Beau: ‘Wat gaan YouTubers doen als ze 40 zijn?’

Beau van Erven Dorens vraagt zich af wat het toekomstperspectief is van jongeren die succesvol zijn op YouTube of werken als influencer op Instagram. Dat zegt de RTL 4-presentator in de podcast Effe Relativeren van Kaj Gorgels. Bij de televisie voelen veel presentatoren de druk van het volgende programma. Toch denkt Beau dat hij veel meer druk zou voelen als hij in deze tijd carrière had moeten maken op platforms als YouTube en Instagram. “Voor jullie lijkt het me nog moeilijker.”

Beau tegen Kaj: “Jij staat in een spagaat tussen de verschillende media, maar als je alleen Instagram doet of alleen YouTube, of je doet alleen die twee dingen, dan vraag ik me heel erg af: wat ga je dan doen als je 40 bent? Dat weet ik eigenlijk niet.”

De tijd zal het uitwijzen, aldus Beau. “We zitten ook nog niet zo ver in de geschiedenis dat we weten wat de mensen gaan doen die nu zo populair zijn. De oudste YouTuber is nu misschien 35 ofzo. Als je 40 of 45 bent kun je niet meer al die leuke pranks uithalen. Dat wordt wel interessant.”

Bij televisie ligt dat volgens hem anders. “Daar kun je makkelijk oud in worden. Ik ben gewoon gegroeid naar een talkshow. Niet dat het allemaal perfect gaat, maar daar groei je dan naartoe en dat ga ik dan proberen. Daar heb je een beetje ervaring voor nodig. Maar waar groei je naartoe op YouTube?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen