Jack Spijkerman niet boos op Matthijs van Nieuwkerk

Jack Spijkerman is er niet boos over dat Matthijs van Nieuwkerk een satirisch programma à la Kopspijkers lijkt voor te bereiden voor de zaterdagavond van NPO 1. Dat zegt hij in gesprek met Betty Asfalt TV. Veel mensen hebben nog niet gehoord van een Kopspijkers met Van Nieuwkerk aan het roer. Toch is het onder insiders al lang bekend, laat Spijkerman weten. “Het is zo langzamerhand geen geheim meer dat Matthijs op de zaterdagavond een satirisch programma wil gaan doen.”

Spijkerman had een tijdje geleden al door dat die plannen er liggen. “Ik merkte dat al toen we die laatste Kopspijkers deden in december in het decor van Matthijs. Toen heeft Matthijs daar ook de hele ochtend rondgelopen.”

Voelt de presentator zich gepasseerd? “Ik vind het ook een leuk idee, hoor. Ik snap het ook heel goed en sta ook helemaal niet zo te dringen. Ik heb Matthijs ook aangeboden: ‘Als ik je kan helpen met het opstarten, met ideeën of contacten: bij deze. Ik doe het graag.’ Ik wil nooit zo’n Henny Huisman worden die alsmaar bedelt of hij op televisie mag.”

Hij ziet het niet als plagiaat. “Ik snap best dat het hartstikke leuk is voor hem om die zaterdagavond te doen. Ik denk ook dat hij dat kan.”

Zelf is Spijkerman niet benaderd voor een terugkeer van Kopspijkers. “Wij waren het niet van plan, het is ons ook niet gevraagd, dus ik heb er ook niet over nagedacht. En ik heb een heel leuk leven nu hè! Ik ben vrijwilliger bij Ajax in het archief, ik ga naar al die uitwedstrijden in het buitenland met mijn zoon.”

Wel denkt hij dat het voor Van Nieuwkerk lastig is dat hij weinig vrienden in de cabaretwereld heeft. “Dat zal voor Matthijs wat lastiger zijn.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen