huidige EU is uit op één federale staat Europa ( een klein land als Nederland wordt dan een provincie van Europa), is uit op onze 1500 miljard euro in de pensioenpot, en ons belasting geld om naar de zuidelijke landen weg te geven.
  Het allerergste komt nog: de EU wil ook direct belastingen bij de lidstaten gaan heffen !!
  Dan is Nederland opgeheven.

 8. Dave

  Het was al begonnen toen we allemaal een vingerafdruk MOESTEN afgeven voor paspoort (onder mom van moest van EU)
  Nou bleek dat gelogen!!, en Donner moest de vingerafdrukken wissen..
  Was technisch moeilijk!??!!! zeiden ze…en zo waren de 5 jaar cyclus van paspoort vervangen gehaald!
  NL heeft nu van iedereen vingerafdruk.. met dank aan Donner (CDA leugenpartij)
  OPLICHTERS

 9. anoniem

  Hallo Oom Jack

  sinds wanneer bemoeit u zich met de politiek

  Stop Oom Jack

  Of

  heeft het met u binnenkort te verschijnen

  magazine

  te maken

  ik verkoop je magazine met com commercieel advertentiesssssssssssssssss

  zo vol

 10. Jean

  Als er iemand nog beweert dat Europa alles voor ons bepaald, is er niet goed opgelet de afgelopen tijd. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil tussen onze lockdown en die van de landen om ons heen

 11. JAN

  @Er was eens een persoon in het Duitse rijk zo`n 80 jaar geleden, die een droom had , maar in 1945 zijn droom niet zag uitkomen, Als hij nu zou weten wat er
  met Europa gaande is Zou hij zich omdraaien in zijn graf ! Zijn ideeen zijn toch uitgekomen of liever gezegd .. gepikt , Had hij maar octrooi aangevraagd! ,Stom stom stom van die Duitser!

 12. JAN

  Ook de Europese commissie stond even met de handen in het haar , en meteen besluiten nemen is onmogelijk Niet iedereen was in staat om even naar Brussel te komen voor overleg .Het zit complexer in elkaar dan men denkt ! Uit nood moest ieder land zelf regels opstellen !

 13. Broer van..

  Ik zeg het nogmaals. Zaterdag interview in Trouw met oud CDA politicus Bert de Vries. Hij maakte duidelijk, dat het moedig en goed was om het te proberen maar dat je ook gewoon moet toegeven als iets niet is gelukt en je dat dan ook moet toegeven.
  Natuurlijk heeft het voordelen en heeft t ook voorspoed gebracht. Maar hoe handig ook, de gezamelijke munt kost ons de kop. Dat is nu wel duidelijk.
  We hadden in die pakweg 20 jaar al meerdere crises.
  Ik hou het maar even bij de Banken en coronacrisis. We hoorden het von der leyen in steenkolenengels zeggen. ‘We doen het gezamelijk, we dragen het gezamelijk zodat de volgende het beter krijgt’ Niemand uitgezonderd, gezamelijk. Je snapt wie daar het best uit gaat komen. Juist de temperamentvolle zuidelijke landen. waar het pas nog Griekenland was is het nu Spanje en Italie. Landen van siesta en potverteren, veel wijn en vroeg met pensioen en totaal mismanagement bij de verantwoordelijken.
  Daar gaan de Noordelijke landen steeds weer opnieuw voor betalen.
  ‘ Wir schaffen das’zei Merkel ooit met nog zo’n gevoelig dossier rondom de vluchtelingenproblematiek.
  En we weten hoe dat is afgelopen.
  Leiders in allerlei landen, waaronder Merkel in Duitsland ( vluchetelingen) Rutte ( 1001 zaken) en Macron ( gele hesjes) zagen hun populariteit kelderen.
  En daar was corona. Een geschenk uit de hemel. Alledrie zijn ze gestegen in de peilingen. Dat is nou toevallg. Merkel en Macron waren voorstander van het voorstel door von der Leyen.
  Nederland was nog over met slechts een paar die het anders zagen, de vrekkige vier maar Nederland zal deze strijd ook niet met steun van nog drie landen kunnen winnen. Dus Jack, ik denk dat je een punt hebt. En die onderbouwing van Laroes kunnen we hem geven.

 14. Denk Na

  Jack is een roeptoeter en hysterica eerste klas. Op Twitter laat hij zich regelmatig gaan over de toestand rondom corona en verteld even een ander hoe de wereld in elkaar zit met een belerend vingertje. Lachwekkend.
  Er is wel wat te zeggen over de rol van Nederland in deze crisis ten opzichten van andere landen in Europa. Neem alleen al die afwachtende houding, eerst kijken wat andere landen beslissen rondom vakanties. Het is echt een calimero gedrag van heb ik jou daar.

 15. Piet Pannelap

  Lets face it; cultuur en arbeidsethos is een wereld van verschil tussen noord en zuid Europa. Belastingen maken hier groot onderdeel van uit. Dit is niet verenigbaar. Duitsland heeft te maken met een bejaarde tante die vol zit met (jeugd)trauma’s van WOII, daaropvolgende koude oorlog en communistisch gevangenachap in vm. DDR. Ze heeft het niet (meer) op een rijtje en laat zich door Frankrijk alles aanleunen. Vreselijk naïef mens….

 16. Opus Dei

  Ik wil graag eerst de mening van Dries Roelvink over deze ingewikkelde materie…

 17. Keta Minek

  We zijn nu al de‘zuinige vier’mooi zo houden.

 18. JAN

  jJa Sjaak, daar gaat weer een stukje belastingeld ,
  En dat allemaal voor Circus Brussel, ook amusement hoor!!!

 19. Thomas

  Sinds 2001, invoering Euro, is Jan Modaal in Nederland er geen cent op vooruitgaan en nu moeten een kleine 1 miljoen Nederlanders 5 jaar langer werken ( tussen 62 en 67 jaar ) zodat de inwoners in de knoflook landen op hun 62 jaar met pensioen te kunnen laten gaan en dat heet solidariteit en het wordt nog veel erger zolang de Duitsers maar met hun schuld gevoel blijven zitten wat Nederland in de de kleine 30 jaar dat de EU bestaat al meer dan 200 miljard euro heeft gekost of dat het potje pindakaas en het bloemetje niet aan die andere 7 miljard mensen verkocht kan worden.

 20. Sip

  Timmermans denkt dat hij het voor het zeggen heeft en moet een toontje lager zingen.

 21. Zucht

  @Jean

  Als jij nu nog steeds niet het verschil tussen Europa en de EU weet, dan heb jij nooit opgelet.

 22. Jasper

  Dit is weer typisch nederland. Alleen maar klagen. Terwijl het grootste probleem het koningshuis is. Als daar niet jaarlijks 300 miljoen naar toe gaat. Dan was er ook niet bezuinigd op de zorg. Want men vergeet even dat duitsland, nederland heeft geholpen met ic bedden. Hadden we nexit gehad. Dan had nederland echt niet hoeven aan te kloppen bij duitsland en dit is maar een klein voorbeeld. Hoe belangrijk de eu is voor nederland, in tegenstelling tot de monarchie. Dat alleen maar geld kost. Straks krijgt die kleine meid als ze 18 wordt 1,5 miljoen per jaar en de regeringsleider mark rutte moet het doen met 150 duizend euro.

 23. Pot gerukt

  Nee hoor
  De MP ontvangt een salaris per maand van : € 14.242,50.
  Dus je moet even updaten.
  En misschien vind jet het klein verschil. Maar alle mensen die van 950 euro moeten rondkomen zouden een moord plegen voor alleen al het verschil.

 24. Van Dаle

  De MC-stagiаir is weer bezig. Het woord nexit is met een kleine letter, druif!

 25. NEXIT

  Eindelijk wordt men wakker!

  De EU-geldpers gaat aan en gaat voorlopig niet meer uit…
  2.400.000.000.000.000.000 euro…. en burgers wordt niets gevraagd.
  Ondertussen gaat de massa-immigratie uit islamitische landen vrolijk verder en worden de EU-lidstaten door Brussel gedwongen om dit veelal anti-westers tuig op te nemen.

  NEXIT

 26. Hatseflats

  @Zucht, nooit van een totum pro parte gehoord, domme zak?

 27. Kuis

  Hans Larous moet gauw terug naar de NOS om deze anti EU propaganda via de staatsomroep met wortel en tak uit te roeien.
  Lekker op kosten van andermans miljarden belasting geld je sociale schuld gevoel aan zuid europa en afrika afkopen.
  Laat links nederland gewoon zelf elke maand zijn 50% salaris aan die landen overmaken.

 28. Lies

  Die Jack is wel een lekker kereltje toch, met dat buikje, die kale kop en die grote handen. Een echte man die mij wel kan bekoren.

 29. Bastiaan

  tante Albert vind altijd wel iets, naar geestig ding!

 30. Kim Wieft

  Een nexit gaat wel meteen (te) ver. Waarom niet eens een keer op de rem trappen in plaats van altijd maar braaf en blind bij het kruisje tekenen?
  Samenwerking prima maar daar heeft deze EU al niks mee te maken. Weg met die baantjesjagers uit Brussel. Ieder land stelt een minister van Europese Zaken aan en gaat daarmee samenwerkingen aan met andere landen. Lijkt mij veel gezonder.

 31. Donald Dumb

  Als je voor Nexit bent moet je Nederland wel intens haten…

 32. Linda

  @Donald Dumb 17:10
  U heeft geen bord maar stalen plaat voor uw hoofd.. een echte VMBO opmerking.
  De onwetende zijn gezegend zullen we maar zeggen.

 33. Betweter

  @Linda
  do 28 mei 2020 om 17:49

  Zo te lezen is Linda ook niet verder gekomen dan groep 8.
  De onwetende? zijn gezegend enz.
  Gevalletje eikenhouten plank voor de kop?

 34. Bart

  Jack heeft natuurlijk helemaal gelijk

 35. Kuis

  @Donald
  Als je tegen Nexit bent moet je het wel heel erg leuk vinden om je belastinggeld te zien verdampen richting de 3e wereld en zuid en oost europa…

 36. HUGO

  Jack van Gelder wil uit de EU: Ga dan verhuizen. Zijn we gelijk van je gezeur af.

 37. Harry

  Er bestaan geen linkse of rechtse samenzweringen. Alleen gekkies met een laag IQ denken dat.

 38. Marcel

  @HUGO, ga jij lekker je D66 flauwekul mening op de partijsite verkondigen. Jack is een eikel maar in dit geval heeft hij groot gelijk.

 39. Bridslet Maaslander

  @Marcel rustig jongen!

 40. David Cohen

  De meeste Nederlanders zijn domme complotdenkers geworden de afgelopen tien jaar.

 41. Derksen J.

  En wat denken jullie dat een nexit gaat kosten, terug naar de gulden? Zoodat de prijzen weer omhoog kunnen schieten, en zeker niet meer op vakantie, wat ook duurder gaat worden, en moeilijker te bereizen. Lekker kortzichtig zijn jullie.

 42. Donald Dumb

  19.45

  Precies. Daar denken die roeptoeters niet over na.
  Juist een Nexit zal Nederland in de vernieling helpen.
  Wat ik al zei. Als je voor een Nexit bent, moet je Nederland intens haten…

 43. Mart

  Donald Dumb
  do 28 mei 2020 om 19:56

  Wegwezen, moslim

 44. Ruud

  @Derksen J.
  Terug naar de gulden, maak jij ervan.
  NL moet met spoed uit de EU, kost in ieder geval minder dan dat het de afgelopen jaren en momenteel kost en in de toekomst gaat kosten.

 45. Donald Dumb

  Ruud.

  Nee hoor, een Nexit gaat heel veel.kosten.
  De mentaliteit die Nederland rijk heeft gemaakt zal compleet teniet worden gedaan. Nederland was altijd al een handelsland, rijk door o.a. export. Dat soort dingen vallen dan weg.
  De Hollandse handelgeest maak je dan compleet naar de kl*te…

 46. anoniem

  BN-ers doen teveel uitspraken waarvan ze de ballen verstand hebben? Een groot probleem in ons land is een gebrek aan zelfreflectie, hoogmoed, amateurisme en een zucht naar zondebokken om de aandacht daarvan af te leiden.

 47. Boerenverstand

  @Donald: wat een flauwekul om te beweren dat zonder EU de Nederlandse handel en export weg zou vallen. Die handel bedrijven we al sinds de late middeleeuwen, zo niet eerder (ook al met de Romeinen). De Rotterdamse haven en de Nieuwe Waterweg zijn ook van voor de EU. Dat verdwijnt niet als de EU verdwijnt. Net zo min als dat de hel en verdoemenis in het Verenigd Koninkrijk ook niet uitgebroken is door de Brexit.
  Vrijhandel en EU zijn niet hetzelfde, net zo min als dat het Schengen-verdrag en de EU hetzelfde zijn. Of de EU en de euro.
  Het opdoeken van die zooi in Brussel en Straatsburg en vervangen door een losse samenwerking tussen landen is gewoon een serieuze optie.

 48. anoniem

  @Boerenverstand: Probleem is dat om een land goed te leiden, je iets slimmer moet zijn dan de gemiddelde boer. En daar ontbreekt het weleens aan.. :-)

 49. Donald Dumb

  Wat het effect is van Brexit is nog niet te zeggen. Een zekere pandemie heeft daarvan de aandacht afgeleid.
  En dat een Nexit geen effect op de handelsbetrekkingen zal hebben is nogal zwart wit, Boerenverstand. Ook zal er een stuk minder activiteit zijn in de Rotterdamse haven…

 50. Boerenverstand

  @Donald: nu beweer je niet dat de handel volledig wegvalt?

 51. Boerenverstand

  @anoniem: inderdaad ontbreekt het bij heel veel mensen aan verstand. Zo’n Bert de Vries die nu pas ontdekt dat de euro een mislukking is… We hebben de euro juist te danken aan het kabinet-Lubbers.

 52. Bejaarde

  Lies, bemoei je er niet mee.

 53. anoniem

  @Boerenverstand: Ik vrees dat een Nexit en teruggaan naar de gulden alleen voor criminelen een uitkomst zal zijn…

 54. Lies

  @Bejaarde: hou je muil ouwe met je mongolen bek.

 55. Bejaarde

  Nou nou Lies, wat een groot mondje voor zo’n klein meisje. Is je doos al aan t bloeden?

 56. Gereformeerd jochie

  Donald Dumb, opzouten atheïst!

 57. Donald Dumb

  Zout jij maar op met je enge refo gedoe 23.38.
  Moet je geen jongetjes gaan betasten?

 58. Diepere zucht

  @Hatseflats

  Jawel, maar het is gewoon niet correct. Dus laten we er geen gewoonte van maken om de EU gelijk te stellen aan het werelddeel Europa. Ik weet dat sukkels zoals jij daar geen probleem mee hebben, maar het is gewoon niet juist.

 59. De echte bejaarde

  Hey Bejaarde, niet mijn naam gebruiken. Maar je hebt wel gelijk.

 60. Hatseflats

  @Diepere zucht, zo’n domme kneus als jij zegt zeker ook “de spelers en de coach van het Nederlandse voetbalteam hebben gewonnen van de spelers en de coach van het Engelse voetbalteam” waar elk normaal mens zegt “Nederland heeft gewonnen van Engeland”? Want laten we er geen gewoonte van maken om nationale voetbalploegen gelijk te stellen aan hele landen. Dat is immers gewoon niet juist.

 61. Xxxx

  Het is fout gegaan met de invoering van de Euro in 2002 en niet zoals Thomas schreef 2001. Hadden nooit de gulden af moeten schaffen. Sindsdien is het gedaan met Nederland. We zijn overgeleverd aan de Europese goden die Duitsland en Frankrijk heten. Nederland is niet meer dan de speelbal van de Europese Unie.

 62. Xxxx

  Ik zie Gerrit Zalm nog staan in 2002 met een “schaterlach” bij een geldautomaat toen die de eerste Eurootjes in ontvangst nam. De “bedenker” van de ellende van nu waar Nederland in verzeild is geraakt.

 63. Xxxx

  Laat Gerrit Zalm het “lachebekje” van de Nederlandse regering maar schuiven. Eerst minister van Financiën en later Commisaris van AbnAmro. Hij was ook erg goed in zakken “vullen” en “graaien” en Nederland in het moeras van Europa storten. Hij “lachte” de Nederlandse bevolking gewoon uit.

 64. Diepste zucht

  @

  Het meest voorkomende voorbeeld van het voetbalelftal is inderdaad een gewoonte en tot op zekere hoogte nog iets voor te zeggen. De elftallen vertegenwoordigen namelijk elk een land. In het geval van de EU en Europa ligt het toch wat ingewikkelder, aangezien niet elk land van het werelddeel Europa wordt vertegenwoordigd door de EU.

  Daarbij is er nog een heel verschil tussen:

  – “de spelers en de coach van het Nederlandse voetbalteam hebben gewonnen van de spelers en de coach van het Engelse voetbalteam”

  – ”Nederland heeft gewonnen van Engeland”

  versus

  – ”Europa heeft bepaald”

  – ”De EU heeft bepaald”

  En wat je verder ook mag beweren, het gebruik van Europa in plaats van de EU wordt gewoon als niet juist beschouwd. Blijf jij het maar lekker wel doen. Veel plezier ermee.

 65. Boerenverstand

  @xxxx: de euro is in 2002 als gedrukte en geslagen munt verschenen, maar de euro is in feite veel eerder ingevoerd. Tot de invoering van een Europese munt is in 1992 met het verdrag van Maastricht. Dit verdrag is voorbereid door Nederland als toenmalig voorzitter en ook geaccordeerd door het kabinet Lubbers III. Diverse Europese munten zijn toen aan elkaar geklonken met vaste wisselkoersen, waardoor o.a. de gulden alleen nog maar een uiterlijke verschijning van de euro was. In 1999 is de euro op diverse Europese beurzen al de eenheidsmunt geworden, en daarna ook op de bankafschriften al ingevoerd.

  Zalm is wel de schuldige aan het feit dat de vastgeklonken koersen vlak voor de invoering van de euro als fysieke munt niet aangepast zijn. Sinds 1992 zijn de wisselkoersen enkele keren aangepast omdat munten economisch sterker of zwakker werden, en omdat nieuwe landen aan de euro mee gingen doen. Vlak voor 2002 bleek dat de gulden ondergewaardeerd was, en eigenlijk een hogere waarde moest krijgen (dus minder dan 2,20371 guldens in een euro). Zalm heeft toen geroepen dat het niet uitmaakte en niet aangepast hoefde te worden. Daarmee wilde hij Nederland kunstmatig goedkoper maken voor de export, maar het kostte de Nederlanders natuurlijk ook koopkracht in vergelijking met inwoners van andere landen.

 66. Xxxx

  Boerenverstand. Bedankt voor de info. Maar hoe het ook zij. Gerrit Zalm en zijn kornuiten waren de grondleggers van de ellende van nu. Net als Jantje Pronk en Hedy d’Ancona met het integratiebeleid. Wilde zo graag een multiculturele samenleving. Ook van die prutsers.

 67. Boerenverstand

  In het kabinet-Lubbers III was Wim Kok minister van Financiën. Hans van den Broek minister van Buitenlandse Zaken, totdat hij in 1993 EU-commissaris werd (als beloning van het Verdrag van Maastricht?). En Bert de Vries – nu wakker geworden mbt de euro – minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 68. Boerenverstand

  @xxxx: o ja, zeker, Gerrit Zalm heeft ook een ellendige rol gespeeld. Maar Kok en Lubbers hebben Nederland een zet gegeven richting Europese Federatie en de euro. En Bert de Vries probeert zijn geweten nu te sussen.

 69. Xxxx

  Nog even en Nederland zit letterlijk aan de bedelstaf. We zijn al aardig op weg.

 70. Bil

  Ah hier zitten ze de mensen die het allemaal weten.

 71. Xxxx

  Niet alleen aan de bedelstaf maar als een hond aan een ketting. Alle protesten uit de agrarische sectoren, horeca Nederland en alle andere bedrijfstakken gaan ten onder. Vraag me af of deze Coronacrisis ook niet moedwillig Europa is “ingeblazen” om zoveel mogelijk dood en verderf te zaaien. We zijn in mijn beleving de controle over ons land helemaal kwijt. Wim Kan zei ooit. Niemand is verantwoordelijk voor dit land. Het blijken wijze woorden te zijn geweest.

 72. Donald Dumb

  Xxxx.

  Ja het coronavirus is de wereld ingebracht, daar heb je een punt.
  Alleen wel door het machtsspelletje tussen China en VS. Clash of the titans.
  En daarom moeten juist Europese landen samenwerken anders gaat Europa zeker ten onder.
  Al die losse landjes zijn dan als los zand…beter dan een grote vuist maken…

 73. Xxxx

  Jasper. Ik word verdrietig dat je anti-monarchie bent. Zielig dat je het koningshuis alle schuld geeft voor al jouw problemen. Gelukkig denkt de meerderheid van de Nederlandse bevolking daar anders over. Ik zou het koningshuis niet willen missen. Gelukkig zit ik niet zo negatief in elkaar. Ik ben er trots op dat we een koning als Willem Alexander hebben die ons land op de kaart zet. Samen met Maxima vormt hij een prima koppel. Ze mogen dan wel veel geld kosten maar daar staat tegenover dat ze elke scheet die ze laten in de pers wordt uitgemeten. Vrijheid hebben ze amper. Ik ben dol op onze monarchie. Ze moeten er veel voor doen en laten. Mij hoor je niet klagen. Hoop dat ze er nog lang zijn. Leve de koning!

 74. Xxxx

  Wat er bij mij niet in kan. Hoe werkte dat vroeger eigenlijk toen er nog geen Euro was? We hebben allemaal de mond vol over “samenwerken”. Als je niet “samenwerkt” dan vergaat onderhand de hele wereld. We zijn onze vrijheid kwijt. Alles wordt door Brussel bepaalt. Ik zie het misschien te simpel. In mijn beleving kun je sowieso ook samenwerken met de grenzen dicht. De ouderwetse douane werkte prima. Het hield de criminaliteit in ieder geval buiten de deur, want het is nog nooit zo’n zooitje geweest met al die buitenlanders die het vooral op onze ouderen hebben gemunt. Wat te denken van de drugsmaffia uit o.a. Mexico die zich hier uitleven en geen strobreed in de weg wordt gelegd? Je kunt de krant niet openslaan of er id ergens drugsafval gedumpt. Ze hadden nooit de grenzen open moeten zetten. Nederland heet niet voor niets het riool-afvoerputje van de wereld. De straffen zijn hier immers zo laag dat ze er om moeten lachen. Ik vind dat een slechte zaak. Zwitserland, Noorwegen, Engeland willen niet eens in de Eu. Het zal ongetwijfeld veel voordelen hebben in de Eu te blijven maar ik zie toch ook heel veel nadelen. Nederland is met handen en voeten gebonden aan de omliggende grootmachten zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje. Ik vraag me af of die “samenwerking” op de langere termijn wel blijft werken. Ik denk dat als het er op aan komt dat ieder land toch aan zijn eigen hachje eerst denkt.

 75. Hatsevlats

  Die eu hangt als een molensteen om ons nek het is nu of nooit .
  Anders worden we helemaal uitgewoond door die geldverslindende leugenfabriek uit Brussel Nederland is van ons Nederlanders
  YES WE CAN

 76. Barones van der Schede

  Donald Dumb verlochent zijn afkomst en zijn opleidingsniveau geenszins. Geen al te schrander figuur die lichtgetintiër. En zelfs met al zijn alter ego’s hier zal hij er DOMWEG nooit bijhoren in NL.
  Ga terug naar de zandbak jongen, dat is jouw habitat.

 77. Donald Dumb

  Xxxx.

  Juist nu door de corona is de band met de EU weer versterkt.
  En dat drugsafval waar jij het over hebt, wordt ook gedumpt door Nederlanders zelf. Xtc wordt in alke kringen gefabriceerd. Wat doen we met die drugscriminelen?

 78. Huismaker

  Beste Jack.
  Welkom bij Forum. Alleen zij (en de PVV) durven zich uit te spreken tegen de EU. De rest zijn angsthazen en liegen dat de EU vrede heeft gebracht ipv de NAVO. De UK heeft op tijd een beslissing genomen. En Dekenmarken, Zweden en Oostenrijk laten nu ook merken dat zij twijfels hebben over verdere deelname. En terecht; wij dienen uitsluitend als melkkoe en de “elite” wordt beloond met mooie, goedbetaalde baantjes.
  Jack ? Ga eens met Thierry praten. De ene na de andere vvd-er stapt over !

 79. Huismaker

  @Opus Dei
  Roelvink=Rutte
  Kennen elkaar van dezelfde darkroom.

 80. Rob

  Leuk hier de reacties, maar straks bij verkiezingen gaan we toch weer massaal voor de partijen die graag Nederland een provincie willen maken van Europa. Maar mensen wordt nu eens wakker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.