Hanneke Groenteman: ‘Dochter Patty Brard halsstarrig’

Priscilla Nasi, de boze dochter van Patty Brard, is een halsstarrige vrouw. Dat is het oordeel van Hanneke Groenteman na het lezen van de biografie Patty, zo vertelt ze in De TV-Quaran-Tine. Het is echt onbegrijpelijk dat Priscilla geen centimeter wil bewegen, ondanks de verwoede pogingen van haar moeder om het goed te maken, vindt Groenteman. “Ik kan het me zo niet voorstellen wat er aan de hand is dat ze zo halsstarrig is, zo woedend“, zo laat de 80-jarige journaliste weten.

Presentator Paul de Leeuw wijst erop dat Priscilla vindt dat ze geen normale opvoeding heeft gehad, maar een opvoeding waarin Patty centraal stond. “Ze is onderdeel van het product Patty Brard en niet de moeder Patty.”

Groenteman vindt dat je in het leven ook moet kunnen vergeven. “Patty gaat diep door het stof en Patty is Patty. Je zal het ermee moeten doen met zo’n moeder. Ik bedoel: zij zal ook wel het ‘product Priscil’ zijn.”

De Leeuw: “Nou, dat denk ik niet. Ik denk dat zij wel heel anoniem door wil gaan met haar leven.”

Groenteman steunt Brard. “Ze is nietsontziend over zichzelf en er is heel wat te ontzien.”

Ze heeft de biografie met plezier gelezen. “Ik zat hier in Callantsoog, de familie was weg en ik zat het boek van Patty Brard te lezen. Dat is een diep geluk. Ik vind haar ook geweldig leuk. Altijd gevonden hoor. Ik hoef nog maar twintig pagina’s, maar ik vind het al jammer dat ik het uit heb.

De Leeuw: “Ik was misschien wel een van de eersten die het las in de quarantaine. Het is ook goed opgeschreven.”

Hoe dan ook zal het vandaag, op deze Moederdag, weer een wrange dag zijn voor Patty.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen