3FM-filantroop wil fooisysteem voor PostNL-bezorgers

Wijnand Speelman, presentator op de noodlijdende radiozender 3FM, wil dat er een fooisysteem wordt opgezet voor postbezorgers, zoals die van PostNL. Dat laat hij weten op Twitter. Veel BN’ers laten zich in deze crisis van hun barmhartige kant zien: ze lopen er opzichtig mee te koop dat ze de kleine winkelier helpen en bijvoorbeeld boeken bestellen bij het onbenullige boekenwinkeltje in de stad in plaats van op Bol.com. Speelman doet nu ook een duit in het zakje: hij wil met fooi gaan strooien.

Speelman wil de pakketjesmannen belonen. “Ik mis een fooi-systeem voor de pakketbezorger. Ik zie vaak dezelfde gezichten en zou sommigen wel eens een extraatje willen geven, al helemaal in deze tijd. Kan dat (digitaal)? Of bestaat er al zoiets?

Waar zit hij zelf aan te denken? “Ik zat te denken aan een QR-code-sticker die hij/zij ook op het pakketje plakt zodat de ontvanger nadien nog ff een fooitje kan gooien door middel van Tikkie ofzo?

Als iemand oppert dat hij iets kan geven met kerst, antwoordt Speelman: “Wij hebben 4 of 5 vaste bezorgers per firma en ik wil niet wachten tot kerst. Hoeft ook niet groot ofzo…

Speelman heeft een band met zijn bezorgers. “Het ligt aan het pakketbedrijf; GLS, DPD, PostNL etc. Die wisselen maar de bezorgers veel al hetzelfde, vandaar.

Al met al een creatief plan dus van de radiomaker. Als zijn zender 3FM zo doorgaat, kunnen we volgend jaar ook een QR-code op Speelman plakken.

Foto: KRO-NCRV, Stijn Ghijsen

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen