Hanneke Groenteman wil niet naar ic: ‘Liever dood’

Als Hanneke Groenteman (80) ernstig ziek wordt door het coronavirus, dan wil ze niet naar de intensive care. Ze gaat dan liever dood. Dat vertelt de tv-persoonlijkheid in De TV-Quaran-Tine van Paul de Leeuw. Groenteman behoort tot de kwetsbare doelgroep, maar is niet bang. “Ik heb het gen niet om bang te zijn, ik heb het niet, dus ik ben niet bang. Maar ik word wel naar van het programma Frontberichten. Dan krijg je het ineens benauwd en denk je: wat lijkt het me erg om te krijgen.”

Als corona haar te pakken krijgt, dan zou het zomaar eens einde Groenteman kunnen zijn. “Ik heb wel een ongelooflijk strak signaal aan mijn familie gegeven dat ik niet naar de ic wil en niet gereanimeerd wil worden. Als ik het krijg en het is ernstig, wil ik meteen een palliatief menu. Ik ben 80.”

Waar wil ze doodgaan? “Dan wil ik misschien wel lekker in mijn eigen huis zijn. Ik wil die narigheid op de ic niet en dan nog een jaar kwakkelen. Ik heb het wel gehad eigenlijk, ik ben 80.”

Momenteel heeft naast haar woning in Amsterdam een huisje in Callantsoog gehuurd. Daar is geen corona. “Nee, daar is het hier veel te lelijk voor joh. Het hele virus komt hier niet.”

Het waait hier ook altijd met die zee om de hoek. Ik heb het gevoel dat dat virus hier niets te zoeken heeft.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen